,

Ολοένα και περισσότεροι γιατροί αναζητούν τη βοήθεια της Αρωματοθεραπείας

Όλο και περισσότεροι γιατροί αρχίζουν να να εξετάζουν τις θεραπευτικές ιδιότητες της αρωματοθεραπείας στην αντιμετώπιση των ασθενειών. Ο Διευθυντής Κλινικής της Suita της Osaka.

Όλο και περισσότεροι γιατροί αρχίζουν να να εξετάζουν τις θεραπευτικές ιδιότητες της αρωματοθεραπείας στην αντιμετώπιση των ασθενειών.

Ο Διευθυντής Κλινικής της Suita της Osaka. Kazunaga Kawabata, άρχισε να ενδιαφέρεται για την αρωματοθεραπεία πριν από 10 χρόνια περίπου. Έψαχνε μια εναλλακτική θεραπευτική αγωγή για τους ανθρώπους με κακή κυκλοφορία του αίματος και διάφορες άλλες ασθένειες. Εκείνο το διάστημα κάποια κέντρα αρωματοθεραπείας ισχυρίζονταν ότι η αρωματοθεραπεία μπορούσε να θεραπεύσει ασθένειες. Η Αρωματοθεραπεία είναι μασάζ με αιθέρια έλαια λουλουδιών, φύλλων και φρούτων. Υπάρχουν περισσότερα από 200 αιθέρια έλαια, που χρησιμοποιούνται σε διάφορους συνδυασμούς ώστε να αντιμετωπίσουν διαφορετικά προβλήματα, όπως είναι ο πονοκέφαλος και η αϋπνία. «Δεν υπήρχε κανένα επιστημονικό στοιχείο εκτός από το ότι το άρωμα του αιθέριου ελαίου κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν καλύτερα», αναφέρει ο Kawabata. «Δεδομένου του ότι είμαι γιατρός, ήθελα να διευκρινίσω τα αποτελέσματα της θεραπείας».

Advertisment

Ζήτησε από 10 ανθρώπους με ευαισθησία στο κρύο να εισπνεύσουν αιθέριο έλαιο λεμονιού. Δέκα λεπτά αργότερα, η θερμοκρασία του δέρ¬ματος τους είχε αυξηθεί κατά 2 βαθμούς (κατά μέσον όρο). Βρήκε επίσης τα ίχνη limonene (την αρωματική ουσία του αιθέριου ελαίου), στο αίμα τους.

«Μέσω μιας σειράς πειραμάτων, παρατήρησα, ότι η αρωματική ουσία απορροφάται μέσω των πνευμόνων και του δέρματος στα αιμοφόρα αγγεία, προκαλώντας διάφορες φαρμακολογικές αντιδράσεις. Επομένως, το αιθέριο έλαιο δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα κοινό εμπορι¬κό προϊόν, αλλά πρέπει να μελετηθεί η χρήση του.»

Τον Ιούλιο του 2004, το Γυναικολογικό Νοσο-κομείο Kawashmima Obstetrics and Gynecology Hospital στο Edagawa Ward του Τόκιο, άνοιξε ένα τμήμα αρωματοθεραπείας για μη νοσηλευό¬μενους ασθενείς. Μία αρωματοθεραπεύτρια που

Advertisment

είναι συγχρόνως και μαία κάνει μασάζ στους ασθενείς με έναν συνδυασμό διαφόρων αιθέριων ελαίων για να βελτιώσει την κατάσταση τους, και συνεργάζεται με τονMihoko Ikoma, διευθυντή του νοσοκομείου, για την παροχή της αγωγής.

«Ζητάμε από τους ασθενείς να πηγαίνουν στα κέντρα αρωματοθεραπείας για θεραπεία και να έρχονται εδώ για να βελτιώσουμε την εμφάνιση των συμπτωμάτων όπως είναι το μούδιασμα και ο ίλιγγος»

Το νοσοκομείο, αρχικά ανέμενε ότι οι περισσότεροι ασθενείς θα ήταν έγκυες γυναίκες, αλλά πολλές γυναίκες ηλικίας 40 και 50 ετών που βρί¬σκονταν στην περίοδο της εμμηνόπαυσης και άτομα με χρόνια κόπωση θέλησαν να κάνουν επίσης αυτή τη θεραπεία.

O Nobumasa Shiba, διευθυντής της ορθοπεδικής στο Metropolitan Police Hospital του Τόκιο, ενδιαφέρθηκε για την αρωματοθεραπεία ως εναλλακτική θεραπεία για την οστεοαρθρίτιδα των γονάτων, η οποία εμφανίζεται όταν φθείρεται ο χόνδρος της άρθρωσης. Ένα περίπου εκατομμύριο άνθρωποι στην Ιαπωνία πάσχουν από αυτή την εκφυλιστική ασθένεια. Για να εξετάσει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της αρωματοθεραπείας. ο Shiba πραγματοποίησε ένα πείραμα σε μία ηλικιακή ομάδα από 40 ετών και πάνω, που είχαν οργανικά συμπτώματα πάνω από τρεις μήνες. Οι 36 ασθενείς δέχθηκαν μασάζ στα γόνατα τους, με αιθέριο έλαιο λεβάντας, που είναι αποτελεσματικό στον πόνο, και αιθέριο έλαιο καμφοράς – δεντρολίβανου, για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, πρωί και βράδυ επί δύο εβδομάδες. Οι περισσότεροι από αυτούς είπαν πως τα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένου και του πόνου, είχαν ελαττωθεί. «Χρειάζεται να διευκρινιστεί τι ήταν εκείνο που έκανε τη θεραπεία αποτελεσματική και το πώς, αλλά πρέπει να παραδεχθώ ότι δεν περίμενα τόσο καλά αποτελέσματα», αναφέρει o Nobumasa Shiba

Holistic Life

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε
11 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την νόσο του Πάρκινσον | Τα πρώιμα συμπτώματα
Πώς τα αντικαταθλιπτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση