Συναισθήματα και Σώμα: Πως επηρεάζει το ένα το άλλο;

Υπάρχει μία βαθιά και αδιάρρηκτη σύνδεση της ψυχής και του σώματος. Όσο και να προσπαθούμε να τα απομονώσουμε και να τα δούμε ξέχωρα το

Υπάρχει μία βαθιά και αδιάρρηκτη σύνδεση της ψυχής και του σώματος. Όσο και να προσπαθούμε να τα απομονώσουμε και να τα δούμε ξέχωρα το ένα από το άλλο, πάντα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία αλληλένδετη σχέση! Για αυτό το λόγο, υπάρχουν και οι λεγόμενες Ψυχοσωματικές Διαταραχές. Όταν δεν μπορεί να μιλήσει η Ψυχή….μιλάει το Σώμα εκ μέρους της….!!

Πώς τώρα τα συναισθήματα επηρεάζουν την εικόνα του εαυτού μας και αντίστροφα; Είναι δυνατόν αυτό που νιώθουμε μέσα μας, να το βγάζουμε με τη στάση του σώματος μας ή με τις εκφράσεις, που παίρνει το πρόσωπο μας; Συμβαίνει να μην έχουμε καλή εντύπωση για την εικόνα μας και αυτό να επηρεάζει τον συναισθηματικό μας κόσμο; Η απάντηση είναι “Απόλυτα”! Πολλοί και πολλές από εμάς προσπαθούμε εναγωνίως να κρύβουμε τον εσωτερικό μας κόσμο από τους γύρω μας, για να τον προφυλάξουμε, με αποτέλεσμα να καταπιεζόμαστε, να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να μην καταφέρνουν οι άνθρωποι στο περιβάλλον να μας γνωρίζουν ουσιαστικά και αυθεντικά.

Advertisment

Και όμως….όσες “μάσκες” και να φοράμε στην καθημερινότητα…τα βαθιά μας συναισθήματα είναι ευκόλως αντιληπτά στον περίγυρο, που δίνει πραγματική προσοχή στην ατομικότητα μας. Όταν διανύουμε περίοδο απογοήτευσης, θλίψης, παραίτησης και απαισιοδοξίας….όταν δεν πιστεύουμε στην αξία του εαυτού μας και μπαίνουμε να σχετιστούμε με τους ανθρώπους με όρους υποτέλειας, αυτό γίνεται ευκόλως αντιληπτό έχοντας άσχημα αποτελέσματα στις σχέσεις. Όταν, για παράδειγμα, πάρουμε κάποια παραπανίσια κιλά και το αντιμετωπίσουμε ως κάτι τραγικό νιώθοντας πολύ χάλια με τον εαυτό μας…..όσο και να περιποιηθούμε για να βγούμε έξω με τους φίλους μας, η εικόνα που θα βγάζουμε θα είναι πολύ αρνητική. Εάν είμαστε γεμάτοι καχυποψία και δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε κανένα και καμία, θα βγαίνει μία παγερότητα στη συμπεριφορά μας και στις εκφράσεις μας. Δεν είναι τυχαίο, που όντας χαρούμενοι και υιοθετώντας θετικό τρόπο σκέψης, μας κάνουν συνεχώς κομπλιμέντα λέγοντας το πόσο μπορεί να λάμπουμε και να έχουμε ομορφύνει. Όταν, επίσης, περνάμε την φάση της δυνατής αυτοπεποίθησης, δεν είναι τυχαίο να βγάζουμε μία εικόνα δυναμισμού, αποφασιστικότητας έχοντας και αρκετές επιτυχίες και καλά προχωρήματα σε πολλούς τομείς της ζωής μας!!

Συμβουλή: Φροντίστε και τους δύο πολύτιμους κόσμους σας!! Είναι και οι δύο κομμάτια του πολύτιμου εαυτού σας!! Μην αντιμετωπίζετε το σώμα μόνο ως βιτρίνα και περίβλημα της ψυχής, αλλά ως απερίσπαστο τμήμα αυτής!!
Πηγή

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αγνή Μαριακάκη: Να πώς το μυαλό θεραπεύει το σώμα (Βίντεο)
feng-shui
panelists
leaderman

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση