Το πεπτικό σύστημα
Το πεπτικό σύστημα, είναι εκείνο που σχετίζεται άμεσα με τη λήψη και επεξεργασία της τροφής. Βεβαίως η διατροφή αφορά όλο το σώμα, αφού είναι γνωστό ότι η ποιότητά της, επηρεάζει την υγεία μας. Αλλά το σύστημα που ασχολείται, σαν φυσική δραστηριότητα με τη λήψη και την επεξεργασία της τροφής, αυτό δηλαδή που μας τρέφει, είναι το πεπτικό σύστημα.
Πρόκειται λοιπόν για ένα σωλήνα με διαφορετικές διαστάσεις κατά μήκος του, που αρχίζει στη στοματική κοιλότητα και τελειώνει στον πρωκτό. Η θέση του στον ιριδικό χάρτη είναι αμέσως μετά την κόρη. Είναι γνωστό στους ιριδολόγους, πως το τμήμα της ίριδας που αφορά το πεπτικό σύστημα, έχει σχεδόν πάντα μια σκουρότερη απόχρωση, συγκριτικά με την υπόλοιπη ίριδα. Αυτό συμβαίνει γιατί όντως αυτό το σύστημα, είναι το πλέον “φορτωμένο” με τοξικό υλικό, αφού ασχολείται με την επεξεργασία της τροφής, και βέβαια στη συνέχεια φροντίζει μέσω του παχέος εντέρου για την αποβολή.
Advertisment
Στην εποχή μας, με τις τόσες και τόσες επεξεργασμένες τροφές, και την γενικότερη υποβάθμιση της αξίας της διατροφής, δεν είναι περίεργο που επτά στους δέκα συνανθρώπους μας, έχουν προβλήματα με το πεπτικό τους σύστημα, είτε αυτά αφορούν την πέψη / απορρόφηση, είτε την αποβολή.
Σημαντικός παράγοντας που είναι καλό να λαμβάνεται υπόψη είναι πως στην εντερική περιοχή, πολύ συχνά συμβαίνουν οι λεγόμενες χαμηλό- βαθμες μολύνσεις. Αυτές, είναι εύκολα αντιληπτές, με την εξέταση στις ίριδες. Τέτοιου είδους μόλυνση, είναι τα εκκολπώματα.
Συχνά έχουν σχεδόν μαύρο χρώμα, που ιριδολογικά δείχνει βεβαίως χαμηλή νευρική παροχή, ή με απλά λόγια, υπολειτουργία. Είναι δηλαδή τοξικότητα αμετακίνητη, θύλακας δηλαδή, που ο Β. Jensen, μας βεβαιώνει, ότι είναι κατοικία σκουληκιών. Δεν είναι ασυνήθιστοι επίσης, οι πόνοι χαμηλά στην πλάτη, και αν έχουμε πτώση στο κόλον, επίσης μπορεί να εμφανιστούν διαταραχές στην έμμηνο ρύση, δυσκοιλιότητα, και πολλές άλλες αλυσιδωτές αντιδράσεις. Φροντίδα του εντέρου λοιπόν, και άρα της διατροφής μας…
Advertisment
Νίκος Γεραμάνης – Ιριδολόγος
Holistic Life
Διαβάστε επίσης: