33 τρόποι ολιστικής αποτοξίνωσης και διατήρησης της υγείας από το νου μέχρι το σώμα

Στο άρθρο αυτό θα αναφερθούμε σε απλά βήματα αποτοξίνωσης και αποκατάστασης της υγείας που ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει σταδιακά. Επειδή θα ήταν λάθος

Στο άρθρο αυτό θα αναφερθούμε σε απλά βήματα αποτοξίνωσης και αποκατάστασης της υγείας που ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει σταδιακά. Επειδή θα ήταν λάθος εάν περιοριζόμασταν μόνο στη σωματική – φυσική αποτοξίνωση, θα προσεγγίσουμε το ζήτημα ολιστικά αρχίζοντας από τα ανώτερα σώματα μέχρι τα κατώτερα. Οι παρακάτω προτάσεις αποτελούν μια μικρή περιληπτική συγκέντρωση των σημαντικότερων άρθρων της Εναλλακτικής Δράσης. Έχουμε απλοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις πρακτικές για να είναι εύκολα κατανοητές.

Αποτοξίνωση του Νου

Τα πάντα ξεκινούν από το νου. Ως εκ τούτου το νοητικό  σώμα είναι το πρώτο που χρειάζεται να καθαριστεί. Πως μπορεί να γίνει αυτό;

Ελέγχοντας τις σκέψεις σας. Πραγματικά θα απορούσατε εάν συνειδητοποιούσατε ότι το 90% της πραγματικότητας βρίσκεται μέσα στο κεφάλι σας και όχι εκεί έξω. Για κάθε ερέθισμα ο νους σας δημιουργεί χιλιάδες σκέψεις και συνειρμούς. Δύο βασικοί τρόποι για να καταφέρετε τον έλεγχο των σκέψεών σας  είναι:

Advertisment

Ο ένας τρόπος είναι να ελέγξετε τα εξωτερικά ερεθίσματα. Πως; Αντικαθιστώντας τα δυσάρεστα με ευχάριστα, όπου είναι δυνατόν, και προσθέτοντας καινούργια ερεθίσματα που θα σας οδηγήσουν σε θετικούς συνειρμούς, μνήμες και σκέψεις.

1) Κλείστε την τηλεόραση! Η τηλεόραση είναι η μεγαλύτερη πηγή αρνητικότητας και απαισιοδοξίας. Εάν σας ενδιαφέρει να μαθαίνετε νέα από τον κόσμο, δοκιμάστε από τις εφημερίδες ή ακόμα καλύτερα από το Ίντερνετ.

2) Αποφύγετε, για όσο διάστημα είναι εφικτό, την επαφή με αρνητικούς και απαισιόδοξους ανθρώπους που το μόνο που θέλουν από σας στην πραγματικότητα είναι να απομυζήσουν την ενέργειά σας. Απεναντίας προτιμήστε να κάνετε παρέα με φίλους και ανθρώπους με τους οποίους μπορείτε να συζητήσετε ενδιαφέροντα θέματα. Εάν οι παρέες σας έχουν βαλτώσει, τότε επιχειρήστε να κάνετε καινούργιες φιλίες. Πάντα οι καινούργιοι φίλοι έρχονται να προσθέσουν καινούργια ενδιαφέροντα και ιδέες στη ζωή μας.

Advertisment

3) Συνδεθείτε με τη φύση… Δεν υπάρχει πιο χαλαρωτική πρακτική από το να έρχεστε σε επαφή με τη φύση. Και για να σας προλάβουμε, δεν εννοούμε να πάτε σε ένα βουνό απαραίτητα. Ακόμα και μια βόλτα στην παραλία των μεγαλουπόλεων ή σε ένα πάρκο, έχει σημαντική επίδραση στη μείωση των αρνητικών σκέψεων, αφού πολλές έρευνες συνδέουν την επαφή με τη φύση με τη μείωση της κατάθλιψης, της αρτηριακής πίεσης και πληθώρα άλλων ευεργετικών επιδράσεων στην ανθρώπινη υγεία.

4) Ακούστε τη μουσική που σας αρέσει, κάψτε αγνά αιθέρια έλαια που θα γεμίσουν το χώρο σας αλλά και τους ανθρώπους που ζουν μέσα σε αυτόν με θετική ενέργεια και αισιοδοξία.

5) Μπορείτε να πηγαίνετε σε σεμινάρια αυτογνωσίας ή σε ομάδες ή οργανώσεις  οι οποίες έχουν κάποιο σκοπό που σας εκφράζει. Έτσι η σκέψη σας θα επικεντρωθεί σε αυτά που σας ενδιαφέρουν και όχι σε αυτά που σας καταστρέφουν…

6) Το Ταϊ Τσι, το Τσι Κονγκ και η Γιόγκα είναι επίσης εξαιρετικές μέθοδοι που βοηθούν στον έλεγχο και στην εξυγίανση του νοητικού σώματος.

Ενώ λοιπόν ο πρώτος τρόπος καθαρισμού και αποτοξίνωσης του νου είναι ο πιο εύκολος, είναι σαφές ότι η πραγματική αποτοξίνωση πρέπει να γίνει μέσα από τον ίδιο σας το νου. Πως; Παρεμβαίνοντας στη δεξαμενή των σκέψεών σας!

7) Προσθέστε συνειδητά θετικές σκέψεις. Στην αρχή θα είναι δύσκολο αλλά εάν το κάνετε για λίγες μέρες θα σας γίνει συνήθεια. Ο μέσος άνθρωπος κάνει περίπου 60.000 σκέψεις την ημέρα. Θα πρέπει να γίνει προτεραιότητά σας τουλάχιστο οι μισές από αυτές να μετατραπούν σε θετικές. Μόλις σκεφτείτε κάτι απαισιόδοξο για το μέλλον σας, αμέσως σκεφτείτε κάτι αισιόδοξο. Εάν για παράδειγμα σας γεννηθεί η σκέψη ότι μπορεί να απολυθείτε από την εργασία σας, αμέσως αντικαταστήστε τη σκέψη με μια άλλη στην οποία όχι μόνο δεν απολύεστε, αλλά έχετε ακόμα μεγαλύτερες απολαβές, ακόμα καλύτερο περιβάλλον και ποιότητα εργασίας.

Εάν σας γεννηθούν μια σειρά από αρνητικές σκέψεις, όπως συνήθως συμβαίνει, για παράδειγμα “Θα απολυθώ”, ” θα μου πάρουν το σπίτι”, “δεν θα μπορώ να ζήσω” κ.λ.π. αμέσως μόλις το αντιληφθείτε αντικαταστήστε όλες σας τις σκέψεις “Έχω μια υπέροχη εργασία από την οποία θα πάρω προαγωγή”, “θα πάρω ένα ακόμα καλύτερο και πιο άνετο σπίτι για μένα”, “θα ζω με ευημερία μέχρι το τέλος της ζωής μου”. Αυτή η πρακτική θα ξεκινήσει έναν φοβερό πόλεμο στο μυαλό σας. Εάν το δούμε εσωτερικά, αυτό που θα συμβεί είναι ότι για κάθε αρνητική σκεπτομορφή θα δημιουργείτε  και μια θετική η οποία θα την πολεμά. Εάν επιμείνετε, τότε είναι βέβαιο ότι η αρνητική στάση απέναντι στη ζωή θα αρχίσει σταδιακά να μειώνεται μέχρις που θα εξαλειφθεί.

8) Δώστε τέλος στο δράμα και στις νοητικές υστερίες. Μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να βγάζει συμπεράσματα επί παντός επιστητού, Πετάξτε τον γρύλο στα σκουπίδια. Αν αντιμετωπίζετε ένα δύσκολο γεγονός, βιώστε το, κλάψτε, θρηνήστε, θυμώστε, αντιδράστε! Είναι απαραίτητο! Αλλά μετά βάλτε ένα τέλος. Μην το κουβαλάτε συνέχεια μαζί σας. Αυτή είναι η πηγή τη συντριπτικής πλειοψηφίας των ασθενειών. Εκφράστε επιτόπου τη σκέψη σας, με σεβασμό προς τον συνάνθρωπό σας και έπειτα αφήστε την στο παρελθόν όπου ανήκει.

Δύο πολύ χρήσιμες τεχνικές είναι Η νοητική νηστεία του Έμμετ Φοξ  και Ένας απλός τρόπος να ζεις στο εδώ και τώρα

Αποτοξίνωση του συναισθήματος

Ο καθαρισμός του συναισθηματικού  σώματος δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και πολλές φορές αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολη από την αποτοξίνωση του νου.
Η φιλοσοφία κι εδώ είναι ίδια. Το συναίσθημά πυροδοτείται από εξωτερικούς παράγοντες όπως και από εσωτερικούς, άρα κι εδώ έχετε δύο δρόμους, έναν εξωτερικό και έναν εσωτερικό.   Ο πρώτος είναι ο εξωτερικός. Όπως και με το νου, παρομοίως και με το συναίσθημα θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε τα αρνητικά συναισθήματα με θετικά και να προσθέσετε καινούργια που σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα.
9) Επιλέξτε προσεκτικά τα μέσα από τα οποία ενημερωνόσαστε. Τα δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση είναι έτσι στημένα ώστε να σας προκαλέσουν το μεγαλύτερο δυνατό φόβο για να σας καθηλώσουν μπροστά στην οθόνη. Μην το επιτρέψετε! Η τηλεόραση καταστρέφει το μυαλό του τηλεθεατή.Προτιμήστε να λαμβάνετε τις πληροφορίες σκέτες, χωρίς τα συμπεράσματα και τα σχόλια οιουδήποτε σχολιαστή που θα σας μεταφέρει την εικόνα που εκείνος θέλει.
10) Αλλάξτε τα χρώματά που βλέπετε. Τα χρώματα έχουν πολύ ισχυρή επίδραση στον συναισθηματικό σας κόσμο.  Βάλτε στη ζωή σας το τυρκουάζ, το μπλε, το πράσινο, το πορτοκαλί, το λιλά ή οποιοδήποτε χρώμα νιώθετε ότι σας κάνει να αισθάνεστε πιο ευχάριστα. Διαβάστε για τη χρωματοθεραπεία
11) Δοκιμάστε το Aura Soma. Έχει εξαιρετική επίδραση στη συναισθηματική υγεία. Το EFT  είναι ιδανικό για την αποτελεσματική διαχείριση των συναισθημάτων, ενώ η συστημική αναπαράσταση θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε, να κατανοήσετε και να εκτονώσετε τα συναισθήματά σας.
12) Δείτε κωμωδίες, κάντε Γιόγκα γέλιου, βρείτε λόγους να γελάσετε και γελάστε με την καρδιά σας. Το γέλιο είναι ίσως το καλύτερο και πιο αγαπημένο φάρμακο όλων των εποχών. Δείτε πως επιδρά το γέλιο στον οργανισμό σας
Αποτοξινώνοντας το συναισθηματικό σώμα από μέσα προς τα έξω…
13) Επιστρατεύστε τη φαντασία σας. Μπορείτε να πάτε στα ομορφότερα μέρη του κόσμου, να περάσετε τις πιο όμορφες στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάτε, να κάνετε ό,τι τρέλα θελήσετε! Και όλα αυτά… στο μυαλό σας! Μην απογοητεύεστε! Και να πηγαίνατε στην πραγματικότητα σε όλα αυτά τα όμορφα μέρη, και να περνούσατε όλες αυτές τις όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους σας, πάλι μέσα στο μυαλό σας θα συνέβαιναν όλα.
Η σύγχρονη κβαντική φυσική καθώς και πολλοί νευροεπιστήμονες έχουν καταλήξει στο ότι δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει έξω από το κεφάλι μας και στην πραγματικότητα ο νους μας δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά μεταξύ της πραγματικότητας και της φαντασίας. Άρα είναι στο χέρι σας, από έρμαια του νου, να γίνετε κυρίαρχοι. Ζήστε τα οράματά σας, βιώστε τα συναισθήματα που απορρέουν από αυτά. Το συναίσθημα έχει χιλιάδες φορές μεγαλύτερη ηλεκτρομαγνητική ισχύ από τη σκέψη και έτσι μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφώσει τη χημεία του σώματός σας αλλά και τις ποιότητες των σκέψεών σας. Δείτε το καταπληκτικό ντοκιμαντέρ: Τι στο μπιπ ξέρουμε;
14) Χρησιμοποιήστε τον βασιλιά των συναισθημάτων για να εξυγιάνετε το συναισθηματικό σας σώμα. Η Ευγνωμοσύνη έχει μια πανίσχυρη μεταμορφωτική δύναμη! Σκεφτείτε τον εαυτό σας και ευχαριστήστε το Θεό, τους αγαπημένους σας ή τον εαυτό σας για ότι καλό υπάρχει στη ζωή σας. Αν δυσκολεύεστε να βρείτε τα καλά στη ζωή σας, αρχίστε ευχαριστώντας για αυτά που πολλοί θεωρούμε εσφαλμένα ως δεδομένα, όπως το γεγονός ότι είστε αρτιμελείς, ότι έχετε όλες σας τις αισθήσεις και πολλά άλλα.
15) Μιλήστε με την καρδιά σας! Ναι – Ναι μιλήστε μαζί της! Ρωτήστε την. Και μόνο που θα απευθύνετε την προσοχή σας στην καρδιά σας, αμέσως θα αλλάξει η συναισθηματική σας κατάσταση. Όποτε μπορείτε ρωτήστε φωναχτά τη γνώμη της και αφήστε την να σας μιλήσει κι εκείνη. Θα  καταλάβετε ότι σας μιλάει εκείνη και όχι ο νους σας από το γεγονός ότι όταν είστε σε επικοινωνία με την καρδιά, το σώμα σας χαλαρώνει. Οι ώμοι πέφτουν, η ένταση του αυχένα υποχωρεί και θα νιώσετε να βυθίζεστε προς τα μέσα.

Αποτοξινώνοντας τις επιθυμίες

Το αστρικό σας σώμα βαραίνει και βυθίζεται στο σκοτάδι λόγω των λανθασμένων επιθυμιών σας. Τι σημαίνει όμως λανθασμένη επιθυμία και ποιος μπορεί να την κρίνει;

Εσείς μπορείτε να κρίνετε τις επιθυμίες σας, Εσείς μόνο γνωρίζετε εάν οι επιθυμίες σας είναι οι σωστές για σας.

16) Αναλογιστείτε πόσες από τις υποτιθέμενες δικές σας επιθυμίες είναι πραγματικά δικές σας. Το γνωρίζετε ότι πάνω από το 80% των επιθυμιών μας δεν είναι στην πραγματικά δικές μας; Καταγράψτε όλες σας τις επιθυμίες και προσπαθήστε να τις κατηγοριοποιήσετε. Θα εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε πόσες από αυτές ανήκουν στην πραγματικόητα  στους γονείς σας, στα παιδιά σας, στους φίλους σας και εν τέλει στην κοινωνία που ζείτε. Η επιθυμία είναι η κινητήριος δύναμη η οποία ορίζει την κατεύθυνση της ζωής μας. Αναλογιστείτε λοιπόν ποιες είναι πραγματικά οι δικές σας επιθυμίες και αφού τις καθορίσετε, αρχίστε να κινείστε προς την υλοποίησή τους.

17) Η αυτογνωσία είναι μια πολύ σημαντική πρακτική και στάση ζωής. Κάντε ψυχοθεραπεία για να καθορίσετε τις πραγματικές σας επιθυμίες. Η Νέο Κρανιοιερή Θεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει πολύ αποτελεσματικά σε αυτό τον σκοπό.

18) Το μεγαλύτερο μυστικό για να εξυγιάνετε το αστρικό σας σώμα είναι να πείτε αντίο στο μεγαλύτερο δηλητήριο του ανθρώπου, την προσδοκία. Πείτε αντίο στις προσδοκίες που έχετε για τους άλλους, γιατί κανείς δεν σας οφείλει τίποτα, ούτε καν το παιδί σας δεν οφείλει να γίνει ή να κάνει αυτό που εσείς θέλετε (ειδικά και μετά την ενηλικίωσή του).  Οι χειρότερες όμως προσδοκίες δεν είναι αυτές που απευθύνονται στους άλλους, αλλά εκείνες που απευθύνονται σε εσάς τους ίδιους. Όπως κανένας άλλος δεν σας οφείλει απολύτως τίποτα, έτσι κι εσείς δεν οφείλετε σε κανέναν άλλον.

Το πρόβλημα όμως με τις προσδοκίες είναι ότι είναι βαθιά ριζωμένα προγράμματα τα οποία είναι δύσκολο να τα εντοπίσετε. Αρχίστε παρατηρώντας τον εαυτό σας. Αρχίστε να αναρωτιέστε γιατί κάνετε όσα κάνετε. Αναρωτηθείτε πως αισθάνεστε με  οτιδήποτε καταπιάνεστε. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ζει μια ζωή που δεν είναι δική της και επιθυμεί πράγματα τα οποία δεν θέλει. Έτσι ο άνθρωπος φτάνει να νιώθει αυτό το περίφημο κενό για το οποίο πολλοί μιλούν και σταδιακά οδηγείται στην ασθένεια και στο θάνατο. Αφού λοιπόν εντοπίσετε τις προσδοκίες σας… τότε πείτε τους αντίο και απελευθερώστε τον εαυτό σας από τις αόρατες αλυσίδες που η κοινωνία και εσείς έχετε επιβάλει στον εαυτό σας.

Αποτοξίνωση το σώματος

Η σωματική αποτοξίνωση είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, αλλά είναι επίσης και το πιο απλό. Οι προτάσεις είναι πάρα πολλές. Πολλές μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία αποτοξίνωση, αλλά εδώ θα αναφερθούμε σε γενικές πρακτικές.

19) Καταναλώστε τροφές με πολλές φυτικές ίνες όπως σκούρο ρύζι, παντζάρια,  αγκινάρεςμπρόκολο, σπιρουλίνα κ.λ.π.

20) Βοηθήστε τη λειτουργία του ήπατος, όπου λαμβάνει χώρα η διύλιση του αίματος, τρώγοντας πικρές τροφές, όπως η αγκινάρα, το γαϊδουράγκαθο, τα πικραμύγδαλα, τα ραδίκια κ.α.

21) Βοηθήστε τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και ειδικότερα του εντέρου. Το έντερο θεωρείται από πολλούς σαν δεύτερος εγκέφαλος. Πολλοί συνδέουν την υγεία του εντέρου με την υγεία όλου του υπόλοιπου σώματος συνολικά. Βάλτε στη ζωή σας το υπέροχο κεφίρ, το ζωντανό γιαούρτι και γενικά προβιοτικά προϊόντα.

22) Δώστε οξυγόνο στο σώμα σας! Πάρτε βαθιές αναπνοές, όσες πιο πολλές μπορείτε κατά τη διάρκεια της μέρας. Όποτε το θυμάστε αναπνέετε βαθιά! Μην το παραλείπετε. Προσθέστε οξυγόνο στο σώμα σας μέσω της διατροφής. Τα πράσινα λαχανικά και χόρτα περιέχουν συνήθως μεγάλη ποσότητα χλωροφύλλης. Δοκιμάστε το καταπληκτικό σιταρόχορτο.

23) Μετατρέψτε το αίμα σας σε αλκαλικό. Πολλές θεωρίες λένε ότι ένα ελαφρώς αλκαλικό αίμα είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της υγείας σας, αφού πολλές ασθένειες όπως ο καρκίνος χρειάζονται όξινο περιβάλλον για να αναπτυχθούν. Αλκαλικές τροφές είναι κυρίως τα λαχανικά Διαβάστε το αφιέρωμα για τις αλκαλικές τροφές

24) Μειώστε την κατανάλωση σε ζάχαρη και σε τροφές που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως το λευκό ρύζι για να περιορίσετε την εκκριση της ινσουλίνης στο σώμα σας η οποία οδηγεί σε πολλές ανεπιθύμητες ασθένειες όπως ο διαβήτης. Τι κάνει η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι στο σώμα μας

25) Μειώστε τις επεξεργασμένες τροφές! Υπάρχει ένας σχετικός κανόνας για να γνωρίζετε: Όσο μεγαλύτερη η διάρκεια ζωής των τροφών στα ράφια των σούπερ μάρκετ, τόσο μικρότερη η δική σας διάρκεια ζωής. Προτιμήστε φρέσκα και βιολογικά τρόφιμα όπου είναι δυνατόν.

26) Μειώστε τα χημικά και τα τοξικά δηλητήρια από τη ζωή σας και από το σπίτι σας. Φτιάξτε φυσικά απορρυπαντικά (συνταγές καθαριστικών θα βρείτε εδώ), και πάρτε ένα καλό φίλτρο νερού.

27)  Ενισχύστε τη διατροφή σας με ω3 λιπαρά, (σολωμός, λιναρόσπορος κ.λ.π.)  συνένζυμο Q10 και πολύ βιταμίνη C. Αυτά τα τρία στοιχεία είναι βασικοί παράγοντες στη διατήρηση της καλής. υγείας

28) Η Ρεφλεξολογία, ο Βελονισμός, το μασάζ και το Ρέικι έχουν απίθανες αποτοξινωτικές ιδιότητες που θα βοηθήσουν σημαντικά το σώμα σας να αποβάλλει τις τοξίνες που το βαραίνουν και να αποκαταστήσει την υγεία του.

29) Εξασκηθείτε, ιδρώστε, δεν φαντάζεστε πόσο καλό κάνει το περπάτημα και γενικά η άσκηση στη διατήρηση της υγείας. Διαβάστε αναλυτικά εδώ: Περπάτημα, το μαγικό φάρμακο & 49 λόγοι να αγαπήσεις το τρέξιμο

30) Διώξτε τις τοξίνες από το δέρμα σας κάνοντας υδροθεραπεία ή βουρτσίζοντας το σώμα σας με σκληρή λούφα

31) Απολαύστε την ηλιοθεραπεία… Η βιταμίνη D είναι ίσως η σπουδαιότερη βιταμίνη για την υγεία μας. Το ότι ο ήλιος κάνει κακό και πρέπει να αποφεύγεται με κάθε τρόπο, είναι κάτι που αμφισβητείται πλέον έντονα. Τα οφέλη της έκθεσης στον ήλιο είναι τεράστια Η έλλειψη της βιταμίνης D έχει συνδεθεί με έναν πολύ μεγάλο αριθμό ασθενειών. Άρα… προτιμήστε τις πρωινές ή απογευματινές ώρες και απορροφήστε τις ζωοδότριες ακτίνες της πηγής της ζωής.

32) Γειωθείτε! Βγάλτε τα παπούτσια σας και περπατήστε ξυπόλυτοι στο χώμα ή ακόμα καλύτερα στη βρεγμένη άμμο. Η απευθείας επαφή των ποδιών με τη γη   βοηθάει στην απορρόφηση των φλεγμονών και στην αποκατάσταση της υγείας. Διαβάστε: Γείωση! Άσε τον πλανήτη να σε θεραπεύσει

33) Τα φάρμακα δεν είναι η πρώτη λύση. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα φάρμακο χωρίς παρενέργειες. Πιστεύουμε λοιπόν, εάν η περίπτωση το επιτρέπει, ότι η λύση πρέπει να αναζητηθεί πρώτα στο νου σας, έπειτα στο συναίσθημά σας, στη συνέχεια στα φάρμακα που η ίδια η φύση προσφέρει και τελευταία στη χημική αγωγή. Εάν για οποιονδήποτε λόγο αυτό δεν μπορεί να συμβεί, τότε ζητήστε βοήθεια.

Καταλήγοντας, μπορεί όλα τα παραπάνω να φαίνονται βουνό, σε κάποιους, ωστόσο δεν χρειάζεται να τα εφαρμόσετε όλα. Για την ακρίβεια δεν θα κάνει και καλό εάν κάνετε μια ριζική και απότομη αλλαγή στη ζωή σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε σιγά σιγά από αυτά που σας είναι πιο εύκολα. Κάντε έστω το 1/10 από αυτά και αργότερα αυξήστε τα. Προπαντός όμως αγαπητοί φίλοι να θυμάστε ότι ο καλύτερος γιατρός του εαυτού σας και αυτός που γνωρίζει το πραγματικό μυστικό της υγείας σας είστε εσείς!

Αυτό που πραγματικά χρειάζεται να κάνετε είναι να αποκαταστήσετε την επικοινωνία σας με τον εαυτό σας και το σώμα σας..

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το αντιφλεγμονώδες ελληνικό βότανο που καταπολεμά διαβήτη και κατάθλιψη
Στη λίστα με τα 10 καλύτερα τυριά του κόσμου ένα ελληνικό | Ποιο βρέθηκε στην κορυφή
Τροφική δηλητηρίαση: Μικροβιολόγος εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε
Λυκοπένιο: Ποια είναι τα οφέλη που λαμβάνουμε από την κατανάλωσή του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση