,

Συνταγή χυμών για τον πονοκέφαλο μετά από ξενύχτι και αλκοόλ

Δεν χρειάζεται να λέμε συνέχεια το ΠΟΣΟ κακό κάνει στον οργανισμό μας η κατάχρηση του αλκοόλ, καθώς και το ξενύχτι. Όποιος το κάνει σε

Δεν χρειάζεται να λέμε συνέχεια το ΠΟΣΟ κακό κάνει στον οργανισμό μας η κατάχρηση του αλκοόλ, καθώς και το ξενύχτι. Όποιος το κάνει σε τακτική βάση, φροντίζει για τη μείωση της ποιότητας και της ποσότητας της ζωής του. (Διαβάστε: Το συκώτι μας εξομολογείται και μας συμβουλεύει) Αλλά επειδή άνθρωποι είμαστε… ας έχουμε στο νου μας δύο  αποτελεσματικές  συνταγές χυμών που θα μας “συνεφέρουν”.

Χυμός Α

Advertisment

Θα πιστεύατε ποτέ ότι ένας φυσικός χυμός μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο και το hangover που, συχνά, ακολουθεί το ξενύχτι με αρκετό αλκοόλ;
Δείτε έναν ιδανικό χυμό, που συστήνει ο φυσιοπαθολόγος Μίκαελ βαν Στράτεν και συγγραφέας του βιβλίου «Super Juice», για να ανακάμψετε άμεσα!!

Υλικά:

2 πορτοκάλια,
1 λεμόνι,
1 μοσχολέμονο και
1 ροζ γκρέιπφρουτ
Το κοκτέιλ αυτό βοηθά στον καθαρισμό του συκωτιού και του εντέρου. Παράλληλα, η οξύτητα των φρούτων βοηθά στην απομάκρυνση των ανεπιθύμητων βακτηρίων από το πεπτικό σύστημα και ενισχύει τα ωφέλιμα προβιοτικά βακτήρια.

Advertisment

Χυμός Β

Επειδή σε κανέναν δεν αρέσει να νιώθει πονοκέφαλο και ανακάτεμα στο στομάχι ένας χυμός θα σας συνεφέρει στο λεπτό.

Υλικά:

3 μέτριες ντομάτες
2 κομμάτια σέλερι
1 λεμόνι
1 μικρό κομμάτι τζίντζερ
Μερικές σταγόνες Tabasco
¼ ενός αγγουριού

Εκτέλεση:
Περάστε όλα τα υλικά (εκτός από το tabasco) από τον αποχυμωτή, ανακατέψτε καλά τον χυμό, βάλτε του tabasco και καταναλώστε τον αμέσως.

Είναι σαν bloody mary, αλλά χωρίς την βότκα, γεμάτος θρεπτικά στοιχεία, όπως η βιταμίνη C, το λυκοπένιο αλλά και το νερό που θα σας χαρίσει την απαραίτητη ενυδάτωση, και θα «στρώσει» αμέσως το στομάχι σας.

Πηγή

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση