Τεχνική για να απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες σκέψεις

Ιδού, λοιπόν, μια τεχνική που θα σας βοηθήσει ν’ απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες σκέψεις. * Αναπνεύστε βαθιά και ελεύθερα. Καθώς εισπνέετε, με τη φαντασία

Ιδού, λοιπόν, μια τεχνική που θα σας βοηθήσει ν’ απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες σκέψεις.

* Αναπνεύστε βαθιά και ελεύθερα. Καθώς εισπνέετε, με τη φαντασία σας σπρώξτε όλες αυτές τις ανεπιθύμητες σκέψεις μέσα σε μια πυκνή μπάλα, ένα θύλακο. Μπορεί να είναι μαύρη ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Αν δεν καταφέρετε να τα βάλετε όλα μέσα με μια εισπνοή, συνεχίστε να εισπνέετε σαν να φουσκώνετε ένα μπαλόνι.

Advertisment

 Μπορείτε να φανταστείτε την μπάλα αυτή της πυκνής ενέργειας οπουδήποτε στο σώμα σας: στο στομάχι σας, στην καρδιά σας ή στο λαιμό σας.

» Όταν δημιουργήσετε αυτόν το θύλακο, εκπνεύστε απότομα: είναι σαν ένα γερό φτέρνισμα ή σαν να φυσάτε τη μύτη σας. Βγάλτε δυνατά τον ανεπιθύμητο αυτόν θύλακο από το σώμα σας, καθώς εκπνέετε και φανταστείτε ότι μετακινείται προς τα επάνω και μέσα από την κορυφή του κεφαλιού σας, μέχρις ότου το σπρώξετε έξω στο περιβάλλον.

* Αν αισθάνεστε ότι δεν καταφέρατε ν’ απαλλαγείτε απ’ όλα όσα θέλετε, πάρτε μια κανονική εισπνοή και στη συνέχεια εκπνεύστε ξανά υπό πίεση με μια ρυθμική ανάσα σαν τρόμπα. Συνεχίστε μέχρι να μην αισθάνεστε πλέον αυτές τις δυσάρεστες αισθήσεις που σίγουρα έχουν μείνει στο σώμα σας.

Advertisment

* Φανταστείτε τώρα ότι ο θύλακος με τη μορφή μπάλας που εκπνεύσατε, υπερίπταται ένα με δύο μέτρα πάνω από το κεφάλι σας. Πάρτε μια κανονική εισπνοή και εκπνεύστε πολύ μα πολύ αργά. Αρχίστε τώρα να εισπνέετε και πάλι με έντονο ρυθμό τρόμπας, σαν να βομβαρδίζετε την μπάλα με την αναπνοή σας, μέχρι να τη διαλύσετε και μόνο με τη δύναμη της αναπνοής σας. Συνεχίστε το βομβαρδισμό μέχρι στη φαντασία σας να δείτε την μπάλα να γίνεται σχεδόν πυροτέχνημα, να εκρήγνυται και να σπάει δημιουργώντας πολλά λαμπερά φλας. Τα φλας αυτά είναι φωτεινά, καθαρά, όμορφα πολύχρωμα αιωρήματα – αφήστε τα να φύγουν.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση