,

Ταϊλανδέζικο Μασάζ (Thai Massage)

Από το περιοδικό Holistic Life Το ν’ αγγίζεις το σώμα ενός ανθρώπου είναι σαν ν’ αγγίζεις τον εσωτερικό του κόσμο, τις μακρινές του προελεύσεις, όλο του

Από το περιοδικό Holistic Life

Το ν’ αγγίζεις το σώμα ενός ανθρώπου είναι σαν ν’ αγγίζεις τον εσωτερικό του κόσμο, τις μακρινές του προελεύσεις, όλο του το είναι.

Advertisment

Η Τέχνη του Thai Massage θεωρείται ότι χρολογείται από την εποχή του Βούδα και συνδέεται με τον κινέζικο βελονισμό και την γιόγκα των Ινδών. Το Thai Massage είναι μια εκπληκτική θεραπευτική τέχνη, με ηλικία πάνω από 2500 χρόνια.

Η εφαρμογή του έχει θετικά αποτελέσματα σε όλες τις μορφές ασθενειών. Βοηθάει στην εξάλειψη των πονοκεφάλων, αλλά και στη καταπράυνση των μυϊκών πόνων και των προβλημάτων της μέσης, καθώς και σε στομαχικά προβλήματα. Επίσης βοηθάει στην ψυχική ανάταση και παίζει σημαντικό ρόλο στο να φέρνει μία κατάσταση εσωτερικής ισορροπίας.

Κάτι περισσότερο από μια απλή μάλαξη, το Thai Massage, εκτελεί μια αργή ρυθμική πίεση που τονώνει και χαλαρώνει όλα τα μέλη του σώματος, προσφέροντας ένα ευεργετικό αποτέλεσμα στον αποδέκτη, ιδανικό για να αποβάλλουμε από το σώμα μας το άγχος και την κούραση της καθημερινότητας ή και για τους αθλητές που υποφέρουν από μυϊκές κακώσεις (θλάσεις, κ.λ.π).

Advertisment

Ο πρωταρχικός του σκοπός είναι η αποκατάσταση της ψυχοσωματικής ισορροπίας.

Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει ανάγκη από το “Nua Phan Boran”, όπως το αναφέρουν στη τοπική τους διάλεκτο. Είναι μια εμπειρία που δίνει στο σώμα ευφορία και ακμαιότητα, μια τέχνη με παράδοση πάνω από 2500 χρόνια.

Θεωρείται σαν μια ψυχική πρακτική πολύ κοντά στις τεχνικές που δίδαξε ο Βούδας.

Το Thai Massage βοηθάει πολύ στην καθημερινότητα. Άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται σκληρά, δεν κινούνται πολύ, που δουλεύουν πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή, που κάνουν δουλειά γραφείου και όλοι εκείνοι που νοιώθουν στρεσαρισμένοι, είναι αυτοί που το χρειάζονται πολύ περισσότερο!

Η θεραπεία πραγματοποιείται στο έδαφος πάνω σε ειδικό στρώμα με τον δέκτη πλήρως ντυμένο, φυσικά με άνετα ρούχα (π.χ. φόρμα). Η πιο αρχαία σχολή μασάζ από τις αρχές της δεκαετίας του 60 λειτουργεί στο Wat Ρο. Είναι ο αρχαιότερος και μεγαλύτερος ναός της Μπανγκόκ και το πιο αξιόλογο και αρχαιότερο κέντρο δημόσιας εκπαίδευσης της Ταϊλάνδης. Στη δεκαετία του 1780, ο Rama Γ΄ ξαναέχτισε τον αρχικό Ναό του 16ου αιώνα και μεγάλωσε το οικοδομικό συγκρότημα. Το 1832 ο Rama Γ΄ μετέτρεψε τον Ναό σε κέντρο εκπαίδευσης.

Στις μέρες μας το Wat Ρο είναι ένα παραδοσιακό ιατρικό κέντρο -το αρχαιότερο της Ταϊλάνδης- όπου στεγάζεται και η αρχαιότερη σχολή μασάζ.

Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι και αγχωμένοι μετά από μια καταπιεστική ημέρα, τότε να είστε σίγουροι ότι μετά από μια ώρα Thai Massage θα βρεθείτε σε μια καταπληκτική ευφορία και γαλήνη.

Δημήτρης Παϊσίδης

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση