Βιβλίο: Η εξέλιξη της Αύρας

Στην πορεία της ανθρωπότητας υπάρχουν αναφορές για την ύπαρξη της αύρας, αυτού του ιδιαίτερου ενεργειακού φαινομένου που περιβάλλει κάθε ζωντανό οργανισμό, και που οι

Στην πορεία της ανθρωπότητας υπάρχουν αναφορές για την ύπαρξη της αύρας, αυτού του ιδιαίτερου ενεργειακού φαινομένου που περιβάλλει κάθε ζωντανό οργανισμό, και που οι παλαιότεροι πολιτισμοί ήταν σε θέση να αντιληφθούν πολύ περισσότερο από ότι δύναται τώρα ο άνθρωπος. Η επαφή τους με τη Φύση και το περιβάλλον γύρω τους βοηθούσε ιδιαίτερα στην αντίληψη ενεργειακών φαινομένων, για αυτό και υπάρχουν γραπτές παραδόσεις για το τί πίστευαν οι λαοί μέσα στον χρόνο ότι είναι οι αύρα. Στους αιώνες πριν την γέννηση του Χριστού, η παρουσία της στον άνθρωπο αποδόθηκε σαν σημάδι σοφίας, ανδρείας και ψυχικής δόξας, κάτι δηλαδή που λίγοι μπορούσαν να έχουν γύρω τους.

Ρίχνοντας μια ματιά στις κύριες θρησκείες των ανατολικών χωρών μπορεί κανείς να δει πως και εκεί γίνεται αναφορά στο αυρικό πεδίο, ειδικά σε σχέση με την Κουνταλίνι, την δύναμη που λέγεται πως βρίσκεται στην βάση της σπονδυλικής στήλης τυλιγμένη τρεισήμιση φορές γύρω από τον κόκκυγα σαν φίδι που κοιμάται. Σύμφωνα με τις Ινδουϊστικές παραδόσεις τα χρώματα της αύρας προκύπτουν από την αρμονική ή όχι λειτουργία των τσάκρας, των ενεργειακών δηλαδή κέντρων που βρίσκονται κυρίως κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Η ίδια η ύπαρξη του ενεργειακού πεδίου συνδέεται εδώ με το ενεργειακό σύνολο του ανθρώπου και είναι κάτι που ο κάθε άνθρωπος έχει σαν ενεργειακό «αποτύπωμα».

Advertisment

Για τους φιλόσοφους της Πυθαγόρειας σχολής το ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο εθεωρείτο δείγμα ανώτερης διανοητικής και πνευματικής καλλιέργειας, και συμπεριλάμβαναν την μελέτη της μέσα στα μαθήματα που ήδη διδάσκονταν, δίνοντας τους έτσι ένα ευρύ φάσμα γνώσεων.

Στους μετέπειτα αιώνες, στις διδασκαλίες της Καμπάλα της Ιουδαϊστικής θρησκείας, η αύρα ερμηνεύτηκε σαν την λάμψη που εκπέμπει το «αστρικό σώμα», κατ’αυτούς ένα από τα 4 ενεργειακά σώματα του ανθρώπου, το οποίο έχει άμεση σύνδεση με τις Συμπαντικές ενέργειες και μέσω της αύρας γειώνονται στο γήινο πεδίο. Έτσι το ανθρώπινο δονητικό πεδίο μεταφράζεται σαν την πνευματική σύνδεση με άλλες διαστάσεις, οι οποίες καθρεφτίζονται μέσω της ύπαρξης της αύρας.

Τέλος, για περίπου 5 αιώνες, φτάνοντας και στον 20ο, η ιδέα για την αύρα που κυριάρχησε περισσότερο είναι ότι τα διάφορα χρώματα που μπορούν να διακριθούν πάνω της συνήθως συνδέονται και αποτυπώνουν το καθένα μία συναισθηματική κατάσταση που βιώνει εκείνη τη στιγμή το άτομο. Αυτό πρακτικά σήμαινε πως πια η αύρα θεωρήθηκε κάτι που υπόκειται σε καθημερινές αλλαγές και πως δεν είναι κάτι σταθερό, σε αντίθεση με όσα πίστευαν στο παρελθόν οι άνθρωποι. Η εσωτερική κατάσταση του ανθρώπου ήταν αυτή που ανα πάσα στιγμή καθόριζε την ενεργειακή του υπόσταση, και άρα χρειάζεται κανείς να έχει δουλέψει με τον εαυτό του προκειμένου να είναι ψυχολογικά και ενεργειακά σταθερός.

Advertisment

Παρ’όλο που η κάθε παράδοση, φιλοσοφία και θρησκεία αντιλήφθηκε την αύρα σαν κάτι διαφορετικό, είτε καθαρά πνευματικό, είτε σαν αποτέλεσμα ψυχολογικών διεργασιών, ωστόσο η κάθε μία έδωσε τις δικές τις πληροφορίες στο τί είναι αυτό το ιδιαίτερο ενεργειακό πεδίο που αγκαλιάζει τον άνθρωπο από τη στιγμή που ξεκινά να υπάρχει. Αν και μπορεί να φαίνονται αντιφατικές, ωστόσο όλες αυτές οι απόψεις κατά έναν τρόπο είναι περίπου σωστές, δίνοντας έτσι μια πολύπλευρη εικόνα για την αύρα και τις λειτουργίες της. Έτσι καταλαβαίνει κανείς πως το αυρικό πεδίο είναι κάτι το ιδιαίτερο, ξεχωριστό για τον καθένα, που αντανακλά πολλές διαφορετικές καταστάσεις. Για αυτό και μελετήθηκε με προσύλωση από τους λαούς και συνεχίζει ακόμα να είναι αντικείμενο έρευνας τόσο από τον κάθε άνθρωπο, όσο και από την επιστήμη.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση