,

Οι 25 πόλεις που επηρέασαν περισσότερο την εξέλιξη της παγκόσμιας ιστορίας

Η ιστοσελίδα list25.com εξέδωσε μια λίστα με τις 25 πόλεις που επηρέασαν περισσότερο την εξέλιξη της παγκόσμιας ιστορίας. Πόλεις στις οποίες γεννήθηκαν ιδέες και

Η ιστοσελίδα list25.com εξέδωσε μια λίστα με τις 25 πόλεις που επηρέασαν περισσότερο την εξέλιξη της παγκόσμιας ιστορίας. Πόλεις στις οποίες γεννήθηκαν ιδέες και σημαντικοί άνθρωποι που άλλαξαν την ιστορία, πόλεις στις οποίες άκμασαν πολιτισμοί και αυτοκρατορίες, που έλαβαν χώρα τα πιο σπουδαία γεγονότα που σημάδεψαν τον κόσμο και τη σημερινή του εικόνα.

Πρώτη στη σχετική λίστα δεν μπορεί να είναι άλλη από την Αθήνα. Η πόλη που έθεσε τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού, η πόλη που γέννησε τους πιο σημαντικούς στοχαστές και επιστήμονες της εποχής, και όχι μόνο. Ο τόπος που έζησαν άνθρωποι όπως ο Σωκράτης, Ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης και πόσοι άλλοι.

Επίσης, στο Νο.22, βρίσκεται η Ολυμπία. Ο σημαντικότατος αυτός λατρευτικός χώρος της αρχαιότητας, η πόλη η οποία φιλοξένησε τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες και εξακολουθεί και σήμερα να βρίσκεται στο παγκόσμιο προσκήνιο κατά τη διάρκεια αφής της ολυμπιακής φλόγας.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά ολόκληρη τη λίστα των σημαντικότερων πόλεων στην ιστορία του ανθρώπου:

 1. Αθήνα
 2. Ιερουσαλήμ
 3. Μέκκα
 4. Ρώμη
 5. Βαβυλώνα
 6. Πεκίνο
 7. Κωνσταντινούπολη
 8. Ουρ
 9. Παρίσι
 10. Εριντού
 11. Αλεξάνδρεια
 12. Νέα Υόρκη
 13. Βαγδάτη
 14. Βερολίνο
 15. Κάιρο
 16. Δαμασκός
 17. Δελχί
 18. Ντουμπάι
 19. Φλωρεντία
 20. Λονδίνο
 21. Μόσχα
 22. Ολυμπία
 23. Τενοτστιτλάν (πρωτεύουσα Αζτέκων)
 24. Τιμπουκτού
 25. Τόκιο

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε