3 ισχυρά φυσικά απολυμαντικά που αντικαθιστούν τα τοξικά

Γνωρίζατε ότι τα βακτήρια διπλασιάζονται κάθε 20 λεπτά; Γνωρίζατε επίσης ότι όλος αυτός ο ντόρος και η κινδυνολογία για τα βακτήρια είναι καθαρά προϊόν

Γνωρίζατε ότι τα βακτήρια διπλασιάζονται κάθε 20 λεπτά; Γνωρίζατε επίσης ότι όλος αυτός ο ντόρος και η κινδυνολογία για τα βακτήρια είναι καθαρά προϊόν marketing; Για την ακρίβεια, πολλά βακτήρια είναι απαραίτητα για την διατήρηση της καλής υγείας. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που δεν έχουν μεγάλη επαφή με βακτήρια, αναπτύσσουν περισσότερες αλλεργίες κατά την ενήλικη ζωή τους. Επίσης, σε άλλη μελέτη, τα σπίτια στα οποία συγκατοικούν κατοικίδια ζώα όπως οι σκύλοι έχουν πολλαπλάσια βακτήρια από αυτά που δεν έχουν. Απεναντίας όμως, τα παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτά τα σπίτια με τα πολλαπλάσια βακτήρια, αποκτούν περισσότερα αντισώματα με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν λιγότερες αλλεργίες και ασθένειες.

Γι αυτό λοιπόν, μην αφήνετε να σας τρομοκρατεί η λέξη βακτήριο και οι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης που έχουν επιστρατεύσει οι εταιρείες με τερατόμορφα απόκοσμα πλάσματα που απειλούν να σας καταβροχθίσουν.

Advertisment

Ωστόσο, εάν θέλετε να απολυμάνετε κάποια επιφάνεια, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά απολυμαντικά που είναι ισχυρότερα από πολλά του εμπορίου, τα οποία είναι και τοξικά, και επιβαρύνουν την υγεία μας και την υγεία του πλανήτη μας.

Υλικά:

Αιθέριο έλαιο: Tea Tree, θυμάρι και λεβάντα

Advertisment

Και τα τρία αυτά φυτά έχουν πανίσχυρες αντισηπτικές, αντιμικροβιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
Ο συνδυασμός τους δε, ξεπερνάει την αποτελεσματικότητα κάθε προϊόντος του εμπορίου.

Προσθέστε λίγες σταγόνες από το καθένα σε μια μικρή λεκάνη με νερό και μπορείτε να καθαρίσετε κάθε επιφάνεια βουτώντας το πανί σας μέσα στο νερό.
Το ίδιο, σε λίγο μεγαλύτερες αναλογίες, μπορείτε να κάνετε για να σφουγγαρίσετε το σπίτι σας ή να απολυμάνετε οποιαδήποτε επιφάνεια, ακόμα και καθρέφτες, παράθυρα, κουζίνα και φυσικά τουαλέτα!

Καλή χρήση!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση