, ,

5 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα και είναι κατάλληλα για το υπνοδωμάτιο

Περνάμε περίπου το ένα τρίτο της ημέρας μας στο υπνοδωμάτιο και συνήθως κοιμόμαστε. Άλλωστε, αυτός είναι και ο σκοπός του. Ιδανικά, θέλουμε να κάνουμε

5 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα και είναι κατάλληλα για το υπνοδωμάτιο

Περνάμε περίπου το ένα τρίτο της ημέρας μας στο υπνοδωμάτιο και συνήθως κοιμόμαστε. Άλλωστε, αυτός είναι και ο σκοπός του. Ιδανικά, θέλουμε να κάνουμε αυτό τον χώρο όσο πιο γαλήνιο γίνεται. Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να κοιμόμαστε και ήσυχα κάθε βράδυ.

Και αυτό χρειάζεται να έχουμε στο νου μας είναι πως τα φυτά δεν είναι απλώς διακοσμητικά αντικείμενα που φέρνουν τη φύση στο σπίτι σας. Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολλά φυτά που μας βοηθούν ουσιαστικά να κοιμηθούμε καλύτερα.

Advertisment

Και μπορεί να μην είχατε ξανά ποτέ σκεφτεί στο παρελθόν την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας. Σκεφτείτε: μήπως έχετε ξυπνήσει ποτέ το πρωί με ρινική συμφόρηση ή με ένταση στο στήθος; Μήπως το υπνοδωμάτιό σας είναι καλυμμένο με τρίχες κατοικίδιου;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε κάτω από το κρεβάτι σας; Αν και αυτές οι ερωτήσεις δεν σας πείθουν να κάνετε φασίνα, ένα φυτό εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Τα καλύτερα φυτά για να διατηρήσουμε καθαρό τον αέρα του υπνοδωματίου μας

Σανσιβέρια

Μπορεί να μην είναι το πιο καλαίσθητο φυτό εσωτερικού χώρου, αλλά απορροφά εξαιρετικά αποτελεσματικά τα τοξικά στοιχεία του αέρα μέσα από αυτά τα λεπτά και μακριά του φύλλα και μας παρέχει φρέσκο οξυγόνο. Δεν χρειάζεται πολύ φως, ούτε και πολύ υγρασία.

Advertisment

Πόθος

Αυτό το φυτό υπνοδωματίου αντέχει την παραμέληση και τα χαμηλά επίπεδα φωτός. Αλλά καθαρίζει ικανοποιητικά τον αέρα.

Μονστέρα

Είναι από τα πιο εντυπωσιακά. Για την ακρίβεια, θα το έχετε δει πολλές φορές σε ιδανικές φωτογραφίες χώρων στα social media. Χρειάζεται μέτριο φως. Απορροφά αρκετά την φορμαλδεΰδη από τον αέρα σας. Μπορεί επίσης να προσφέρει και την απαραίτητη υγρασία στο δωμάτιο σας. Όμως, αν έχετε κατοικίδιο, είναι καλύτερο να μην το έχετε κοντά του, γιατί μπορεί να αποδειχθεί τοξικό γι’ αυτό.

Δράκαινα

Η δράκαινα είναι επίσης εύκολη στην φροντίδα. Χρειάζεται λίγο και έμμεσο φως και πότισμα μόνο όταν το χώμα έχει χάσει την υγρασία του. Είναι αποτελεσματικό στο να απομακρύνει το ξυλένιο, την φορμαλδεΰδη, την βενζίνη και άλλες τοξίνες κάνοντας τον αέρα φρέσκο.

Ανθούριο

Είναι το φυτό με την μεγαλύτερη διάρκεια άνθισης. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι τα άνθη του δεν διαρκούν μόνο λίγες μέρες ή μία εβδομάδα, αλλά για σχεδόν οκτώ εβδομάδες σε κάποιες περιπτώσεις. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι αυτό το φυτό είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στο να απομακρύνει την αμμωνία, τo τολουόλιο, την φορμαλδεΰδη και το ξυλένιο από τον αέρα που αναπνέουμε.

Είναι επίσης εύκολο στη φροντίδα. Αν και χρειάζεται έντονο φως τις περισσότερες ώρες της ημέρας, χρειάζεται πότισμα περίπου μία φορά την εβδομάδα ή όταν δούμε ότι το χώμα έχει στεγνώσει εντελώς.

Πηγή:

https://dailylife.com/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση