Ανίχνευση Ενέργειας

Είναι πλέον γεγονός, και αποδεδειγμένο ότι ………ποτέ δεν είναι αυτό που φαίνεται ότι είναι . Παλαιότερα αυτή ήταν μια φράση ίσως φιλοσοφική ή μια

Είναι πλέον γεγονός, και αποδεδειγμένο ότι ………ποτέ δεν είναι αυτό που φαίνεται ότι είναι .
Παλαιότερα αυτή ήταν μια φράση ίσως φιλοσοφική ή μια σοφιστεία ….τώρα πλέον αναμφισβήτητο γεγονός και αποδεδειγμένο επιστημονικά .
Το θέμα είναι το πότε ο εγκέφαλος του ανθρώπου θα είναι ώριμος, ή σε θέση, ώστε να μπορέσει να αποδεχτεί αυτή την νέα ιδέα και να την βάλει στην ζωή του και στην καθημερινότητα του.
Τον Γαλιλαίο κάποτε, όταν είπε ότι η γη κινείται, λίγο έλειψε να τον ρίξουν στην πυρά, ευτυχώς σήμερα έχομε ξεφύγει από μεσαιωνικές αντιλήψεις και το μόνο που μπορεί να εισπράξουν οι υποστηρικτές νέων ιδεών είναι λίγος χλευασμός ….δηλαδή τίποτα .
Έτσι λοιπόν και εγώ υποστηρικτής αυτής της επιστημονικής και νέας ιδέας, πιστεύω ότι δεν έχει μεγαλύτερη σημασία αυτό το οποίο αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας, όσο η ενέργεια, η ουσία που συνοδεύει το φαινόμενο που αντιλαμβανόμαστε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να σκέφτονται με μια «Καρτεσιανή λογική», δηλ. με ένα γραμμικό τρόπο σκέψης, με μια επαγωγική λογική, αγνοώντας τη σημασία των συναισθημάτων και της διαίσθησης, χωρίς να τολμούν να προσεγγίσουν νέους τρόπους σκέψης και αντίληψης .

Advertisment

Η εικόνα και η ιδέα που έχομε για το φαινόμενο είναι υποκειμενική, και ανάλογα και με τον εγκέφαλο που το επεξεργάζεται είναι επίσης και διαφορετική .
Θα μπορούσαμε να πούμε με σιγουριά και με βάση την εμπειρία, ότι ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρούν 50 άτομα , ποτέ δεν θα είναι το ίδιο για τον κάθε παρατηρητή, καμιά αντίληψη εκ των 50 ατόμων δεν θα συμπίπτει ακριβώς με κάποια άλλη.
Τώρα βέβαια αν είμαστε ένας από τους πενήντα , εμείς πιθανότατα θα προσπαθούμε να πείσουμε τους άλλους 49 ότι ο δικός μας εγκέφαλος είναι ο…….. πιο σωστός …
[ αλλά αυτό είναι άλλο θέμα ]

Το πιο σημαντικό πίσω από κάθε εικόνα , φαινόμενο ή γεγονός είναι η ενέργεια, και η δόνηση που το συνοδεύει.
θα μπορούσαμε να το πούμε και διαφορετικά, ότι δηλαδή το πλέον σημαντικό είναι το αίτιο που προκαλεί ένα γεγονός για να εκδηλωθεί.
Αν είναι ένα καλλιτεχνικό έργο, [ πίνακας ,ή ποίημα, κλπ ] τότε αναφερόμαστε στην έμπνευση ή η δημιουργική δύναμη του καλλιτέχνη η οποία εμπεριέχεται με κάποιο τρόπο μέσα στο έργο του, και πάντα το συνοδεύει .
Σε όλο το κόσμο μπορούμε να βρούμε χιλιάδες εμπνευσμένα έργα απίστευτης ομορφιάς, με πολλά μηνύματα , και πολλά από αυτά……… ανεξήγητα.
Το να μπορούμε να ανιχνεύουμε αυτήν την ενέργεια είναι διάκριση , είναι το να ανιχνεύουμε με την καρδιά μας το κάθε πράγμα, ή πρόσωπο, ή γεγονός που συμβαίνει γύρω μας . είναι ένα καινούριος τρόπος αντίληψης για τον σύγχρονο άνθρωπο .
Διότι πλέον αυτή η δυνατότητα [ της διάκρισης ] , λόγω των συνθηκών, και των αλλαγών που συμβαίνουν σε όλο τον πλανήτη, παρέχετε ή μπορεί να την κερδίσει ο άνθρωπος, αρκεί όμως να το επιλέξει .
Αλλά επίσης φαίνεται ότι είναι και ο μόνος τρόπος αντίληψης ο οποίος μπορεί να τον απεγκλωβίσει από τον βάλτο του διανοητικού συστήματος που έχει εγκλωβιστεί, και που επεξεργάζεται μονάχα την επιφανειακή εικόνα του κόσμου .

Ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας, είναι πλέον σε ένα επίπεδο υπαρξιακό τέτοιο, όπου μπορεί να μεταπηδήσει σε ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης και αντίληψης.

Advertisment

Ο παλαιός τρόπος αντίληψης . είναι η απλή λογική, το μυαλό μας δηλαδή , το οποίο δεν μπορεί να << διακρίνει >> , αλλά όμως μπορεί να κρίνει και να συγκρίνει, όλα αυτά τα υποκειμενικά φαινόμενα τα οποία επεξεργάζεται, και που φυσικά για όσους γνωρίζουν, τελικά δεν οδηγούν σε ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης και αντίληψης, αλλά ούτε καν σε ένα αντικειμενικό συμπέρασμα.
Με τον νέο τρόπο σκέψης δεν αφήνουμε στην άκρη , ή παραγκωνίζουμε το μυαλό και την λογική, απλά προάγουμε μια καινούρια αντίληψη πολύ πιο εξυψωμένη και διευρυμένη, και δεν περιοριζόμαστε μόνο στην επιφανειακή άποψη η οποία έχει αποδειχθεί τελικά χρήσιμη αναμφισβήτητα στο κόσμο που ζούμε , αλλά ανεπαρκείς για την πνευματική μας και υπαρξιακή μας εξύψωση .
Ο άνθρωπος χρειάζεται και δικαιούται κάτι περισσότερο, και αυτό είναι ένας καινούριος και πνευματικός τρόπος αντίληψης του εαυτού του σε σχέση με τον κόσμο που τον περιβάλει , μια αντίληψη που να τον ενοποιεί και όχι να τον διαχωρίζει .
Μια αντίληψη που να στηρίζετε στην βιωμένη εμπειρία και όχι στην υποκειμενική έτοιμη θεωρεία που αποβλακώνει τον κόσμο .

Είναι πολύ ενδιαφέρον να μπορούμε να ανιχνεύουμε την εικόνα ,το γεγονός ,ή οποιοδήποτε φαινόμενο με σκοπό να το ερμηνεύσουμε ψυχολογικά , χωρίς την συμμετοχή του μυαλού , χωρίς την λογική , να ανιχνεύσουμε δηλαδή την ποιότητα της ενέργειας που το συνοδεύει.
Είναι σημαντικό διότι τελικά η ποιότητα της ενέργειας που το κάθε φαινόμενο περικλείει είναι που επηρεάζει τελικά όλους μας και τις περισσότερες φορές ούτε καν το καταλαβαίνουμε .

 [quote_center]Τριάντα ακτίνες θα συμπέσουν στο κέντρο του τροχού, αλλά η χρησιμότητά του έγκειται στο κενό που υπάρχει στο κέντρο. Με πλευρές γύρω-γύρω, κλείνεται κάθε πήλινο δοχείο, αλλά η χρησιμότητά του έγκειται στο μέγεθος του κενού. Μπορείς να μικρύνεις τα ανοίγματα στο σπίτι που χτίζεις, αλλά η χρησιμότητά του, έγκειται στους χώρους που είναι κενοί. Έτσι ωφέλεια προκύπτει απ’ όλα όσα υπάρχουν, αλλά η χρησιμότητά τους έγκειται σ’ εκείνα που δεν υπάρχουν[/quote_center]

Λαο Τσε

Η ποιότητα της ενέργειας είναι που επηρεάζει σταδιακά, και φτάνει πολλές φορές να επηρεάσει την ψυχολογία μας και να μεταβάλει ακόμα και την συμπεριφορά μας.
Τα γεγονότα ,και όλα αυτά τα φαινόμενα στη ζωή μας , στην καθημερινότητα μας δεν είναι παρά η έκφραση της ενέργειας , η οποία εκφράζετε με πολλούς και διαφόρους τρόπους ,μορφές ,σχέδια και γεγονότα .
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τον εαυτό μας ………..τι είδους ενέργεια είναι αυτή που μας ωθεί να κάνουμε πράγματα , να εκφραστούμε και να δημιουργήσουμε .
Με τι είδους ενέργεια συνοδεύουμε και πακετάρουμε τα λόγια μας , και τις δραστηριότητες μας ?
Ας ανιχνεύσουμε τα πρόσωπα που ερχόμαστε σε επαφή ,και τα γεγονότα στην καθημερινότητα μας .
Έχει πολύ ενδιαφέρον να ανιχνεύσουμε δημοσιογράφους, και πολιτικούς, αναλυτές , και εμπειρογνώμονες από την τηλεόραση ….και τότε πραγματικά θα καταλάβουμε πολλά πράγματα για το πώς λειτουργεί το σύστημα που στηρίζετε στη λογική ,και με πόση ευκολία μεταβιβάζετε και διαιωνίζετε η ενέργεια του φόβου ,του μίσους, της εκδίκησης, της ανασφάλειας, και το ψέμα .

Πάντα αυτό το οποίο προσφέρουμε ή μεταβιβάζουμε σε κάποιον άλλον είτε είναι ένα δώρο, ή μια ιδέα ή πληροφορία , περικλείει εκτός από την ενέργεια του ιδίου του δώρου ή της ιδέας, και την ενέργεια του δωρητή, δηλαδή περικλείει και την συμπάθεια του ή οποιαδήποτε ενέργεια συνοδεύει την χειρονομία του .
Κάπως έτσι κάθε μας λέξη , κίνηση , πράξη ,ή δραστηριότητα μεταφέρει και την αντίστοιχη ενέργεια που έχομε βάλει στην λέξη, στην κίνηση ,στην πράξη και στην δραστηριότητα ,και την μεταβιβάζουμε στον κόσμο γύρω μας .

Αν είμαστε σε επαγρύπνιση  και ουδέτεροι [ χωρίς την διάθεση κριτικής ] μπροστά σε ένα πρόσωπο, πράγμα ή γεγονός μπορούμε να ανιχνεύσουμε την ενέργεια και να διακρίνουμε ανεπηρέαστη την ποιότητα της .

Αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο μας θα ξεκινήσουμε να αλλάζουμε τον κόσμο από μέσα μας, διότι εμείς είμαστε οι βασικοί αγωγοί της ενέργειας, και εμείς προκαλούμε την αλλαγή,………. και κανένας έξω από εμάς.

Εμείς καθημερινά μεταφέρουμε την ενέργεια μας ερχόμενοι σε επαφή με ανθρώπους πράγματα και γεγονότα .
Τι είδους ενεργεία μεταβιβάζουμε στους συνανθρώπους μας ? …… τι είδους ενέργεια συνοδεύει την κάθε μας δραστηριότητα? θα ήταν παράλογο αν οι δραστηριότητες μας συνοδεύονται από μίσος ,εκδίκηση ,θυμό, και φόβο … εμείς
να διεκδικούμε αγάπη, ειρήνη, και δικαιοσύνη.

Κανένας πολιτικός , ή αρχηγός ,ή εξέχουσα προσωπικότητα, ή επιστήμονας δεν μπορεί να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο, διότι ο κόσμος μας…. είναι αυτό που έχουμε μέσα στο κεφάλι μας , στο μυαλό μας ,
Και αυτό που αντιλαμβανόμαστε δεν είναι παρά η αντανάκλαση του μυαλού μας δηλαδή αυτός ο κόσμος που έχουμε στο κεφάλι μας .

Το θέμα είναι το πότε ο εγκέφαλος του ανθρώπου θα είναι ώριμος ώστε να μπορέσει να αποδεχτεί αυτή την νέα ιδέα , και να την βάλει στην ζωή του, και στην καθημερινότητα του.

Αν θέλουμε ελευθερία δεν μπορούμε να καταπιέζουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.

Αν θέλουμε αφθονία τότε γιατί να πείθουμε τον εαυτό μας ότι δεν είναι ικανός να την έχει.

Τα γεγονότα στην καθημερινή ζωή μας επηρεάζουν ανάλογα με την αξία που τους δίνουμε , η αξία αυτή είναι υποκειμενική, και βασίζετε στη σύγκριση με άλλα γεγονότα παρόμοια , βασίζεται επίσης σε κοινωνικούς αλλά και ψυχολογικούς παράγοντες όπως ο φόβος ,τα πρέπει , οι συμπάθειες .

Στην αυτοπαρατήρηση του εαυτού μας ……όταν παρατηρούμε και εντοπίζουμε εγκαίρως [ κατά την εκδήλωση του ] ένα αρνητικό συναίσθημα, ή μια αρνητική σκέψη, βιώνουμε το εξής γεγονός……………
……… μετά τον εντοπισμό (παρατήρηση) αυτή η σκέψη ή το αρνητικό συναίσθημα διαλύεται και εξαφανίζεται.
Έτσι και στην καθημερινότητα μας όταν είμαστε επάγρυπνοι στην τώρα στιγμή μας, το γεγονός που αντιλαμβανόμαστε παύει να έχει την υποκειμενική αξία, την θεωρητική που οι περισσότεροι άνθρωποι αποδέχονται σαν πραγματική .
Για εμάς καθώς είμαστε σε επίγνωση του εαυτού μας, κυρίαρχοι και κάτοχοι των ενεργειών μας, παραμένουμε ανεπηρέαστοι από το φαινόμενο, και αναγνωρίζουμε και βιώνουμε …………μόνο την εμπειρία .
Αποδεχόμαστε το γεγονός σαν εμπειρία , με αποτέλεσμα ενώ αρχικά ήταν δύσκολο να διαχειριστούμε την ενέργεια του, η νέα συνειδησιακή μας κατάσταση αποβάλει από πάνω του όλα τα επιπρόσθετα που εμείς ,το σύστημα και η κοινωνία έχουμε βάλει.
Και τότε η ενέργεια γίνετε κατανοητή, και διαχειρίσιμη, διότι βιώνετε το γεγονός σαν αυτό που είναι, χωρίς τις ταμπέλες του.

Η αποδοχή είναι χαρακτηριστικό του ανθρώπου που μπορεί να διαχειρίζεται τις ενέργειες του , και όσο πιο πολύ αποδέχεται και ΣΥΝ –χωρεί , τόσο πιο πολύ κυρίαρχος του εαυτού του γίνεται.

Η αποδοχή και η ……κυριαρχία οδηγούν στην ειρήνη.

atheatos.blogspot.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανείς δεν βρίσκει τον δρόμο της αποστολής του παρά μόνο μέσα απ' την μοναδική δική του εσωτερική φωνή..
Manterruption: Διεκδικώντας χώρο και χρόνο για τις γυναίκες σε μία επαγγελματική συζήτηση
Κάποτε ήταν ένα παιδί...
«Παντρεύτηκα ένα “καλό παιδί” αλλά έκανα μεγάλο λάθος»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση