Rejuvance: Φυσική Ανανέωση Προσώπου

Γράφει η Αμαλία Μαστρογιάννη για την Εναλλακτική Δράση.   Αρχαία κινέζικη ιστορία,για την σημασία των θεραπευτικών τεχνών ,για την ψυχή του ανθρώπου.. ”Η γυναίκα

Γράφει η Αμαλία Μαστρογιάννη για την Εναλλακτική Δράση.
 
Αρχαία κινέζικη ιστορία,για την σημασία των θεραπευτικών τεχνών ,για την ψυχή του ανθρώπου..

”Η γυναίκα αφού περιπλανήθηκε βαθιά μέσα στο δάσος,κατόρθωσε να βρει το ησυχαστήριο του μεγάλου θεραπευτή.Τον πλησίασε και αφού χαιρέτησε με σεβασμό του είπε:

Advertisment

-Μεγάλε δάσκαλε, βοηθησέ με
-Τι μου ζητάς;
-Η πεθερά μου επιδιώκει τον αφανισμό μου.Ότι και να κάνω δεν της αρέσει.Με προσβάλει,με διαβάλλει.Μου έχει κάνει τη ζωή μαρτύριο.Θέλω να πάψει να υπάρχει!!

Ο μεγάλος δάσκαλος αποσύρθηκε σε ένα παράπλευρο δωμάτιο και μετά απο λίγο επανήλθε με ένα μπουκάλι στα χέρια και της είπε:

-Πάρε αυτό το μπουκάλι και άρχισε να την τρίβεις καθημερινά με το λάδι που έχει μέσα.Μετά απο 1 μήνα ο στόχος θα έχει επιτευχθεί.
Η γυναίκα έφυγε γεμάτη χαρά κρατώντας με προσοχή το μπουκάλι στα χέρια.Φτάνοντας στο σπίτι έθεσε αμέσως το σχέδιο σε εφαρμογή.Μετά απο 10 μέρες επέστρεψε πάλι στο ησυχαστήριο του μεγάλου θεραπευτή.Τον πλησίασε,χαιρέτησε με σεβασμό και του είπε:

Advertisment

-Μεγάλε δάσκαλε κάτι περίεργο συμβαίνει.Από τότε που άρχιζα να την αγγίζω,να την τρίβω και να την μαλάσσω,άλλαξαν τα συναισθηματά μου για αυτήν.Τώρα δεν θέλω να πεθάνει.Ίσα ίσα τρέμω στην ιδέα για το κακό που μπορεί να της έχω κάνει με το λάδι που έδωσες.Βοηθησέ με..

-Φύγε γυναίκα και μην ανησυχείς.Αν θες τρίψε και τα παιδιά και τον άντρα σου και όλο το χωριό με αυτό το λάδι.Δεν στο δώσα για να την σκοτώσεις,αλλά για να την αγαπήσεις..

Η παραπάνω ιστορία τονίζει την σημασία των θεραπευτικών τεχνών για τον άνθρωπο.Η θεραπευτική τέχνη βλέπει τον άνθρωπο όχι μόνο σαν σώμα όπως η συμβατική ιατρική αλλά σαν μία αλληλένδετη και αδιαχώριστη τριάδα δηλαδή σώμα, συναίσθημα και νου.Επιμέρους κομμάτι των θεραπευτικών τεχνών αποτελεί η τεχνική Rejuvance,η οποία φυσικά βασίζεται και εφαρμόζεται με όρους ολιστικής θεώρησης του οργανισμού.Rejuvance σημαίνει ανανέωση, αναζωογόνηση. Πρόκειται για μια φυσική και αποτελεσματική μέθοδο αναζωογόνησης του προσώπου, που επιδρά συγχρόνως σε όλο το σώμα και τον νου δημιουργώντας βαθιά χαλάρωση.Η ομορφιά είναι άμεσα συνυφασμένη με την συνολική υγεία του ατόμου και αυτό ισχύει ανεξαρτήτως φύλου.Η εσωτερική ομορφιά και ισορροπία καθρεπτίζεται κατ’αρχάς στο πρόσωπο..Στην πορεία της ζωής μας οι ψυχικές και σωματικές εντάσεις, τα συναισθήματα – είτε εκφράζονται είτε όχι -και οι αρνητικές εμπείριες που έχουμε βιώσει αποτυπώνονται χαρακτηριστικά στο πρόσωπο.Δημιουργούν σφιξίματα, ρυτίδες και παραμορφώσεις, που με τον καιρό μονιμοποιούνται αλλάζοντας το φυσικό του σχήμα.

Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο πώς,πότε και από ποιόν(και όχι γυναίκα,όπως ίσως φαντάζεστε) γνωρίσαμε αυτή την ιδιαίτερη και πλήρως αναζωογονητική θεραπεία.H εν λόγω τεχνική αναπτύχθηκε από τον Stanley Rosenberg στα τέλη της δεκαετίας του ’80.Ο Rosenberg,κατά την συνεργασία του με ηθοποιούς και την συμμετοχή του σε θεατρικά δρώμενα,έκανε την ακόλουθη παρατήρηση:κάθε ηθοποιός χρησιμοποιεί το σώμα του,την στάση του σωματός και τις εκφράσεις του προσώπου του (δηλαδή τους απαραίτητους βιορυθμούς)για να εκφραστεί ή αντίστοιχα να εκφράσει τον ρόλο που του έχει ανατεθεί.Εφόσον το πρόσωπο αποτελεί τον καθρέπτη των συναισθημάτων,ο Rosenberg, μέσα από την τεχνική του Rolfing, αναπτύσσει το Rejuvance έχοντας ως στόχο να χαλαρώσει το μυϊκό σύστημα του προσώπου τους και να υπάρχει πιο φυσικό αποτέλεσμα στις εκφράσεις τους επί σκηνής.

Η φιλοσοφία της μεθόδου στηρίζεται στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική(Π.Κ.Ι) και όπως προαναφέραμε αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ολιστικά.Οι τεχνικές Rejuvance γίνονται σε όλη την επιφάνεια του προσώπου με απαλές κινήσεις(κινήσεις ολίσθησης) των ακροδακτύλων και επιδρούν στο βάθος της επιδερμίδας ,στον συνδετικό και στον μυϊκό ιστό. Ο συνδετικός ιστός αποτελείται από δύο ινώδεις πρωτεΐνες , το κολλαγόνο και την ελαστίνη που είναι υπεύθυνες αντίστοιχα για τη φυσική ενυδάτωση και την διατήρηση της ελαστικότητα του δέρματος.

Όσον αφορά τον συνδετικό ιστό,το Rejuvance βοηθά στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου.Παράλληλα επανενεργοποιεί την μικροκυκλοφορία της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να γίνεται καλύτερα η μεταφορά νερού, οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στους ιστούς, η απομάκρυνση των τοξινών από το αίμα,σωστή ενυδάτωση και αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος.Το Rejuvance συνολικά δουλεύει σε πάνω από 90 μύες του προσώπου, του τριχωτού της κεφαλής, του λαιμού και του ντεκολτέ με αποτέλεσμα να προάγει την απελευθέρωση της μυϊκής έντασης και την αποκατάσταση του μυϊκού τόνου.

Έτσι οι ρυτίδες μαλακώνουν και λεπταίνουν,ενώ το πρόσωπο ν ανασηκώνεται και ξαναβρίσκει το φυσικό του σχήμα. Αθροιστικά στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος,δρουν και οι πιέσεις ενεργειακών σημείων της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, που βοηθούν εξαιρετικά στην εξισορρόπηση όχι μόνο του προσώπου και συγκεκριμένων τοπικών προβλήματων,αλλά διευκολύνουν την σωστή ροή της ενέργειας, μέσα από τους μεσημβρινούς (ενεργειακά κανάλια του σώματος), χαρίζοντας βαθειά χαλάρωση και αίσθηση ευεξίας και ζωντάνιας σε όλο το σώμα, το νου και το πνεύμα, απομακρύνοντας το στρες, πονοκέφαλους, άγχος, αϋπνία ή ακόμη και προβλήματα των ματιών που προέρχονται από κούραση.
Η μεγιστοποιήση των αποτελεσμάτων επιτυγχάνεται,όταν παράλληλα με την τεχνική ακολουθείται απο τον θεραπευόμενο ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής,σωστή ενυδάτωση του οργανισμού,ήπια σωματική άσκηση και αποφυγή προϊόντων ομορφιάς με χημικά συστατικά(για εμβάθυνση και συντήρηση των αποτελεσμάτων συστήνονται ενισχυτικές ασκήσεις ανόρθωσης και συντήρησης και συνταγές καλλυντικών με φυσικά αιθέρια έλαια και υλικά )…Οι συμβούλες αυτές παρέχονται απο τον θεραπευτή,προσαρμοσμένες φυσικά στις ανάγκες κάθε ατόμου ξεχωριστά.Η βασική θεραπεία του Rejuvance ολοκληρώνεται σε 6 με 7 συνεδρίες , μια ανά εβδομάδα.Κάθε συνεδρία διαρκεί 60 με 70 λεπτά,ενώ τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά από τα πρώτα κιόλας 30 λεπτά .

Αναλυτικότερα:

1η συνεδρία:Ξεκινάμε με πιέσεις σε βελονιστικά σημεία και ασκήσεις απελευθέρωσης της έντασης στον αυχένα και στο κεφάλι.Η μπλοκαρισμένη ενέργεια ρέει πλεόν ελεύθερα και ο θεραπευόμενος αρχίζει να βιώνει μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης.Ακολουθεί καθαρισμός του προσώπου με φυτικά προϊόντα(κάτι που γίνεται στην έναρξη κάθε συνεδρίας).Κατόπιν δουλεύεται όλη η επιφάνεια του προσώπου σε επίπεδο συνδετικού και μυϊκού ιστού.Στόχος της 1η συνεδρίας είναι να απαλλάξει τους μύες από την συσσωρευμένη ένταση και να τους τονώσει, ενώ παράλληλα θα χαρίζει ελαστικότητα και ενυδάτωση στην επιδερμίδα.

2η συνεδρία:Η συνεδρία αυτή επικεντρώνεται στην περιοχή που εκτείνεται από τα μάτια έως και τον αυχένα. .Στόχος είναι να απελευθερωθεί η ένταση στην περιοχή των ματιών και του μετώπου,να απαλυνθούν οι σχετικές ρυτίδες και να ξεκουραστούν τα μάτια.Δουλεύεται επισταμμένα ο συνδετικός και ο μυϊκός ιστός στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής.(προτείνεται να αποφεύγετε έντονο styling ή χτένισμα στα μαλλιά).Προκαλείται βαθιά χαλάρωση καθώς απελευθερώνεται ενέργεια μπλοκαρίσμενη στην πληθώρα των ενεργειακών σημείων που υπάρχουν στο κρανίο και δρα αθροιστικά με τις υπόλοιπες τεχνικές στην ανόρθωση του προσώπου και στην εξισσορόπηση της ασυμμετρίας που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών του προσώπου σε αυτήν την περιοχή.

3η συνεδρία:Η συνεδρία εστιάζει στην περιοχή από τα μάτια μέχρι και το άνω χείλος .Οι σακούλες γύρω από τα μάτια μειώνονται, τα ζυγωματικά γίνονται πιο σφριγηλά και αποκτούν φυσικό ροδαλό χρώμα,και οι ενοχλητικές ρυτίδες γύρω από την περιοχή των χειλιών μαλακώνουν αισθητά. Στο τέλος της συνεδρίας γίνονται διατάσεις όλων των μυών γύρω από τα χείλια με την τεχνική ”γάντι”.Εφαρμόζεται αποκλειστικά με πλαστικό (χειρουργικό) γάντι μιας χρήσης, μιας και ο θεραπευτής τοποθετεί το χέρι του εν μέρει μέσα στο στόμα γύρω από τα χείλια.

4η συνεδρία:Η τέταρτη συνεδρία επικεντρώνεται στο υπόλοιπο πρόσωπο, δηλαδή στην κάτω γνάθο, στο λαιμό και το ντεκολτέ δουλεύοντας το συνδετικό ιστό. Εδώ λειαίνεται το περίγραμμα του προσώπου γύρω από το πηγούνι και η επιδερμίδα στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ αποκτά ελαστικότητα και μεγαλύτερη ενυδάτωση.Στην συνέχεια δουλεύεται ο μυϊκός ιστός της περιοχής,ώστε η επιδερμίδα να ανακτήσει την σφριγηλότητα της και να μειωθεί η χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού(από τις πλέον ευάλωτες περιοχές στο πέρασμα του χρόνου). Ολοκληρώνεται η συνεδρία, εφαρμόζοντας μερικές χαλαρωτικές κινήσεις γύρω από την περιοχή του στήθους, που βοηθούν στην απελευθέρωση στρες και θυμού.

5η συνεδρία:Στην 5η συνεδρία ο θεραπευόμενος ξαπλώνει αρχικά μπρούμυτα ή παραμένει καθιστός και εφαρμόζονται κινήσεις που απελευθερώνουν το συνδετικό και μυϊκό ιστό, προσφέροντας ανακούφιση και χαλάρωση, στην άνω πλάτη – σπονδυλική στήλη, ωμοπλάτες, ώμοι – και τον αυχένα.

6η συνεδρία:Η τελευταία συνεδρία θεωρείται ως η πιο δυναμική. Δουλεύει ουσιαστικά σχεδόν όλα τα σημεία της 1ης, 2ης, 3ης και 4ης συνεδρίας μαζί. Επικεντρώνεται στην απελευθέρωση του συνδετικού ιστού σε όλη την επιφάνεια του προσώπου και ύστερα στην τόνωση του μυϊκού ιστού.

Η τεχνική Rejuvance μπορεί να επαναλαμβάνεται μία ή δύο φορές το χρόνο ολόκληρη ή αποσπασματικά ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης. Επίσης μπορεί να γίνουν μία ή δύο μεμονωμένες συνεδρίες για κάποια σημαντική εμφάνιση π.χ. γάμος, ομιλία, τηλεόραση κλπ.Είναι μία απόλυτα ασφαλής μέθοδος ιδανική ακόμα και για όσους υποφέρουν από αλλεργίες. Συνδυάζεται θαυμάσια με την συμβατική αισθητική, καθώς και με άλλες μεθόδους κλασικής ή φυσικής θεραπείας.Απευθύνεται σε όλους σχεδόν τους ανθρώπους(ανεξαρτήτως φύλου), αφού η φυσική προσωπική ομορφιά, η ηρεμία και η αρμονία είναι σίγουρα το δώρο που οφείλουμε όχι μόνο στον εαυτό μας, αλλά και στον κόσμο.Οι μόνες περιπτώσεις όπου η εφαρμογή Rejuvance αντενδείκνυται είναι σε άτομα με σοβαρές δερματολογικές παθήσεις,σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης (λόγω μεσημβρινών),καθώς και σε επιδερμίδες όπου έχει προηγηθεί οποιαδήποτε θεραπεία τύπου μεσοθεραπείας(botox,filler,ενέσιμο υαλουρονικό οξύ).

[quote_center]Δεν υπάρχουν μη όμορφες γυναίκες: υπάρχουν μόνο γυναίκες που δεν ξέρουν ότι είναι όμορφες  [/quote_center]

Λι.Β.

 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ευαίσθητη επιδερμίδα: 4 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη φροντίδα της
4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση