Σιβηριανό Τζινσέγκ: Ιδιότητες και τρόπος χρήσης

ΕΛΕΥΘΕΡΟΚΟΚΚΟΣ (SIBERIAN GINSENG) – SENSITIES O Ελευθεροκοκκος (Eleutherococcus Senticosus) είναι περισσότερο γνωστός ως Siberian Ginseng. Πρόκειται για φυτό που ευδοκιμεί σε δασικές εκτάσεις της

ΕΛΕΥΘΕΡΟΚΟΚΚΟΣ (SIBERIAN GINSENG) – SENSITIES

O Ελευθεροκοκκος (Eleutherococcus Senticosus) είναι περισσότερο γνωστός ως Siberian Ginseng. Πρόκειται για φυτό που ευδοκιμεί σε δασικές εκτάσεις της Ανατολικής Ασίας, της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Ρωσσίας. Χρήσιμο μέρος του φυτού είναι η ρίζα του.

Advertisment

Το Σιβηριανό Τζίνσενγκ είναι ένα σπάνιο βότανο γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων ειδικά στην Κίνα, την Αίγυπτο και την Αρχαία Ελλάδα.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεια ο Ελευθεροκοκκος χρησιμοποιείται από τους θεραπευτές κυρίως ως τονωτικό του οργανισμού. Το ενεργό συστατικό eleutherosdies είναι εκείνο που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για την ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού και τη βελτίωση της πνευματικής λειτουργίας και διαύγειας. Ο Ελευθερόκοκκος έχει αποδειχθεί πως μειώνει την αρνητική επίδραση του stress στον οργανισμό (ρίχνει τα επίπεδα της κορτιζόλης), αυξάνει τη σωματική αντοχή (αντιμετωπίζει τα συμπτώματα εξάντλησης), αυξάνει την άμυνα του οργανισμού έναντι λοιμώξεων και βελτιώνει τη μνήμη.

Πέρα των άλλων, ο Ελευθερόκοκκος περιέχει αιθέριο έλαιο (0,8% στη ρίζα), Βιταμίνη Ε, beta-carotene, συρινγίνη (αντι-stress), σαπωνίνες και πολυσακχαρίδες.

Advertisment

Η κατανάλωση του Ελευθεροκοκκου πρέπει να γίνεται με προσοχή. Όταν λαμβάνεται μακροχρόνια (δεν συνίσταται) πρέπει να υπάρχουν διαστήματα αποχής 2-3 εβδομάδων κάθε 60 ημέρες. Προετοιμάστε ένα ρόφημα προσθέτοντας ένα κουταλάκι της αποξηραμένης ρίζας (2,0gr.) σε νερό που έχει βράσει (μέχρι 3 φορές την ημέρα).

www.sensities.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

9η Διεθνής Διάσκεψη για τους Ωκεανούς: Οι φάλαινες στην Ελλάδα προστατεύονται μετά από 25 χρόνια αγώνων
Μήπως γινόμαστε λιγότερο έξυπνοι; Το μυστήριο των εγκεφάλων που συρρικνώνονται
Οι υγρότοποι της Μεσογείου κινδυνεύουν από την άνοδο της στάθμης των υδάτων
Πλοίο έγινε… ιπτάμενο ανοιχτά της Κύμης | Το φαινόμενο Fata Morgana που προκάλεσε την εικόνα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση