Επιστημονικές αποδείξεις για την αύξηση των δομών του DNA

Αποδείξεις για την αύξηση των δομών του DNA. Το ανθρώπινο γονιδίωμα είναι γεμάτο με εκατομμύρια τμήματα γονιδίων που βρίσκονται σε κομμάτια του DNA, τα

Αποδείξεις για την αύξηση των δομών του DNA.

Το ανθρώπινο γονιδίωμα είναι γεμάτο με εκατομμύρια τμήματα γονιδίων που βρίσκονται σε κομμάτια του DNA, τα οποία κάποτε είχαν απορριφθεί ως “άχρηστα”, αλλά αποδεικνύεται ότι το λεγόμενο ‘’άχρηστο’’ DNA διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στον έλεγχο της συμπεριφοράς των κυττάρων, των οργάνων και άλλων ιστών. Ερευνητές του Cambridge έχουν δημοσιεύσει ένα έγγραφο που αποδεικνύει ότι οι δομές DNA τετραπλής έλικας τεσσάρων κλώνων, γνωστό ως G-quadruplex, -επίσης υπάρχουν μέσα στο ανθρώπινο γονιδίωμα. Το ερώτημα είναι, πόσες έλικες DNA μπορούν να έχουν τα ανθρώπινα όντα; Ορισμένοι γενετιστές ισχυρίζονται οι άνθρωποι μια ημέρα θα έχουν 12 έλικες.

Advertisment

Μόλις πριν από λίγα χρόνια, η σύγχρονη ιατρική αναγνώρισε επίσημα την πρώτη περίπτωση ενός παιδιού με 3 έλικες DNA. Ένα δίχρονο αγόρι, ο Alfie Clamp έγινε ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που έχει διαγνωστεί με μια επιπλέον δομή στο DNA του. Γεννήθηκε τυφλό και με σοβαρή αναπηρία, η οποία οδήγησε τους γιατρούς να πραγματοποιήσουν διάφορες εξετάσεις. Αποκάλυψαν ότι το έβδομο χρωμόσωμα του είχε έναν επιπλέον κλώνο υλικού που δεν είχε ποτέ πριν καταγραφεί οπουδήποτε στον κόσμο. Οι γιατροί βρέθηκαν σε αμηχανία για την κατάστασή του, η οποία είναι τόσο σπάνια που δεν έχει όνομα.

Ο Δρ Berrenda Fox δήλωσε ότι “διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν και άλλες έλικες που δημιουργούνται. Στην διπλή έλικα υπάρχουν δύο κλώνοι DNA τυλιγμένοι σε σχήμα σπείρας.” Ο Δρ Φοξ λέει ότι υπάρχουν σημαντικές αλλαγές και μεταλλάξεις που συμβαίνουν στο DNA μας. Είμαστε σε εξέλιξη. “Θα αναπτυχθούν δώδεκα έλικες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η οποία φαίνεται να έχει αρχίσει ίσως 5 έως 20 χρόνια πριν, συμβαίνει αυτή η μετάλλαξή. Αυτή είναι η επιστημονική εξήγηση. Πρόκειται για μετάλλαξη των ειδών μας σε κάτι, για το οποίο το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ακόμη γνωστό, “δήλωσε.

.
Τα πορίσματα των G-quadruplexes σηματοδοτούν την κορύφωση για πάνω από 10 χρόνια έρευνας από τους επιστήμονες, ώστε να παρουσιαστούν αυτές οι πολύπλοκες δομές in vivo – σε ζωντανά ανθρώπινα κύτταρα – μέσω εργασίας από μια υπόθεση με υπολογιστικά μοντέλα σε συνθετικά εργαστηριακά πειράματα και τέλος στην ταυτοποίηση πάνω σε ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα με χρήση βιοδεικτών φθορισμού.
Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Nature Chemistry και χρηματοδοτείται από το Cancer Research UK, δείχνει σαφείς δεσμούς μεταξύ των συγκεντρώσεων των τεσσάρων άχρηστων quadruplexes και την διαδικασία της αντιγραφής του DNA που είναι ζωτικής σημασίας για την κυτταρική διαίρεση και την παραγωγή.

Advertisment

Κλινικές μελέτες κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν δείξει ότι το DNA μπορεί να σχηματιστεί με τετραπλές δομές in vitro – στον δοκιμαστικό σωλήνα- αλλά αυτή η δομή θεωρήθηκε ως περίεργο φαινόμενο παρά ως χαρακτηριστικό που βρίσκεται στη φύση. Οι ερευνητές σήμερα γνωρίζουν για πρώτη φορά ότι πράγματι σχηματίζονται στο DNA των ανθρώπινων κυττάρων. Το τετραπλό DNA στην πραγματικότητα βρίσκεται σχετικά σταθερά σε όλο το γονιδίωμα των ανθρώπινων κυττάρων και στους κύκλους της διαίρεσης τους. Η μελέτη έδειξε ότι αν χρησιμοποιηθεί ένας αναστολέας για να εμποδίσει την αντιγραφή του DNA, τα επίπεδα τετραπλών κατεβαίνουν-αποδεικνύοντας την ιδέα ότι το DNA είναι δυναμικό, με διαρκώς σχηματιζόμενες και αποσχηματιζόμενες δομές.

Οι ερευνητές προηγουμένως επίσης διαπίστωσαν ότι ένα υπερδραστήριο γονίδιο με υψηλότερα επίπεδα τετραπλού DNA είναι πιο ευάλωτο σε εξωτερικές επιρροές.

Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει πλέον ότι το DNA μας κατέχει τους γενετικούς κώδικες για τη σωματική και συναισθηματική εξέλιξη μας μέσα στη συχνότητα που βρίσκεται στις γλώσσες που μιλάμε.

Υπάρχουν στοιχεία για έναν εντελώς νέο τύπο ιατρικής, στην οποία το DNA μπορεί να επηρεαστεί και να επαναπρογραμματιστεί με λέξεις και συχνότητες ΧΩΡΙΣ αφαίρεση και αντικατάσταση μεμονωμένων γονιδίων.

Οι διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα Ρώσων ερευνητών είναι απλά επαναστατικά! Σύμφωνα με αυτούς, το DNA μας δεν είναι μόνο υπεύθυνο για την κατασκευή του σώματός μας, αλλά χρησιμεύει ως αποθήκευση δεδομένων και στην επικοινωνία. Οι Ρώσοι γλωσσολόγοι διαπίστωσαν ότι ο γενετικός κώδικας, ιδιαίτερα στο φαινομενικά άχρηστο DNA ακολουθεί τους ίδιους κανόνες με όλες τις ανθρώπινες γλώσσες. Για το σκοπό αυτό, συνέκριναν τους κανόνες της σύνταξης ( ο τρόπος με τον οποίο οι λέξεις τοποθετούνται μαζί για να δημιουργήσουν φράσεις και προτάσεις), της σημασιολογίας (η μελέτη του νοήματος σε μορφές γλώσσας) και τους βασικούς κανόνες της γραμματικής. Βρήκαν ότι τα αλκάλια του DNA μας ακολουθούν μια τακτική γραμματική και έχουν δεδομένους κανόνες, ακριβώς όπως οι γλώσσες μας. Έτσι οι ανθρώπινες γλώσσες δεν εμφανίστηκαν τυχαία, αλλά είναι μια αντανάκλαση του ίδιου του ενυπάρχοντος DNA μας.

Ο Ρώσος βιοφυσικός και μοριακός βιολόγος Pjotr ​​Garjajev και οι συνεργάτες του διερεύνησαν επίσης την δονητική συμπεριφορά του DNA. Το συμπέρασμα εν ολίγοις ήταν: “Τα ζωντανά χρωμοσώματα λειτουργούν ακριβώς όπως οι σολιτονικοί / ολογραφικοί υπολογιστές που χρησιμοποιούν την ενδογενή ακτινοβολία λέιζερ DNA.” Αυτό σημαίνει ότι κατάφεραν για παράδειγμα να διαμορφώνουν ορισμένα πρότυπα συχνότητας σε μια ακτίνα λέιζερ και μέσω αυτής να επηρεάζουν την συχνότητα του DNA και έτσι την ίδια την γενετική πληροφορία. Εφόσον η βασική δομή των αλκαλικών ζευγών DNA και της γλώσσας (όπως εξηγήθηκε ανωτέρω) είναι της ίδιας δομής, δεν είναι απαραίτητη η αποκωδικοποίηση του DNA.

Αυτό τελικά και επιστημονικά εξηγεί γιατί οι θετικές δηλώσεις, η αυτογενής εξάσκηση, η ύπνωση και τα παρόμοια μπορεί να έχουν τέτοιες ισχυρές επιδράσεις στους ανθρώπους και τα σώματά τους. Είναι απόλυτα φυσιολογικό για το DNA μας να αντιδρά στην γλώσσα. Ενώ οι δυτικοί ερευνητές κόβουν μεμονωμένα γονίδια από τις έλικες του DNA και τα τοποθετούν αλλού, οι Ρώσοι με ενθουσιασμό εργάστηκαν πάνω σε συσκευές που μπορούν να επηρεάσουν τον κυτταρικό μεταβολισμό μέσω κατάλληλα διαμορφωμένων ραδιοφωνικών και φωτεινών συχνοτήτων και έτσι επισκευάζουν γενετικά ελαττώματα.

Μέσω της επιστημονικής έρευνας, η μελέτη κατέδειξε ότι μόνο το 3% του DNA μας είναι τυλιγμένο στην σπειροειδή δίκλωνη έλικα. Κατά τη διάρκεια του κύκλου των 75.000 ετών που είμαστε εκτεθειμένοι στα πολλά ενεργειακά κύματα στρέψης, αυτό επηρεάζει το DNA μας με την αναδιοργάνωση του 97% “άχρηστου” DNA από την διπλή δίκλωνη έλικα σε μια δωδεκάκλωνη έλικα που ωθεί τον άνθρωπο σε ένα εξελικτικό άλμα.

Marco Torres
Μετάφραση άρθρου: Στέλλα Δρακοπούλου για την Εναλλακτική Δράση

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η ύπαρξη δύο αξιόπιστων ανθρώπων στη ζωή μας είναι το μυστικό της ευτυχίας
Ο χρόνος δεν θεραπεύει τον πόνο μας, απλά μας βοηθάει να τον συνηθίσουμε
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Οι πληγές σου μπορούν να γίνουν τα παράσημά σου!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση