Άσκηση Αποστασιοποίησης

Αυτή η άσκηση είναι πολύ χρήσιμη για όσους είναι γενικά παρορμητικοί ή η γλώσσα τους τείνει να κινείται πιο γρήγορα από τη σκέψη τους.

Αυτή η άσκηση είναι πολύ χρήσιμη για όσους είναι γενικά παρορμητικοί ή η γλώσσα τους τείνει να κινείται πιο γρήγορα από τη σκέψη τους. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε όταν βρίσκονται σε έναν καυγά, είτε όταν πιέζονται να πάρουν μια απόφαση. Πολλές φορές οι βιαστικές κινήσεις ή τα απότομα ξεσπάσματα οδηγούν σε πολύ δυσάρεστες συνέπειες.

Η παρακάτω άσκηση λοιπόν είναι εξαιρετική διότι μας επιτρέπει να μετατοπίσουμε τη συνείδησή μας και να αποστασιοποιηθούμε για λίγο από το γεγονός. Το πρόβλημα είναι να τη θυμηθούμε τη στιγμή που θα νιώσουμε πιεσμένοι. Μέχρι να συμβεί αυτό θα την ξεχάσουμε κάποιες φορές αλλά εάν επιμείνουμε θα την εφαρμόσουμε την κατάλληλη στιγμή και είμαι σίγουρος ότι θα σας γλιτώσει από πολλούς μπελάδες.

Advertisment

Ουσιαστικά η άσκηση είναι ένας πάναπλος και γρήγορος οραματισμός:

Το όνομά της είναι άσκηση του Περισκοπίου.

Οραματιζόμαστε ότι από την κορυφή του κεφαλιού μας εξέρχεται ένα περισκόπιο το οποίο ανεβαίνει περίπου 1 – 1,5 μέτρο πάνω από το κεφάλι μας.

Advertisment

Παρατηρούμε το χώρο και τους άλλους γύρω μας μέσα από το περισκόπιο, πίσω από το χοντρό φακό του, όπως βλέπουμε στις ταινίες.

Συνεχίζουμε κανονικά να μιλάμε εφόσον χρειάζεται αλλά παρατηρούμε τα πάντα μέσα από το περισκόπιο.

Όταν τελειώσει ή λήξει η πιεστική κατάσταση τότε το μαζεύουμε εκ νέου μέσα στο κεφάλι μας…

Πως σας φάνηκε; Είναι εξαιρετικά απλή τεχνική και έχει σχεδιαστεί ακριβώς έτσι για να είμαστε σε θέση να τη χρησιμοποιήσουμε πολύ γρήγορα σε στιγμές πίεσης. Αυτή η άσκηση θα δημιουργήσει αμέσως αποστασιοποίηση, θα σας προσφέρει ψυχραιμία και δεν θα σας επιτρέψει να αφήσετε την ενέργειά σας να διαρρέει προς πάσα κατεύθυνση (γιατί αυτό συμβαίνει όταν κάποιος μας οδηγεί σε ξεσπάσματα θυμού σε μια συζήτηση).

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση