, , ,

Η φιλία ενός αγοριού με κινητικά προβλήματα κι ενός ακρωτηριασμένου σκύλου (βίντεο)

Το μίνι-ντοκιμαντέρ της Jonna Mciver που ακολουθεί αφορά την φιλία ενός αγοριού με μυϊκή δυσμορφία κι ενός σκύλου που ακρωτηριάστηκε στο ένα του πόδι.

Το μίνι-ντοκιμαντέρ της Jonna Mciver που ακολουθεί αφορά την φιλία ενός αγοριού με μυϊκή δυσμορφία κι ενός σκύλου που ακρωτηριάστηκε στο ένα του πόδι.
Ο μικρός Owen Howkins, μόλις 7 ετών, πάσχει από μια σπάνια γενετική ασθένεια που ονομάζεται Schwartz-Jampel και κάνει τους μύες του να βρίσκονται μονίμως σφιγμένοι.

Όταν συνειδητοποίησε ότι διαφέρει από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του δεν ήθελε ν’ αποχωριστεί το σπίτι του.

Advertisment

Μόλις στη ζωή του όμως μπήκε ο Haatchi τα πάντα άλλαξαν και για τους δύο!

Ο Haatchi (ποιμενικός Ανατολίας) ακρωτηριάστηκε όταν ένα… ανθρωπόμορφο τέρας τον έδεσε στην γραμμή του τρένου με συνέπεια να κοπεί το ένα του πόδι κι η ουρά!

Ο Haatchi σώθηκε μετά την έγκαιρη επέμβαση των κτηνιάτρων αλλά βρίσκονταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση μην έχοντας διάθεση για τίποτα.

Advertisment

Η θετή μητέρα του επτάχρονου αγοριού Colleen Drummond ανέφερε χαρακτηριστικά: “Πριν την άφιξη του Haatchi ο Owen δεν ήθελε να βγει καθόλου έξω, ήταν αγοραφοβικός, φοβόταν τον κόσμο. Όταν ξεκίνησε το σχολείο τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Ο ερχομός του σκύλου ήταν το καλύτερο… γιατρικό. Πλέον έχει γίνει πολύ κοινωνικός, δεν φοβάται τους άλλους ανθρώπους και πηγαίνει συνέχεια σε διαγωνισμούς σκύλων μαζί με τον Haatchi.”

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στον Haatchi εξηγεί ο Will Howkins που επισημαίνει μάλιστα πως ο σκύλος έχει κερδίσει πλήθος βραβείων.

‘Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ο Haachi είναι στη ζωή μου, με κάνει να χαμογελάω όλη την ώρα. Είναι ο καλύτερος μου φίλος’, δηλώνει ο μικρός Owen.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ανησυχητικές συμπεριφορές που μπορεί να έχει το κουτάβι σας και θα πρέπει να τις προσέξετε
H 31χρονη γυναίκα με σύνδρομο Down που δημιούργησε τη δική της επιχείρηση με κουλουράκια
Η θεραπευτική δύναμη της σχέσης μας με τα ζώα
Tiktoker έσωσε σκύλο που τον βρήκε στη θάλασσα στα ανοιχτά της Πάρου!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση