,

5 τρόποι για να πάρεις… “παράταση”

Η επιστήμη έχει πολλά να σου πει για το πώς να νικήσεις τον θάνατο. Πάρε αυτή τη γνώση και μετά μάθε τη στα δισέγγονά

Η επιστήμη έχει πολλά να σου πει για το πώς να νικήσεις τον θάνατο. Πάρε αυτή τη γνώση και μετά μάθε τη στα δισέγγονά σου.

Ζήσε ψηλότερα
Η έρευνα : Μία έρευνα του 2009 που έγινε σε Ελβετούς βρήκε ότι αυτοί που ζούσαν σε υψηλά υψόμετρα είχαν 22% χαμηλότερες πιθανότητες θανάτου από στεφανιαία νόσο.

Advertisment

Πως σε βοηθάει : Κανείς δεν είναι σίγουρος. Οι επιστήμονες λένε ότι οι επιπλέον έκθεση σε ακτίνες UVA, που σημαίνει περισσότερη βιταμίνη D, μπορεί να ευθύνεται. Περίπου το 77% των ανθρώπων έχουν έλλειψη σε βιταμίνη D, μία πάθηση που μπορεί να οδηγήσει σε παθήσεις τον κοκάλων και καρδιοπάθειες.

Τι να κάνεις : Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν παίρνοντας 1.000 IU βιταμίνης D καθημερινά, άρα τρώγε περισσότερα τρόφιμα που την περιέχουν, όπως είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά (ο σολομός, ο τόνος και το σκουμπρί είναι καλοί υποψήφιοι). Ή πάρε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D3, σου λέει ο συγγραφέας της έρευνας Agit Ginde, αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

Κάνε τις σχέσεις σου να διαρκούν
Η έρευνα : Οι ενήλικες με δυνατές φιλίες ή/και ενασχόληση με την κοινότητά τους ζούνε 3,7 χρόνια περισσότερα από τον μέσο όρο, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2010 που έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Brigham Young.

Advertisment

Πως σε βοηθάει : «Η κοινωνική στήριξη συνδέεται με καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος», σου λέει η συγγραφέας της έρευνας Julianne Holt-Lundstad, αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Brigham Young. Επίσης, αν έχεις σοβαρές σχέσεις στη ζωή σου θα πάρεις λιγότερα ρίσκα τα οποία θα έβαζαν σε κίνδυνο αυτές τις σχέσεις, προσθέτει.

Τι να κάνεις : Βγαίνε πιο συχνά με τους φίλους σου και οργανώστε ένα κοινό δείπνο κάθε δύο εβδομάδες.

Βούρτσισε τα δόντια σου
Η έρευνα : Οι άνθρωποι που έπλεναν τα δόντια τους λιγότερο από δύο φορές την ημέρα είχαν 70% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιοπάθεια, σε σύγκριση με αυτούς που τα έπλεναν τρεις φορές ή περισσότερο, σύμφωνα με μία βρετανική έρευνα του 2010.

Πως σε βοηθάει : Τα βακτήρια του στόματος μπορούν να μπουν στο κυκλοφορικό σου σύστημα και ίσως να προκαλέσουν τον σχηματισμό πλάκας στις αρτηρίες σου

Τι να κάνεις : Το βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα αφαιρούν βακτήρια αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα χρησιμοποιούν σωστά, σου λέει η Judy Kreismann, αναπληρώτρια καθηγήτρια στοματικής υγιεινής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Χρησιμοποίησε το οδοντικό νήμα όπως πρέπει: Τύλιξε το νήμα έτσι ώστε να σχηματίζει ένα C στην μπροστινή πλευρά ενός δοντιού και άλλο ένα στην πίσω πλευρά του διπλανού του. Κούνα το πάνω-κάτω.

Πάρε καθαρό αέρα
Η έρευνα : Οι άνθρωποι που ζουν σε πόλεις με σχετικά καλό αέρα ζουν λίγους μήνες έως και έναν χρόνο παραπάνω από τον μέσο όρο, σύμφωνα με μία έρευνα στο New England Journal of Medicine.

Πως σε βοηθάει : Ο μολυσμένος αέρας κουβαλά μικροσκοπικούς μολυσματικούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονώδεις αντιδράσεις, σου λέει ο συγγραφέας της έρευνας Arden Pope. «Ακόμα και οι ήπιες φλεγμονές μπορούν να συνεισφέρουν στην εμφάνιση καρδιεαγγειακών ασθενειών».

Τι να κάνεις : Όπου κι αν ζεις, μπορείς να τρέχεις σε ένα πάρκο αντί για το πεζοδρόμιο. Οι δρόμοι έχουν περισσότερη μόλυνση λόγω καυσαερίων από αυτοκίνητα, και η βαθιές αναπνοές αυξάνουν την απορρόφησή της.

Αποδέξου την ηλικία σου
Η έρευνα : Σε μία έρευνα του 2009 από τη Γερμανία, οι ερευνητές ρώτησαν διάφορους ανθρώπους πως αισθανόντουσαν για την ηλικία τους. Αυτοί που ήταν ικανοποιημένοι με την ηλικία τους έζησαν κατά μέσο όρο 2 χρόνια περισσότερα από αυτούς που δεν την είχαν αποδεχτεί.

Πως σε βοηθάει : Η αποδοχή της ηλικίας – αντί για την άρνησή της – συνδέεται με συμπεριφορές που προωθούν την υγεία, σου λέει ο συγγραφέας της έρευνας Dana Kotter-Gruhn, ένας ψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

Τι να κάνεις : Όσο οι άνθρωποι γερνούν, αρχίζουν να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με τα νιάτα τους, κάτι που οδηγεί σε απογοήτευση, σου λέει ο Kotter-Gruhn. Αντί γι’ αυτό, σύγκρινε τον εαυτό σου με τους συνομηλίκους σου. Πολλοί θα είναι σε χειρότερη κατάσταση και άλλοι μπορούν να χρησιμεύσουν σαν κίνητρο.

lovepeaceangelhapiness.blogspot.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση