12 + 1 τρόποι να βελτιώσετε μια κακή μέρα

Ξεκίνησε η μέρα σας στραβά; Μην ανησυχείτε!!! Τα ότι ξεκίνησε στραβά δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει ή θα τελειώσει κι έτσι! Στο χέρι σας

Ξεκίνησε η μέρα σας στραβά; Μην ανησυχείτε!!! Τα ότι ξεκίνησε στραβά δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει ή θα τελειώσει κι έτσι! Στο χέρι σας είναι να αλλάξετε τη διάθεση και τη μέρα σας μέσα από έξυπνα ψυχολογικά «κόλπα» και στο τέλος της να πείτε ότι ίσως ήταν μια από τις καλλίτερες της ζωής σας!

1. Ξεχάστε τη λαική παροιμία «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» και αντικαταστήσετέ την με τη γνωστή «ο τροχός της τύχης γυρίζει». Τίποτα δεν είναι μόνιμο και φυσικά το μέλλον δεν κρίνεται από το παρελθόν. Αν κάτι δεν πήγε καλά κάποια στιγμή, αυτό δεν σημαίνει ότι άλλες στιγμές δεν μπορεί να είναι θαυμάσιες.

Advertisment

2. Πάρτε μια βαθειά ανάσα, κρατείστε την λίγα δευτερόλεπτα και εκπνεύστε αργά. ΄Υστερα, κάντε ένα διάλειμμα και βγείτε έξω στον ήλιο και τον φρέσκο αέρα. Αφήστε τον εαυτό σας να λουστεί στο φως, κλείστε τα μάτια , χαμογελάστε και πείτε στον εαυτό σας ότι αυτή, θα είναι μια υπέροχη μέρα. Ο ήλιος θα αυξήσει το είπεδο της βιταμίνης D στον οργανισμό σας και μαζί και την καλή σας διάθεση.

3. Πιείτε ένα φλυτζάνι καφέ και καθώς θα απολαμβάνετε το άρωμα και τη γεύση του, βυθιστείτε σε σκέψεις όμορφες και γλυκές στιγμές με αγαπημένους σας ανθρώπους. Καθώς το χαμόγελο θα επανέρχεται στα χείλη σας, φέρτε στο μυαλό σας , μικρές και μεγάλες επιτυχίες που είχατε τα τελευταία χρόνια στη ζωή σας. Κάνοντάς το αυτό, θα αναπτύξετε τη δύναμη και την αυτοπεποίθησή σας, που σε στιγμές «αναποδιάς» συνήθως ξεχνάμε.

4. Σήμερα, αποφύγετε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τους μίζερους ανθρώπους. Καθώς όλοι επικοινωνούν με όλους και όλα, τα πάντα είναι μεταδοτικά. Συναντηθείτε ή επικοινωνείστε τηλεφωνικά με αισιόδοξους και θετικούς ανθρώπους. Θα διαπιστώσετε ότι μια απλή κουβεντούλα μαζί τους, θα σας κάνει να δείτε τη μέρα και τη ζωή με περισσότερο κέφι και θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε ευκολότερα, κάθε άσχημο περιστατικό.

Advertisment

άμμος καρδιά γη συναισθήματα

5. Πάρτε ημερολόγιο και συνηθείστε να το ενημερώνετε καθημερινά για ό,τι καλό σας συμβαίνει και για κάθε τι που σας κάνει να νιώθετε ευγνωμοσύνη. Σταδιακά, θα διαπιστώσετε ότι θα βλέπετε πολύ περισσότερο το καλό που υπάρχει γύρω σας και ταυτόχρονα , τα δυσάρεστα περιστατικά, δεν θα σας αποδυναμώνουν κι εσείς, θα εστιάζεστε με ηρεμία στο πρόβλημα που ζητά τη λύση του.

6. Σημειώστε τα πράγματα που πήγαν στραβά σήμερα και διαβάστε τα δυνατά. Ακούγοντάς τα καθώς τα διαβάζετε, θα διαπιστώσετε ότι πολλά από αυτά, δεν ήταν τελικά και τόσο σοβαρά. Επίσης, θα τα ακούσετε με περισσότερη απόσπαση και ψυχραιμία. Εφαρμόστε το και θα εκπλαγείτε από την αποτελεσματικότητά του.

7. Εξαλείψτε ή έστω μειώστε το άγχος στη ζωή σας. Αναγνωρίστε τι είναι αυτό που σας αγχώνει, συνήθειες, καταστάσεις και συμπεριφορές και προσπαθείστε να τα αποφύγετε κατά τη διάρκεια της μέρας. Αναπνευστικές ασκήσεις και yoga θα σας βοηθήσουν πολύ.

8. Μην επιτρέπετε στους άλλους να σας μεταφέρουν την κακή τους διάθεση. Κάθε φορά που νιώθετε μια τέτοια επιρροή, βάλτε τον αντίχειρα μέσα στην παλάμη σας και κλείστε την. Θα διαπιστώσετε ότι δεν περνούν «μέσα» σας και άρα δεν σας επηρεάζουν.

γυναίκα χαρά συναισθήματα

9. Η αρνητικότητα δεν έρχεται πάντα διαμέσου των άλλων . Πολλές φορές γεννιέται μέσα μας. Να είστε αμείλικτοι μαζί της. Με το που θα δείτε να σχηματίζεται, πετάξτε την έξω και αντικαταστήσετέ την με μια θετική και αισιόδοξη επιβεβαίωση. Σιγά-σιγά, οι αρνητικές σκέψεις θα μειώνονται, μέχρι που θα εξαφανιστούν, αφού δεν θα βρίσκουν γόνιμο έδαφος μέσα σας, για να αναπτυχθούν.

10. Να θυμάστε ότι είστε ο δημιουργός της πραγματικότητάς σας, οπότε, όταν συμβαίνει κάτι δυσάρεστο, εξετάστε, τι είναι αυτό που έχει να σας διδάξει, αναγνωρίστε το και προχωρήστε παρακάτω. Μια εμπειρία επαναλαμβάνεται, μόνο όταν δεν παίρνουμε το μάθημα που έχει να μας δώσει.

11. Μην αφήνετε τη ζωή σας στην τύχη. Πάρτε την στα χέρια σας. Επιθυμείστε όμορφα πράγματα να σας συμβούν και περιμένετέ τα να συμβούν , με σιγουριά και ευχάριστη προσμονή.

γυναικα χαρά συναισθήματα

12. Κατά τη διάρκεια της μέρας, πάρτε μερικές βαθιές εισπνοές και πείτε στον εαυτό σας καθώς εισπνέετε «τώρα εισπνέω χαρά», άλλη φορά «τώρα εισπνέω αγάπη», «τώρα εισπνέω αισιοδοξία» κλπ. Η επίδραση αυτής της άσκησης είναι μεταμορφωτική και θα σας ενθουσιάσει με τα αποτελέσματά της.

13. Μυρίστε αιθέρια έλαια! Το πορτοκάλι, η λεβάντα, το περγαμόντο έχουν αποδειχτεί ότι έχουν εξαιρετικά θετικές επιδράσεις στην ψυχολογία. Μπορείτε είτε να τα κάψετε για να μυρίσει ο χώρος σας, είτε διαλυμένα σε λίγο νερό να βάλετε λίγες σταγόνες στους καρπούς σας και στο στέρνο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Δεν μπορούμε να σώσουμε τους άλλους από τον εαυτό τους
Η θαυματουργή δύναμη του υποσυνείδητου
Ξεπερνώντας την περιοριστική πεποίθηση του "δεν είμαι δημιουργικός/ή"
Υπάρχει μια πλευρά της προσωπικότητάς μας που παραμένει ξένη για εμάς, ενώ οι άλλοι μπορούν να τη δουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση