Μαύρο πιπέρι κατά του λίπους

Προκαταρκτική νέα έρευνα, υποδεικνύει ότι ουσία στο μαύρο πιπέρι, γνωστή ως πιπερίνη, πολεμά το πάχος, μπλοκάροντας τη δημιουργία νέων λιπωδών κυττάρων. Αν τα αποτελέσματα

Προκαταρκτική νέα έρευνα, υποδεικνύει ότι ουσία στο μαύρο πιπέρι, γνωστή ως πιπερίνη, πολεμά το πάχος, μπλοκάροντας τη δημιουργία νέων λιπωδών κυττάρων.
Αν τα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν από νέες έρευνες, οι ερευνητές δηλώνουν ότι το μαύρο πιπέρι μπορεί ενδεχομένως να προσφέρει φυσική εναλλακτική για την αντιμετώπιση διαταραχών που σχετίζονται με το πάχος, όπως η παχυσαρκία.

Ο Ui-Hyun Park, από το πανεπιστήμιο Sejong στη Σεούλ, σημειώνει στο περιοδικό, ‘Journal of Agricultural and Food Chemistry’, ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η πιπερίνη καταστέλλει τη διαφοροποίηση των λιπωδών κυττάρων οδηγώντας στη δυνητική χρήση για την αντιμετώπιση διαταραχών που σχετίζονται με το πάχος.
Ερευνητές δήλωσαν ότι τα οφέλη του μαύρου πιπεριού και του φυτού είναι γνωστά εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ανατολική ιατρική στην οποία χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της χολέρας, της διάρροιας και άλλων προβλημάτων του γαστρεντερικού συστήματος.
Λίγα είναι γνωστά για τη δράση του μαύρου πιπεριού στο κυκλοφορικό σύστημα, που θα μπορούσε να εξηγήσει ενδεχομένως τα οφέλη.
Ερευνητής εστίασαν στην επίδραση της πιπερίνης στη γονιδιακή έκφραση σε λιπώδη ιστό, στο εργαστήριο και σε μοντέλα στον υπολογιστή.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η πιπερίνη παρεμβαλλόταν με τη δραστηριότητα των γονιδίων που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία νέων λιπωδών κυττάρων.
Ερευνητές δήλωσαν ότι το συγκεκριμένο όφελος του μαύρου πιπεριού οδηγεί σε αλυσιδωτή αντίδραση, που βοηθά στη διατήρηση της δημιουργίας λίπους υπό έλεγχο, με άλλους τρόπους επίσης.
Οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η πιπερίνη θα μπορούσε να οδηγήσει σε φυσική ουσία για την αντιμετώπιση διαταραχών που συνδέονται με το πάχος.
Πηγές: Journal of Agricultural and Food Chemistry, www.iatronet.gr

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

9η Διεθνής Διάσκεψη για τους Ωκεανούς: Οι φάλαινες στην Ελλάδα προστατεύονται μετά από 25 χρόνια αγώνων
Μήπως γινόμαστε λιγότερο έξυπνοι; Το μυστήριο των εγκεφάλων που συρρικνώνονται
Οι υγρότοποι της Μεσογείου κινδυνεύουν από την άνοδο της στάθμης των υδάτων
Πλοίο έγινε… ιπτάμενο ανοιχτά της Κύμης | Το φαινόμενο Fata Morgana που προκάλεσε την εικόνα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση