Ο φόβος της μη αποδοχής

Είναι ο λόγος που δε λες όσα σκέφτεσαι. Θες να έχεις το μυαλό σου ήσυχο, το δάχτυλό σου να δείχνει το διαφορετικό όμως εσύ

Είναι ο λόγος που δε λες όσα σκέφτεσαι. Θες να έχεις το μυαλό σου ήσυχο, το δάχτυλό σου να δείχνει το διαφορετικό όμως εσύ δεν αντέχεις την κριτική. Δεν την αντέχεις γιατί νιώθεις ανέτοιμος να την αντιμετωπίσεις. Φοβάσαι να βρεθείς στο προσκήνιο και η παιδεία σου σε έμαθε να γκρινιάζεις από τον εξώστη κρυμμένος πίσω από πλάτες άλλων, άλλων όχι πιο ικανών από εσένα. Κάνεις τον εαυτό σου να νιώσει διαφορετικός με ένα εξεζητημένο ρούχο, βρίσκεις έναν προσωπικό τρόπο να εκφράζεις τη μαγκιά σου όμως κινείσαι στα πλαίσια που σου επιβάλλει η κοινωνία που ζεις.

Πάντα αποδεκτός από τον περίγυρο σου, ξέρεις ότι βρίσκεσαι μακριά από τις βαθύτερες ουσίες της ζωής, αλλά όσο κινείσαι κοντά στο μαγνητικό πεδίο της προπαγάνδας που σε γαλουχίζει από παιδί νιώθεις ότι ίσως κάποια μέρα σου δοθεί η ευκαιρία να εκπληρώσεις τα απωθημένα που κρύβεις μέσα σου.

Advertisment

Σκέφτηκες ποτέ τι θυσιάζεις με το να προσπαθείς να είσαι αρεστός και αποδεκτός; Σκέφτηκες σε ποιους προσπαθείς να είσαι αποδεκτός; Σκέφτηκες γιατί οι πρωτογενείς σκέψεις και τα αγνά συναισθήματα δεν είναι αποδεκτά στη σύγχρονη κοινωνία; Σκέφτηκες ότι η μάσκα που φοράς δεν είναι δικό σου κατασκεύασμα αλλά όλοι φοράμε την ίδια;

Ίσως όλα αυτά πέρασαν από το μυαλό σου, όμως σημασία έχει ότι καταπνίγεις ακόμα τον αληθινό σου εαυτό. Αυτοπεριορίζεσαι από φόβο και ανασφάλεια. Κάθε απόπειρα προσέγγισης των αληθινών σου ανησυχιών γίνεται φορτική στην παρέα σου. Κάθε προσπάθεια συζήτησης σοβαρών θεμάτων που αφορούν τη ζωή σου, είναι ενοχλητική για τους γύρω σου. Γραφικέ.. Την ασφάλεια της κοινωνίας την έχουν αναλάβει άλλοι και η κοινωνία φοβάται να αναφέρεται σε θέματα κινδύνων και απειλών που την αφορούν.

Αφού η κοινωνία δε μπορεί να αποδεχτεί ανθρώπους που φέρονται με τον αληθινό τους εαυτό, αποδέξου εσύ τον εαυτό σου και μη δίνεσαι φθηνά στο φόβο που καλλιεργεί η φιλία, η οικογένεια και η κοινωνία στη διαφορετικότητα που σε κάνει αυτό που ήσουν, πριν γίνεις αριθμός.

Advertisment

Πηγή

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση