Αντιμετωπίστε τις κύστες στις ωοθήκες με φυσικούς τρόπους

Η ιατρική έχει την τάση να δραματοποιεί υπερβολικά τις κύστεις και να τις αντιμετωπίζει με συνοπτικές διαδικασίες χειρουργικά. Τα οιδήματα είναι όμως αρκετά φυσιολογικά

Η ιατρική έχει την τάση να δραματοποιεί υπερβολικά τις κύστεις και να τις αντιμετωπίζει με συνοπτικές διαδικασίες χειρουργικά. Τα οιδήματα είναι όμως αρκετά φυσιολογικά και σε ορισμένες γυναίκες εμφανίζονται τακτικά καθ’ όλη τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου. Πρώτα μικροσκοπικές, μεγαλώνουν κατά τη διάρκεια του κύκλου και μετά ξαναμικραίνουν. Τα πιο συνήθη φαινόμενα είναι έντονοι πόνοι, συγκράτηση των ούρων από το σώμα, ερεθισμός στον πρωκτό (κυρίως κατά την αφόδευση) και δυσκοιλιότητα.

Σε περίπτωση που οι κύστεις αντί να εξαφανίζονται παραμένουν, είναι πιθανό η γυναίκα να παρουσιάζει το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών. Πρόκειται για ένα σύμπτωμα εκ γενετής ορμονικών διαταραχών. Οι ορμονικές διαταραχές αυτές επιφέρουν υπερέκκριση κάποιων ορμονών που επιδρούν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και στις ωοθήκες, με αποτέλεσμα να μη γίνεται κανονικά η ωορρηξία. Συχνά (αλλά όχι αναγκαστικά) συνοδεύεται κι από άλλα συμπτώματα όπως ακμή, υπερτρίχωση και παχυσαρκία. Οι πολυκυστικές ωοθήκες ονομάζονται “σύνδρομο” ακριβώς γιατί δεν αποτελούν πάθηση αλλά κατάσταση των ωοθηκών. Καλό είναι να γίνει διάγνωση του συνδρόμου από ενδοκρινολόγο ή γυναικολόγο, αλλά είναι εσφαλμένο να τεθεί ζήτημα “θεραπείας”, παρά μόνο αντιμετώπισης των συμπτωμάτων -όταν αυτό είναι απαραίτητο, π.χ. αν δυσκολεύει τη φυσιολογική σύλληψη.

Advertisment

Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών με το πέρασμα του χρόνου σε πολλές γυναίκες εξασθενεί έως και εξαφανίζεται.

Τι να κάνεις

[arrow_list]

Advertisment

  • Διατροφή πλούσια σε ωμά λαχανικά και καθημερινή άσκηση/κίνηση, βοηθάει στην εξαφάνιση των κύστεων.
  • Η λήψη τσαγιού από φύλλα σμεουριάς επί 3 ως 6 μήνες βελτιώνει τη γενική κατάσταση των ωοθηκών και μειώνει τις μολύνσεις στις κύστεις (συνιστάται μακρόχρονη θεραπεία με το φυτό αυτό).
  • Αν τα οιδήματα είναι πραγματικά ανυπόφορα, πάρε ημερησίως 3 κάψουλες πιπεριού καγιέν καθώς και τσάι από αχιλλέα επί 6 εβδομάδες, παράλληλα με βάμμα από φύλλα σμεουριάς.
  • Βάμμα από στελλαρία είναι πολύ αποτελεσματικό για τη διάλυση των κύστεων, προπάντων στις ωοθήκες, αν γίνει μακρόχρονη λήψη του.
  • Πρόσεξε την πέψη σου: Τα εντερικά προβλήματα (όπως αέρια και δυσκοιλιότητα) συχνά συγχέονται με τον πόνο των ωοθηκών.
  • Αν χρειάζεσαι κάτι καταπραϋντικό, πάρε βάμμα βαλεριάνας.[/arrow_list]

 

Αν ο πόνος δεν μειώνεται, επισκέψου ομοιοπαθητικό ή συνηθισμένο γιατρό.

Πηγή https://www.hotpants.gr/html/allaproblimata.html

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νέες θεραπείες καταπολεμούν αποτελεσματικά ακόμα και τον πιο επιθετικό καρκίνο του μαστού
14 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη
Tai chi: Μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου του Πάρκινσον;
Καρκίνος του μαστού | Φάρμακο που προλαμβάνει την εμφάνισή του εγκρίθηκε στη Μεγάλη Βρετανία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση