Προβλήματα

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ-ΥΠΝΩΣΗ: Επαναλαμβάνεις διαρκώς πως είσαι αυτό κι εκείνο, ότι είσαι ανεπαρκής ή  ότι είσαι ανίκανος. Το επαναλαμβάνεις αυτό και γίνεται μάντρα. Βυθίζεται μέσα στην

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ-ΥΠΝΩΣΗ:

Επαναλαμβάνεις διαρκώς πως είσαι αυτό κι εκείνο, ότι είσαι ανεπαρκής ή  ότι είσαι ανίκανος. Το επαναλαμβάνεις αυτό και γίνεται μάντρα. Βυθίζεται μέσα στην καρδιά σου και γίνεται πραγματικότητα.

Προσπάθησε απλώς να λειτουργήσεις σαν μην είχες καθόλου προβλήματα και θα βρεις πως έχεις μια τελείως διαφορετική ποιότητα: Οντως δεν έχεις προβλήματα! Και τότε είναι στο χέρι σου το αν θα συνεχίσεις να ασχολείσαι με εκείνα τα προβλήματα ή αν θα τα εγκαταλείψεις για πάντα. Ενα πρόβλημα μπορεί να εγκαταλειφθεί πολύ εύκολα, αν καταλάβεις ότι εσύ είσαι εκείνος που πιάνεται από το πρόβλημα, δεν πιάνεται το πρόβλημα από σένα.

Εμείς όμως δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς προβλήματα, γι’ αυτό και τα δημιουργούμε κι ύστερα πιανόμαστε απ’ αυτά. Νιώθει κανείς τόσο μόνος χωρίς προβλήματα, ενώ το πρόβλημα σου δίνει απασχόληση — κάτι μπορείς να κάνεις, κάτι μπορείς να σκεφτείς.

Το να σκέφτεσαι συνεχώς ότι είσαι ανεπαρκής και ανίκανος, αυτό είναι στη βάση του πολύ εγωιστικό. Θέλεις να είσαι εξαιρετικά επαρκής και εξαιρετικά ικανός. Γιατί όμως; Γιατί δεν μπορείς να είσαι ικανοποιημένος με όλες τις ανεπάρκειες και τους περιορισμούς που βρίσκονται εκεί; Από τη στιγμή που τους αποδέχεσαι, θα δεις ότι αρχίζεις να ρέεις πιο εύκολα.

OSHO: 365 Ημέρες

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε