, ,

Δέκα συμβουλές για Μελλοντικούς Γονείς

Περιοδικό Holistic Life Δέκα οδηγίες Προετοιμασίας της Νέας Ζωής “Από πότε να αρχίσουμε την ανατροφή του παιδιού; Από πότε να μεριμνήσουμε για την υγεία του, τον καλό

Περιοδικό Holistic Life

Δέκα οδηγίες Προετοιμασίας της Νέας Ζωής

“Από πότε να αρχίσουμε την ανατροφή του παιδιού; Από πότε να μεριμνήσουμε για την υγεία του, τον καλό του χαρακτήρα, τη μάθηση των Ηθικών Αξιών της Ζωής;”

Advertisment

“Εννέα μήνες πριν από τη γέννησή του”, απαντάει ο Σωκράτης…αλλά και η πρωτοπορία της σύγχρονης επιστήμης!

Μετά τη γέννηση είναι ήδη αργά. Το παιδί, με όλα του τα όργανα είναι ήδη σχηματισμένο. Το παιδί που γεννιέται είναι ήδη 9 μηνών!

Νέες επιστημονικές ανακαλύψεις έφεραν μία νέα διάσταση στην Μητρότητα, στην Πατρότητα και στη δυνατότητα των μέλλοντων γονέων να οικοδομήσουν σωστά το μέλλον του παιδιού τους, θεμελιώνοντας, ήδη από την αρχή της ζωής του, από τις ρίζες του την Υγεία του δομώντας θετικά τις δυνάμεις της ψυχής του. Δεκάλογος για μέλλοντες γονείς

Advertisment

1. Η Σύλληψη είναι η Αρχή της Ζωής.

Ζήστε την ένωσή σας, θαυμάζοντας ο καθένας στον άλλο την πιο όμορφη πλευρά του, τα προτερήματα, τις χάρες του, το μεγαλείο της ψυχής του, ξεχνώντας τις αδυναμίες του. Αγαπήστε στον/στην αγαπημένο/η σας το σώμα και την ψυχή του, κι εκφράστε του/της την αγάπη σας και τρυφερότητά σας. Η σκέψη και τα συναισθήματα του ζεύγους την ώρα της ένωσής του, αποτελούν τον πρώτο θεμέλιο λίθο του παιδιού που θα δημιουργήσουν. Αποφασίστε να φέρετε στον κόσμο το παιδί σας, επιθυμώντας το με όλη σας την ύπαρξη, έχοντας γίνει ήδη πατέρας και μητέρα στο νου και την καρδιά!

2. Χαρείτε το Νέο Ιερό σας Έργο. Είστε Συνδημιουργοί της Νέας Ζωής.

Μόλις έμαθες ότι περιμένει παιδί; Ας γεμίσετε και οι δύο χαρά, ενθουσιασμό, ευγνωμοσύνη, υπερηφάνεια. Είναι μεγάλη η τιμή που σας γίνεται, να φέρετε στον κόσμο μία νέα ζωή. Είστε ήδη γονείς, ζήστε την αναμονή της γέννησης του παιδιού σας σαν μία γιορτή, με εκείνο κύριο καλεσμένο σας! Αν η μέλλουσα μητέρα, με τη βοήθεια του συντρόφου της ζήσει την εγκυμοσύνη ευτυχισμένη, γεμάτη χαρά και αγάπη, οι ενδοκρινείς αδένες εκκρίνουν στο αίμα τις αγαθοποιές ορμόνες ενδορφίνες. ΄Ολο το σώμα του παιδιού θα πλάθεται υγιές, καλοσχηματισμένο, και όμορφο. Ο εγκέφαλός του θα διαμορφωθεί σωστά και θα είναι έξυπνο. Το παρασυμπαθητικό και συμπαθητικό του σύστημα, το νευρικό του σύστημα θα είναι δυναμικό, σταθερό, υπομονετικό, ψυχικά ευπροσάρμοστο, ευγενικό.

3. Αναπνοή – Υγιεινή Ζωή – Διατροφή.

Η ανάπαυση νωρίς το βράδυ είναι σημαντική, καθώς ο πρώτος βραδινός ύπνος είναι ο πιο ζωογόνος. Καθόλου οινόπνευμα, τσιγάρο και χημικά ποτά (φάρμακα μόνο με την οδηγία γιατρού). Οι ζωντανές νωπές τροφές, τα άφθονα φρούτα και λαχανικά με ωμό ελαιόλαδο, τα αναποφλοίωτα δημητριακά, το μέλι, είναι ευεργετικά. Το ψάρι είναι προτιμότερο από το κρέας, καθώς είναι αναγκαίο για την διάπλαση του εγκεφάλου του παιδιού. Τα γλυκά και το άσπρο αλεύρι καλό είναι να αποφεύγονται. (Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας). Τρώγοντας υγιεινά, πλάθεται με Υγεία το σώμα του παιδιού και εγχαράσσονται για πάντα υγιεινές συνήθειες διατροφής.

4. Βαθειά Αναπνοή.

Οι βαθιές εισπνοές οξυγονώνουν το αίμα, τον εγκέφαλο και ευνοούν την αρμονική διάπλαση των οργάνων του παιδιού. Η έγκυος πρέπει, κατά την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αποφεύγει την έκθεσή της σε ιονίζουσες ακτινοβολίες. Κολύμβηση, βάδισμα, χορός (όλα ήπια), μουσική, ζωγραφική, θετική ανάγνωση, είναι η καλύτερη άσκηση σώματος και ψυχής!

5. Απομάκρυνση από την ασχήμια.

Κάθε ήχος, είδηση, εικόνα άσχημη, βίαιη ή ασήμαντη, εντυπώνεται στο υποσυνείδητο του παιδιού. Αν θέλετε να διαπλάσετε όμορφο παιδί στο σώμα και στο πνεύμα, απομακρύνετε την ασχήμια, την ατέλεια, κάθε αρνητική σκέψη και συναίσθημα, βλέποντας, θαυμάζοντας, ακούγοντας μόνο την τελειότητα, την ευγένεια, το μεγαλείο, την ομορφιά!

6. Σύνδεση με την ομορφιά!

“Η μόνη αληθινή Γέννηση είναι η γέννηση του ωραίου”, Πλάτων.

Με το θαυμασμό της Φύσης, της Τέχνης, των καλών και σοφών ανθρώπων, το συναίσθημα και η σκέψη είναι διαυγή και αισιόδοξα. Η μητέρα που θαυμάζει την ομορφιά, γαληνεύει, διαπλάθει το παιδί υγιές, όμορφο και του εγχαράσσει καλλιτεχνική ευαισθησία. Η ομορφιά θα διαπλάσει παιδί όμορφο, υγιές και αρμονικό, επειδή η έγκυος είναι μορφοποιός.

7.Θαύμασε το Φως και τα Χρώματα!

Η επιστήμη των χρωμάτων (χρωματοθεραπεία) διδάσκει ότι τα φωτεινά χρώματα της ίριδας και το φως ενισχύουν και θεραπεύουν ενώ τα μαύρα και τα γκρίζα μελαγχολούν και μας αρρωσταίνουν. Τα 7 φωτεινά χρώματα της ίριδας (τα χρώματα του ουράνιου τόξου) βοηθούν την αρμονική διάπλαση των οργάνων του σώματος του παιδιού και ενδυναμώνουν τις ιδιότητες της ψυχής του! Το κόκκινο φέρνει υγεία, ζωτικότητα, δυναμισμό, ενεργητικότητα. Το πορτοκαλί, καθαρότητα του αίματος, αγνότητα της ψυχής. Το κίτρινο, εξυπνάδα και το χρυσαφί του ήλιου σοφία. Το πράσινο, ελπίδα, αισιοδοξία. Το γαλάζιο, γαλήνη, πνεύμα της αλήθειας, μουσικότητα, αρμονία. Το βαθύ κυανό, δικαιοσύνη, τιμιότητα, σταθερότητα. Το ιώδες, το μωβ, υψηλή πνευματικότητα θρησκευτικότητα, το πνεύμα της θυσίας και της ανιδιοτελούς αγάπης. Σκέψου ότι έχεις τις ιδιότητές τους, ώστε οι χάρες τους, σαν αρετές, να εκδηλωθούν στο παιδί σου! Το φως πλάθει το παιδί φωτεινό. Ο πυρήνας του κυττάρου απορροφάει το φως και το διανέμει σε όλο το κύτταρο.

8. Άκου, παίξε Μουσική!

Βάλε του απαλή, αισιόδοξη μουσική: Mozart, Vivaldi, προκλασσική, ελληνική μουσική κλπ. Αυτή η μουσική έχει επαληθευθεί ότι ηρεμεί την μητέρα και το παιδί, βοηθάει την αρμονική διάπλαση των οργάνων του σώματός του και των αρετών της ψυχής του. Πλάσε το παιδί σου μουσικό. Χάρισέ του για πάντα μουσική ευαισθησία. Η μουσική αγωγή αρχίζει πριν από τη γέννηση. Τραγουδήστε του, μιλήστε του. Θα θυμηθεί τη φωνή σας μετά τη γέννησή του! Θα σας αγαπήσει πιο πολύ. Χαϊδέψτε το πάνω από την κοιλιά. Αισθάνεται ασφάλεια, ηρεμεί και σκιρτεί από χαρά!

9. Μίλησε στο παιδί σου για τη Σοφία, την Αρμονία του Σύμπαντος και τις Αξίες της Ζωής!

“Το κάθε τι είναι μνήμη…Η ζωντανή ύπαρξη αισθάνεται , απομνημονεύει. Ο οργανισμός δεν ξεχνάει ποτέ τίποτα…” Dr Debri.

Κάθε μέρα μιλήστε στο μωρό σας. Πείτε του πως το περιμένετε να γεννηθεί με χαρά, για να εκφράσει τη μοναδικότητά του τα προτερήματά του, τις χαρές του και τα ταλέντα του. Σκέψου, φαντάσου το παιδί σου, ως ενήλικο, σε όλες τις ηλικίες, υγιές, όμορφο, ευτυχισμένο, δημιουργικό, ευγενή, δίκαιο, τίμιο, σοφό, θαυμάσιο, αφιερωμένο σε έργο προσφοράς προς τους συνανθρώπους του. Αυτή η εικόνα που σχηματίζεις γι’ αυτό εγγράφεται στη μνήμη των κυττάρων και θα το καθοδηγεί αργότερα στη ζωή του! Η σκέψη, η φαντασία σου είναι μορφοποιός.

10. Αγάπησέ το και θα γίνει Αληθινός Άνθρωπος.

Πες του πως το αγαπάς ό,τι και να είναι, αγόρι ή κορίτσι. Υποφέρει αν δεν δέχεσαι την ύπαρξή του δηλαδή την εγκυμοσύνη σου ή το φύλο του, το καταλαβαίνει και οι ορμόνες του διαταράσσονται. Δέξου το ό,τι και αν είναι. Φαντάσου το ως άνθρωπο ολοκληρωμένο με όλες του τις αρετές. Είναι ένα πλάσμα του θεού, τιμησέ το. Έχει αποδειχθεί ότι τα ανεπιθύμητα παιδιά έχουν οργανικά και ψυχολογικά προβλήματα. Επικοινώνησε μαζί του. σ’ ακούει, σε καταλαβαίνει. Θα το νοιώσεις. Αν του μιλάς, θα επιθυμήσει να γεννηθεί, να επικοινωνήσει με τον κόσμο, να χαρεί τη ζωή. Η αγάπη είναι η ασπίδα για τις αντιξοότητες της ζωής! Το μωρό σου τρέφεται με την τροφή που παίρνεις, με τον αέρα που αναπνέεις, με τις εικόνες, το φως και τα χρώματα που θαυμάζεις, με τη μουσική που ακούς, με τα λόγια που του λες, με το χάδι που του στέλνεις, με την αγάπη που του εκδηλώνεις με τις εικόνες, τα οράματα που πλάθεις γι’ αυτό, με τα ιδανικά που τρέφεις για τη ζωή! Μια αρμονική κυοφορία μεταλλάσει προς το θετικότερο το DNA των χρωμοσωμάτων του εμβρύου και αδρανοποιεί την έκφραση αρνητικών κληρονομικών χαρακτηριστικών.

Ο ρόλος του πατέρα είναι εξίσου σημαντικός: Πρέπει να συμπαρασταθεί, να μιλήσει στο μωρό, να το χαϊδέψει πάνω στην κοιλιά, να προ- σφέρει στην γυναίκα του την άπειρη αγάπη και προστασία του.

Ιωάννα Μαρή, – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προγεννητικής Αγωγής

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση