,

Βελονισμός στον Οδοντίατρο

Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ελέγξουν την τάση για εμετό που τους προκαλεί ο οδοντίατρος, καθώς τοποθετεί τα οδοντιατρικά εργαλεία στο στόμα τους,

Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ελέγξουν την τάση για εμετό που τους προκαλεί ο οδοντίατρος, καθώς τοποθετεί τα οδοντιατρικά εργαλεία στο στόμα τους, μπορεί να βρουν ανακούφιση με τον βελονισμό υποστηρίζουν σε εργασία τους οι Ιταλίδες ερευνήτριες Giuseppa Bilello και Antonella Fregapane από το Πανεπιστήμιο του Παλέρμο στην Σικελία.

Αν και η έρευνα είναι μικρής κλίμακας, ωστόσο τα αποτελέσματά της είναι ενθαρρυντικά. Oι ιταλίδες ερευνήτριες επιστράτευσαν 20 ενήλικες με ιστορικό ναυτίας στην καρέκλα του οδοντίατρου και τους υπέβαλλαν σε οδοντιατρικές εργασίες υπό κανονικές συνθήκες καθώς και μετά από βελονισμό.

Advertisment

Σε σχετική κλίμακα μέτρησης των αντανακλαστικών συσπάσεων των συμμετεχόντων το σκορ προ του βελονισμού ήταν κατά μέσο όρο 7 (η κλίμακα ήταν από το 0 έως το 10, όπου το 10 αφορά το έντονο αίσθημα ναυτίας), ενώ με τον βελονισμό έπεσε στο 1.

Τα σκορ αυτά αφορούν την πάνω γνάθο, ενώ στην κάτω δεν σημειώθηκε διαφορά σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Acupuncture Medicine.

Πηγή: vita.gr

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση