Από τον Κοινωνιολόγο Γιώργο Βασιλορεϊζη

Κάθε άνθρωπος έχει μπελάδες.Η αιτία είναι ο τρόπος που μεγαλώνει κάθε παιδί.

O τρόπος με τον οποίο μπαίνει κάθε παιδί σ’αυτό τον κόσμο των τρελών.

Αυτοί οι τρελοί προκαλούν αντιφάσεις. Σου μαθαίνουν αντιφατικά πράγματα.

Για παράδειγμα,σου έχουν μάθει: Αγάπα όλο τον κόσμο,γίνε αδελφός με όλους,αγάπα το γείτονά σου όπως τον εαυτό σου.Και συγχρόνως έχεις εκπαιδευτεί,έχεις ανατραφεί με τις καταβολές του ανταγωνισμού. Έχεις μάθει να ανταγωνίζεσαι τους πάντες.

Όταν ανταγωνίζεσαι όμως,ο άλλος γίνεται εχθρός,όχι φίλος. Πρέπει να τον νικήσεις. Και πρέπει να είσαι άσπλαχνος,διαφορετικά θα σε εξοντώσει ο άλλος. Όταν είσαι ανταγωνιστικός,τότε ολόκληρη η κοινωνία είναι εχθρός -κανένας δεν είναι γείτονας,κανένας δεν είναι αδελφός.Δεν μπορείς να αγαπάς.Πρέπει να μισείς,πρέπει να ζηλεύεις,πρέπει να είσαι θυμωμένος.

Πρέπει να είσαι συνέχεια έτοιμος να πολεμάς και να νικάς.Και πώς ένας νους που συνέχεια βρίσκεται σε ανταγωνισμό,μπορεί να αγαπάει τον γείτονά του;Είναι αδύνατον!Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μεγάλωσαν με τον ίδιο λάθος τρόπο και δεν ξέρουν τι να κάνουν,εκτός από το να επαναλάβουν ό,τι τους έμαθαν.Απλώς μεταφέρουν μια αρρώστια.Και είναι αρρώστια,γιατί κανένας δεν είναι υγιής.Και η λέξη Υγεία έχει μεγάλη σημασία,γιατί σημαίνει Ολότητα,σημαίνει αγιοσύνη,σημαίνει βαθειά θεραπεία του Είναι σου.

OSHO

-Sponsored Ad-

Συγγραφέας Γιώργος Βασιλορεΐζης

Καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών & Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Σπουδές σε βιολί & πιάνο. Επιμόρφωση στην Παιδοψυχολογία, τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, τις Μαθησιακές Δυσκολίες, και τη Μουσικοθεραπεία. Αγαπημένες δραστηριότητες: Ποδηλασία & Μπάντμιντον.

Δείτε όλα τα άρθρα
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε