, ,

Τι είναι η Ηχοθεραπεία; (Βίντεο)

Κρυσταλλικά Κύμβαλα και Θιβετιανά Μπολ Καθετί στο σύμπαν δονείται (μακρόκοσμος) όπως και το δικό μας σώμα (μικρόκοσμος). Αλλά ακόμη και αυτά που δείχνουν στέρεα,

Κρυσταλλικά Κύμβαλα και Θιβετιανά Μπολ

Καθετί στο σύμπαν δονείται (μακρόκοσμος) όπως και το δικό μας σώμα (μικρόκοσμος). Αλλά ακόμη και αυτά που δείχνουν στέρεα, όπως τα αντικείμενα, αποτελούνται από μόρια που πάλλονται και αυτά, σε διαφορετικές συχνότητες, ανάλογα με το υλικό τους.

Advertisment

Εμείς είμαστε σαν ένα μουσικό όργανο το οποίο χρειάζεται να είναι καλά ρυθμισμένο για να μπορεί να παραμείνει στην υγιή του συχνότητα. Έχουμε υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και αυτό βοηθά στη μετάβαση των κυμάτων του ήχου, οι οποίοι εισχωρώντας μέσα στο σώμα, απεγκλωβίζουν δονητική ενέργεια. Με αυτό το τρόπο μπορούμε να φέρουμε ίαση σε όλα μας τα επίπεδα. Ο υπέροχος αρμονικός ήχος των Θιβετιανών κυμβάλων μπορεί να συντονίσει τα εσωτερικά μας όργανα, τα ενεργειακά μας κέντρα, το νευρικό μας σύστημα. Οι ομοιόμορφες ακολουθίες ήχων με υψηλή πλεονασμό «μονοτονία» έχουν τη δυνατότητα να μας ελευθερώνουν από εντάσεις, θυμούς, επιθετικότητα. Όταν αυτά τα βαριά συναισθήματα λυθούν, μπορούμε να εμβαθύνουμε και να ηρεμήσουμε. Έτσι είναι εύκολο να βρεθεί ο εσωτερικός χώρος μέσα μας, ώστε να επέλθει ο συντονισμός που χρειαζόμαστε.

Ο συνδυασμός Θιβετιανών Κυμβάλων και Κρυσταλλικών Μπολ είναι ένας τέλειος συνδυασμός για να φέρει αρμονία σε όλο το σύστημα και πλήρη αφύπνιση. Καθώς ξέρουμε επίσης ότι τα Θιβετιανιά κύμβαλα ανασύρουν όλη την αρχαία γνώση που έχουμε συσσωρεύσει στο σύστημά μας και τα κρυσταλλικά μπολ κινητοποιούν και ενδυναμώνουν το Θεϊκό σχέδιο που έχουμε έρθει να εγκαθιδρύσουμε ως ανώτερα όντα κατανοείτε το δυναμικό πεδίο αυτής της θεραπείας και τη σημαντικότητά της.

Κρυσταλλικά Μπωλ
Είναι φτιαγμένα από 98% πυρίτιο χαλαζία. Τα όργανα του σώματός μας σε κυτταρικό επίπεδο αποτελούνται από πυρίτιο και ο καθαρός αυτός ήχος των μπωλ προκαλεί το σώμα να συντονίσει τη δόνησή του σε πιο υγιή κραδασμική συχνότητα, αυτή των μπωλ.

Advertisment

Ο ήχος των κρυσταλλικών μπωλ έχει ως αποτέλεσμα να ρυθμίζει τη συχνότητα των εγκεφαλικών κυμμάτων. Να εναρμονίζει τη σκέψη και το συναίσθημα ακόμη και τα πιο λεπτοφυή συστήματά μας. Όπως τα ενεργειακά μας κέντρα (chakras). Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 87% νερό, το οποίο μπορεί να μεταβιβάσει το κραδασμό που δέχεται από το κρυσταλλικό μπωλ και να τον διοχετεύσει μέσα στα κύτταρά μας. Εκεί ο ήχος τους θα βοηθήσει να αποδεσμευτούν μνήμες πεποιθήσεων από το παρελθόν και μπλοκαρίσματα συναισθηματικά και κατ’ επέκταση σωματικά.

Το κάθε εσωτερικό όργανο ή ακόμα και ενεργειακό μας κέντρο αποκτά με τον καιρό μία σταθερή δόνηση που συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα αρμονική. Για παράδειγμα το ήπαρ σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική είναι το όργανο όπου συσωρεύεται ο θυμός. Όταν αυτό το συναίσθημα γίνεται έντονο, το ήπαρ είναι αδύνατο να παραμείνει υγιές.

Όταν έχουμε ένταση, στρες και άγχος οποιασδήποτε μορφής, συνήθως συσωρεύονται στο κέντρο του ηλιακού πλέγματος.

Εννοείται ότι εσωτερικά όργανα που είναι υπό την επιρροή του θα δεχθούν εισβολή και ένα από αυτά τα όργανα είναι το ήπαρ.

Η καθημερινή διατροφή αν δεν είναι ισορροπημένη, η κατανάλωση χημικών που υπάρχουν στις τροφές μας καθώς και το αλκοόλ το επηρεάζουν το ήπαρ εφόσον όλα φιλτράρονται από αυτό.

Επομένως είναι κατανοητό πόσο εύκολα μπορεί να χαθεί η ενεργειακή και σωματική ισορροπία.

Ο ήχος όμως ενός κρυσταλλικού μπωλ είναι ένας υπέροχος τρόπος να τροποποιηθεί μία κατάσταση ασυνείδητη σε γνωστική αντιληπτική κατάσταση όπου το άτομο ταλαντώνεται ξανά στον ουσιαστικά δικό του κραδασμό. Ο οποίος είναι ο κωδικός σύνδεσής του με το σύμπαν, όπου τα πάντα είναι ρυθμός και δόνηση. Έτσι τα κρυσταλλικά μπωλ εξισορροπούν τα ενεργειακά κέντρα, σπάνε μπλοκαρίσματα διαφόρων μορφών, δρουν θετικά στο φυσικό σώμα, εξισορροπούν το ορμονικό σύστημα, χαλαρώνουν το νευρικό σύστημα και δρουν δυναμικά στα υγρά του σώματος όπως την αποσυμφόρηση της λέμφου. Η δύναμη της ώθησης που δίνουν σε ότι αναγνωρίζουν στάσιμο είναι θεαματική. Ο ήχος τους κυριολεκτικά περιλαμβάνει, διαπερνά και εισχωρεί σε όλα μας τα επίπεδα.

Έτσι ένα ηχοντους ξεμπλοκάρει γενικά την ολότητά μας, αποδεσμεύει τον αντίλαλο από αρνητικές μνήμες που έχουν έγκαθιδρυθεί στο φυσικό σώμα και στα αυρικά σώματα και συνεχίζει να επιρεάζει μέσα από αυτά τα τραύματα την ύπαρξή μας.

Ο πόνος στον άνθρωπο είναι μία κατάσταση σχεδόν κυτταρική. Ξεκινάει από τον πρώτο αποχωρισμό που βιώσαμε ως ψυχές κατεβαίνοντας στο γήινο πεδίο, αλλά φέρει ταυτόχρονα και ένα μεγάλο δώρο στην πιο ευδαιμονική του μορφή που είναι η λαχτάρα της επανένωσης με το Θείο.

Τα κρυσταλλικά μπωλ έχουν έναν εκπληκτικό τρόπο να συνοδεύσουν αυτήν την υπόκωφη, ενστικτώδη κατάσταση συνθλίβοντας τον σταθερό εσωτερικό πόνο που μπορεί ως τώρα να εκφράζεται με φόβο, μοναξιά και άλλα συναισθήματα.

Ο σκοπός τους είναι να θρυμματίσουν τα μπλοκαρίσματα που αναδύονται ώστε το άτομο να προχωρήσει σε αυτό που ως αίσθηση του είναι γνωστό αλλά στο νοητικό του είναι άγνωστο. Επιτρέποντας να αναδυθεί το σχέδιο έκφρασης της ψυχής, αυτό για το οποίο κατεβήκαμε στο γήινο πεδίο. Υπάρχουν όμως θεραπευόμενοι που μπορούν να βγάλουν αντιδράσεις στη συνεδρία με τα κρυσταλλικά μπωλ, διότι η ανάδυση των στάσιμων περιοχών φέρνει στην επιφάνεια καταστάσεις και συναισθήματα που έχουν θαφτεί. Θα απελευθερωθούν πολλά, ακόμη και ενεργειακά μυάσματα από την αύρα. Η μετακίνηση αυτή θα μπορούσε να βγάλει άρνηση γιατί υπάρχει ο φόβος να αντιμετωπιστούν αυτές οι καταστάσεις. Η εκδήλωση μπορεί να ποικίλλει. Θα μπορούσε να παρουσιαστεί ακόμα και ως ενόχληση στα αυτιά.

Δεχόμενοι μία σειρά συνεδριάσεων από κρυσταλλικά μπωλ, η οποία έχει διάρκεια 30’ έως 40’ λεπτά απορροφώνται όλα αυτά που ήδη αναφέραμε, μειώνοντας έτσι τη θεραπευτική αντίδραση, μετατρέπουν τα πάντα σε φως και τα επιστρέφουν σε μας σε μία καινούρια δόνηση πιο υγιή και θεραπευτική.

Τα κρυσταλλικά μπωλ είναι ένα παλμικό, συμπαντικό φάρμακο.

Θιβετιανά Κύμβαλα

Σύμφωνα με την προφορική παράδοση του Θιβέτ , η ύπαρξη Θιβετιανών Κυμβάλων χρονολογείται από την εποχή του ιστορικού Βούδα Shakyamuni ( 560-480 π.Χ. ). Η παράδοση πέρασε από την Ινδία στο Θιβέτ, μαζί με τις διδασκαλίες του Βούδα, από το μεγάλο ταντρικό διδάσκαλο Padmasambhava τον 8ο αιώνα μ.Χ.

Τα Θιβετιανά Κύμβαλα παράγουν ήχους που προκαλούν βαθιά κατάσταση χαλάρωσης που βοηθά φυσικά την είσοδο σε διαλογισμό, με απώτερος στόχος είναι τη διαφώτιση του νου και του πνεύματος. Πρόκειται για την πεμπτουσία της διαλογιστικής υποστήριξης, κάτι που το τοποθετεί σε προσωπικούς βουδιστικούς βωμούς, ναούς, μοναστήρια και αίθουσες διαλογισμού σε όλο τον κόσμο.

Η μεταλλουργική ανάλυση που έγινε από το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, αποκαλύπτει ότι τα όργανα αυτά κατασκευάζονται από ένα κράμα 12 μετάλλων, όπως ασήμι, νικέλιο, χαλκός, ψευδάργυρος, αντιμόνιο, κασσίτερος, μόλυβδος, κοβάλτιο, βισμούθιο, αρσενικό, κάδμιο και σίδηρο. Όπως είναι φανερό, η τέχνη της κατασκευής τους είναι μία πολύ λεπτή και μοναδική διαδικασία.

Εκτός από την παραδοσιακή χρήση τους για διαλογισμό, τα Θιβετιανά Κύμβαλα χρησιμοποιούνται για βαθιά χαλάρωση, μείωση του άγχους, ολιστική θεραπεία, Reiki, εξισορρόπηση chakra, ακόμη και μουσική. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι το πλούσιο μίγμα των αρμονικών, δονητικών ήχων που παράγουν τα κύμβαλα έχει άμεση επίδραση στα Ενεργειακά τους Κέντρα

Το «τραγούδι» των Κυμβάλων συνήθως προκαλεί άμεσο αποτέλεσμα στο προσωπικό μας Κέντρο. Οι τόνοι που συνθέτουν τη θεραπευτική μελωδία προκαλούν ένα φαινόμενο «συχνοτικής ανταπόκρισης» στον ανθρώπινο νου, με αποτέλεσμα την εξισορρόπηση του συγχρονισμού μεταξύ δεξιού και αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου. Ο διαλογισμός πάνω στους λεπτούς ήχους του Θιβετιανού μπωλ φέρνει το άτομο σε συντονισμό με τον Συμπαντικό ήχο τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά.

Λίγα λόγια για την Θεραπεία των Ήχων:
Η θεραπεία μέσω των Ήχων είναι μια αποτελεσματική και εγκεκριμένη μέθοδος θεραπείας που χρησιμοποιεί παλμικό ήχο για να μειώσει το άγχος, να αλλάξει τη συνείδηση ​​και να δημιουργήσει μια βαθιά αίσθηση ειρήνης, ευημερίας και ενισχυμένης υγείας. Ο ήχος έχει αποδειχθεί ζωτικό μέρος της διαδικασίας επούλωσης ασθενών με καρκίνο που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία με ανεπιθύμητες ενέργειες – ιδιαίτερα στη διαχείριση και ανακούφιση του πόνου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας μας, σε κατάσταση δραστηριότητας, η κανονική συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων μας είναι ότι τα κύματα Βήτα. Εργαλεία ήχου όπως τα Κρυσταλλικά Κύμβαλα, παρασύρουν τον εγκέφαλο να προχωρήσει σε βαθύτερες Άλφα και Θήτα συχνότητες εγκεφαλικών κυμάτων. Αυτές είναι οι συχνότητες που οδηγούν σε βαθιά στοχαστική και ειρηνική κατάσταση, διαύγεια του νου και της διαίσθησης. Η σύγχρονη ιατρική μπορεί τώρα να υπολογίσει και έτσι να επιβεβαιώσει την πρακτική του ήχου ως μέσο επούλωσης. Ο ήχος είναι μία μορφή ιαματικής ενέργειας που διαμορφώνει έναν ιερό χώρο όπου οι άνθρωποι βρίσκουν θεραπεία από διαταραχές στρες, πόνο, κατάθλιψη, συναισθηματικές μεταπτώσεις και πολλά άλλα.

Πώς λειτουργεί; Αρχαία όργανα, συμπεριλαμβανομένων, των Θιβετιανών Κυμβάλων, κρούονται και δονούνται σε συγκεκριμένα ρυθμικά σχήματα, δημιουργώντας συγκεκριμένες δονητικές αρμονίες στη συχνότητα του «AUM» ή του «ΟΜ». Αυτή η συχνότητα είναι γνωστή ως η «συχνότητα της τελειότητας» και επηρεάζει το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, καλώντας τα κύματα του εγκεφάλου να συγχρονιστούν με τις δονήσεις του Κυμβάλου. Οι αρμονικές δονήσεις προκαλούν το αντανακλαστικό της χαλάρωσης και επιβραδύνουν το ρυθμό του αναπνευστικού συστήματος, του εγκεφάλου και της καρδιάς και διακόπτουν το αντανακλαστικό του πόνου, αντικαθιστώντας το με μια βαθιά αίσθηση ευημερίας.

Ποια είναι τα οφέλη; Μεταξύ πολλών είναι η ανακούφιση από τον πόνο ή από διαταραχές που οφείλονται στο άγχος, όπως και η ικανότητα μεταλλαγής της συνείδηση του ατόμου. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας των επιπτώσεων της χημειοθεραπείας, Μειώνει τον πόνο και την ταλαιπωρία από ινομυαλγία, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και την κατάθλιψη. Μετά από συνεδρίες, θεραπευόμενοι παρατηρούν βελτίωση της μνήμης, ευκολία συγκέντρωσης, ζωτικότητα και ικανότητα να αναλάβουν άμεσα δράση. Πολλοί αναφέρουν εξωσωματικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μια βαθιά αίσθηση γαλήνης, κοιμούνται πολύ πιο ήσυχα και αισθάνονται τα ευεργετικά αποτελέσματα της συνεδρίας για μέρες.

Shakila Ιωάννα Μπράτη

Κρυσταλοθεραπεία

Ηχοθεραπεία

Ολιστικές Θεραπείες

Ακολουθεί μια υπέροχη συναρπαστική θεραπευτική συνεδρία με κρυστάλλους και κύμβαλα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση