, ,

Το Λούβρο οργανώνει κρουαζιέρες πολιτισμού στη Μεσόγειο με αφετηρία του την Αθήνα

Το μουσείο του Λούβρου θα προχωρήσει το 2020 σε μια πρωτότυπη ιδέα: πρόκειται να διοργανώσει σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία κρουαζιερών πολυτελείας Ponant

Το Λούβρο οργανώνει κρουαζιέρες πολιτισμού στη Μεσόγειο με αφετηρία του την Αθήνα

Το μουσείο του Λούβρου θα προχωρήσει το 2020 σε μια πρωτότυπη ιδέα: πρόκειται να διοργανώσει σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία κρουαζιερών πολυτελείας Ponant πολιτισμικές κρουαζιέρες. Η μία θα γίνει στον Περσικό και η δεύτερη στη Μεσόγειο και στην Αδριατική.

Η μεσογειακή κρουαζιέρα θα ξεκινά από την Αθήνα και θα κλείνει στη Βενετία. Το Λούβρο ανακοίνωσε ότι η πρώτη κρουαζιέρα θα ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2020 και θα διαρκέσει 10 μέρες. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι οι επιβαίνοντες που θα βρίσκονται στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο θα έχουν την τύχη να περάσουν από τον Ισθμό της Κορίνθου, αλλά από τον εκπληκτικό κόλπο του Κοτόρ στο Μαυροβούνιο, το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης.

Advertisment

Όσον αφορά στην Ελλάδα, το Λούβρο έχει θέσει στο επίκεντρό του την Ακρόπολη και τους Δελφούς. Στο κρουαζιερόπλοιο της Ponant, που φαίνεται πως θα είναι το υπερπολυτελές Le Lyrial, θα βρίσκονται διευθυντές τμημάτων του Λούβρου και επιμελητές, οι οποίοι θα πραγματοποιούν και ομιλίες. Σε αυτές θα συνδυάζονται τα έργα τέχνης και τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονται στο Λούβρο με τους αρχαιολογικούς χώρους που θα επισκέπτονται.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχει ο γενικός επιμελητής και διευθυντής του Τμήματος Διακοσμητικών Τεχνών στο Λούβρο Jannic Durant και ο επιμελητής Ludovic Laugier, υπεύθυνος αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων στο Τμήμα Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων.

Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει 112 δωμάτια και σουίτες. Φυσικά, η τιμή δεν είναι για όλα τα πορτοφόλια δεδομένων των παροχών και της πολυτέλειας του κρουαζιερόπλοιου. Σύμφωνα με τις ίδιες τις εκτιμήσεις και ανακοινώσεις του διάσημου μουσείου, η τιμή για 9 διανυκτερεύσεις και δέκα ημέρες στην κρουαζιέρα του Λούβρου ξεκινά από 3,560 ευρώ.

Advertisment

Η δεύτερη κρουαζιέρα που θα ξεκινήσει τον Νοέμβρη του 2020 θα ξεκινήσει από τη Μουσκάτ του Ομάν και για 9 μέρες θα βρίσκεται στον Περσικό και στον Κόλπο του Ομάν. Σε αυτή θα βρίσκεται ο επιμελητής και διευθυντής του Τμήματος Ισλαμικών Τεχνών στο Λούβρο Yannick Lintz.

https://www.instagram.com/p/BxkQjOroyx5/?utm_source=ig_embed

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία
Άνθρωποι και ολογράμματα στην ίδια σκηνή
Ελληνικό Ωδείο Αθηνών: Αποκαθίσταται και θα λειτουργήσει ξανά μετά από 50 ολόκληρα χρόνια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση