, , ,

Dr. Wayne Dyer: Πώς να ισορροπήσετε τις σκέψεις σας με τις επιθυμίες σας

Ο Όσκαρ Ουάιλντ παρατήρησε κάποτε ότι “όλοι είμαστε στο βούρκο, αλλά κάποιοι από εμάς κοιτάζουν τ’ άστρα”. Αυτή η φράση αποτελεί ένα άριστο παράδειγμα

Dr. Wayne Dyer: Πώς να ισορροπήσετε τις σκέψεις σας με τις επιθυμίες σας

Ο Όσκαρ Ουάιλντ παρατήρησε κάποτε ότι “όλοι είμαστε στο βούρκο, αλλά κάποιοι από εμάς κοιτάζουν τ’ άστρα”. Αυτή η φράση αποτελεί ένα άριστο παράδειγμα που εξηγεί τι σημαίνει να ευθυγραμμίσετε το όραμα και τις σκέψεις σας, ούτως ώστε να βρίσκονται σε ισορροπία με αυτό που διαισθάνεστε ότι ήρθατε εδώ για να γίνετε.

Μια σκέψη όπως “η πρόθεσή μου είναι να δημιουργήσω ένα μέρος όπου θα προσφέρεται βοήθεια σε άπορα παιδιά”, στην πραγματικότητα αποτελεί ένα μήνυμα προς το Σύμπαν. Αν νιώθετε έντονα ότι βρίσκεστε εδώ για έναν συγκεκριμένο σκοπό, τότε πρέπει να καλλιεργήσετε την ενέργειά σας ώστε να εναρμονίζεται με αυτό το όνειρο.

Advertisment

Δεν έχει σημασία ποιες είναι οι συνθήκες της ζωής σας. Η τωρινή οικονομική σας κατάσταση είναι ασήμαντη, όταν πρόκειται για την επιδίωξη αυτού του σκοπού. Οι δύσπιστοι και απαισιόδοξοι γύρω σας δεν πρέπει να σας πτοήσουν ή να σας κάνουν να αμφιβάλλετε για την έλξη σας προς εκείνο που νιώθετε ότι είναι η αποστολή σας, ο προορισμός σας. Εκείνο που κάνετε καθώς εξισορροπείτε τη ζωή σας με το όνειρό σας είναι ότι αρχίζετε να συμμετέχετε στη δημιουργία της ζωής σας.

Συμμετοχή στη δημιουργία σημαίνει να χρησιμοποιείτε με πνεύμα συνεργασίας την ενέργεια που προέρχεται από το αόρατο πεδίο του Πνεύματος. Να εξισορροπείτε τέλεια την εγκόσμια αποστολή σας με την καθαρή ενέργεια της δημιουργίας. Προσπαθείτε να εξομοιώσετε αυτό το πεδίο της δημιουργίας, ακολουθώντας όσο το δυνατόν περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Αυτό περιλαμβάνει την προθυμία σας να σκέφτεστε τον εαυτό σας ως ένα ον ισορροπίας το οποίο προσελκύει τις συνθήκες που επιθυμεί να δημιουργήσει.

Με το να στοχάζεστε αυτή τη δύναμη, στην πραγματικότητα την αποκτάτε. Ξαναδιαβάστε αυτή την δήλωση, μέχρι να “κολλήσει” στο μυαλό σας σαν να της βάλατε κόλλα στιγμής. Δεν μπορείτε να κάνετε πραγματικότητα ένα μέρος για τα άπορα παιδιά, αν σκέφτεστε ότι αυτό είναι αδύνατον να συμβεί. Ακόμα κι αν βρίσκεστε στο βούρκο, μπορείτε να επιλέξετε να κοιτάζετε τα άστρα. Αυτό σημαίνει να κάνετε σκέψεις για άστρα και να απορρίπτετε το βάρος των σκέψεων εκείνων που προσελκύουν το βούρκο.

Advertisment

Το σημείο ισορροπίας σας είναι μια βεβαιότητα την οποία επικυρώνετε με σκέψεις του είδους: Το ξέρω, το επιθυμώ, έρχεται, τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει και δεν χρειάζεται να ανησυχώ για τίποτα.

Αυτό θα φέρει τα πάνω-κάτω στον κόσμο σας. Το Σύμπαν βασίζεται στο Νόμο της Έλξης. Θα αρχίσετε να βλέπετε το Σύμπαν να συνωμοτεί μαζί σας για την προσέλκυση των κατάλληλων ανθρώπων, των απαραίτητων οικονομικών πόρων και όλων των συγχρονικών γεγονότων που θα κάνουν τα όνειρά σας πραγματικότητα, εδώ και τώρα.

Όταν βρίσκεστε σε ισορροπία με σκέψεις που επιβεβαιώνουν ότι αξίζετε τη συνεργασία του κόσμου του Πνεύματος, εμπλέκεστε ενεργά στην προσέλκυσή της. Απολαμβάνετε την ανάλαφρη αίσθηση του να βρίσκεστε σε ισορροπία με τη δημιουργική ενέργεια της ζωής. Δεν μπορείτε πλέον να κάθεστε και να παραπονιέστε ή να αισθάνεστε απογοητευμένοι.

Έχετε ενεργοποιηθεί! Γιατί; Επειδή βρίσκεστε σε ισορροπία με την Πηγή ολόκληρης της δημιουργίας. Και όπως αυτή, προσεγγίζετε τη δημιουργικότητα προσελκύοντας όλα όσα χρειάζεστε με τις σκέψεις σας. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν βρίσκεστε σε κατάσταση ανισορροπίας, αν παραπονιέστε, αν ζείτε μέσα στο φόβο ή περιμένετε να συμβεί το χειρότερο.

Η ίδια λογική της αναδιάταξης των σκέψεων για την απόκτηση ισορροπίας ανάμεσα στην ενέργεια των ονείρων σας και τις καθημερινές σας συνήθειες ισχύει σε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε: στο να γράψετε μουσική και να ηχογραφήσετε έναν δίσκο, να εκπαιδεύσετε άλογα, να υιοθετήσετε ένα παιδί από κάποια φτωχή χώρα, να αποκτήσετε το δικό σας σπίτι στην εξοχή, να βρείτε τη δουλειά που πάντα ονειρευόσασταν, να βγάλετε όσα χρήματα χρειάζεστε για να αποπληρώσετε τα χρέη σας, να τρέξετε στον μαραθώνιο…

Πείτε το, και αν μπορείτε να το ονειρευτείτε, θα το αποκτήσετε.

Όμως αυτό θα συμβεί μόνο αν ευθυγραμμίσετε την εσωτερική δημιουργική ενέργειά σας -τις σκέψεις σας- έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τις επιθυμίες σας.
Οι σκέψεις που ενισχύουν συνήθειες ασύμβατες με την επιθυμία σας πρέπει να αντικατασταθούν από ευθυγραμμισμένη ενέργεια.

Κανείς δεν το είχε διατυπώσει καλύτερα αυτό από τον Ιησού τον Ναζωραίο: “Να πιστέψετε ότι θα λάβετε και θα λάβετε”.
Τι νόημα έχει να ζει κανείς αμφισβητώντας μια τέτοια σοφία που αποπνέει τόση ισορροπία;

“Σε Αρμονία” Dr. Wayne Dyer εκδόσεις Ιβίσκος

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση