Η Φύση είναι Ζωντανή! Τίποτα πιο Μαγικό!

Γι’ αυτόν που το εσωτερικό ξύπνημα έχει αρχίσει να εκδηλώνεται, η φύση είναι -όπως λέγαμε πριν κι όπως έλεγαν τόσοι- ένα ανοιχτό βιβλίο που

Γι’ αυτόν που το εσωτερικό ξύπνημα έχει αρχίσει να εκδηλώνεται, η φύση είναι -όπως λέγαμε πριν κι όπως έλεγαν τόσοι- ένα ανοιχτό βιβλίο που παρουσιάζει μια αμέτρητη, αστείρευτη, δόση γνώσεων, ομορφιάς και δύναμης. Ένα φύλλο δέντρου ιδωμένο με αδιαφορία δεν λέει τίποτα, όμως πολλά μπορούμε να διδαχτούμε, αν το παρατηρήσουμε προσεκτικά, αν το βάλουμε σε άλλα πλαίσια σκέψης και νόησης από αυτά που έχουμε ήδη μάθει, να βάζουμε ένα φύλλο δέντρου.

Αν δεις ένα φύλλο κάπου, εστίασε και παρακολούθησε το, δώσε του την προσοχή σου, φροντίζοντας να έχεις άδειο νου και το αίσθημα της αγάπης στην καρδιά σου, χωρίς καμία απολύτως σκέψη, επαναλαμβάνω, γιατί είναι σημαντικό, άρχισε να “βλέπεις” το φύλλο που διάλεξες, σαν μοναδική οντότητα και παρατήρησε το. Πόσες φορές μπόρεσες να παρατηρήσεις κάτι με όλη σου την προσοχή και την αντίστοιχη κατάσταση νου; Φρόντισε να το κάνεις συχνά και θα δεις-νοιώσεις όλα αυτά που είναι αδύνατον να μπουν σε λέξεις και να περιγραφούν. Θα νοιώσεις την μαγεία της φύσης, πως υπάρχει άπειρη δυνητικά, δύναμη σε ένα φύλλο, σχεδόν όση και σε ένα σύμπαν.

Advertisment

Θα ανακαλύψεις, γιατί θα “βλέπεις”, πως εμφανίζονται χίλιες και μία ευφυείς λεπτομέρειες, που μας υποδεικνύουν καθαρά τον τρόπο ζωής αυτού του φύλλου. Το χρώμα, η μορφή, το μέγεθος, οι νευρώσεις, ο τρόπος που παίρνει αέρα και ήλιο, όλα αυτά είναι ζωτικές και ενδεικτικές όψεις της διάνοιας που κυβερνάει και δημιουργεί αυτό το ζωντανό ον. Η διάνοια της Μητέρας Φύσης που επεκτείνεται σε ολόκληρη την δημιουργία.

Ουρανός και γη είναι τα σκηνικά της φύσης, Στη μέση βρίσκονται οι άπειρες μορφές ζωής που εκφράζονται με δεκάδες, με εκατοντάδες, με άπειρους τρόπους, μορφές, κινήσεις αισθήματα, αρκεί να σταματήσεις λίγο την πολυλογία που λαμβάνει χώρα μέσα στο κεφάλι σου και να αρχίσεις να νοιώθεις και να “βλέπεις”.

Η γήινη Ύλη: Δονείται και τραγουδάει και σ’ αυτήν υπάρχουν ειδικοί ήχοι που διαμορφώνουν το ρυθμό της ίδιας τους της κίνησης. Έχετε μείνει καμιά φορά σε απόλυτη σιωπή, ακούγοντας μόνο τον ψίθυρο της Φύσης; Όχι της φύσης που είναι ιδεατό κατασκεύασμα των ανθρώπων, όχι το θόρυβο των μεγάλων πόλεων, όχι το θόρυβο των μηχανών. Έχετε ακούσει το φυσικό ήχο του ανέμου, του φυλλώματος των δέντρων, των κυμάτων της θάλασσας, των χιλιάδων ζωυφίων που βρίθουν γύρω μας χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε; Αυτοί που ξέρουν λένε ότι η Φύση μας, η Γη μας, τραγουδάει τον ήχο που ονομάζουμε ΦΑ…

Advertisment

Η μουσική κλίμακα βασίζεται σε επτά ήχους: ντο, ρε, μι, φα, σολ, λα και σι. Επτά ήχοι που αντιστοιχούν σε επτά χρώματα. Το δικό μας, αυτό της Φύσης, αυτό που είμαστε σε θέση να συλλάβουμε είναι ο ενδιάμεσος ήχος, που είναι επίσης ο ήχος του σταυρωμένου στο χώρο ανθρώπου, με τρεις ήχους από κάτω και τρεις ήχους προς τα πάνω, με ένα μέρος του δρόμου να έχει ήδη διανυθεί και να απομένει να διανυθεί το άλλο. Αυτή είναι η Φύση. Αρκεί ν’ απαλλαγούμε κάπως από την αποχαύνωση του πολιτισμού, για να ακούσουμε την Φύση να τραγουδάει. Η Φύση είναι ζωντανή. Είναι και η δική μας πηγή υλικής ζωής. Τίποτα το πιο μαγικό, τίποτα πιο φυσικό.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τα ψηλότερα βουνά του πλανήτη και η σημασία τους για τη βιοποικιλότητα
Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση