Αφροδισιακές Μυρωδιές

Μπορεί συγκεκριμένες τροφές να θεωρούνται κατ’ εξοχήν αφροδισιακές, αλλά και ορισμένες μυρωδιές που αναδίδουν ορισμένα φρούτα ή τροφές είναι δυνατόν να απογειώνουν τη λίμπιντο

Μπορεί συγκεκριμένες τροφές να θεωρούνται κατ’ εξοχήν αφροδισιακές, αλλά και ορισμένες μυρωδιές που αναδίδουν ορισμένα φρούτα ή τροφές είναι δυνατόν να απογειώνουν τη λίμπιντο και να διεγείρουν τις αισθήσεις.

Οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν πώς επηρεάζουν διάφορες μυρωδιές τη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα ανδρών και γυναικών, καθώς η ροή του αίματος αποτελεί σαφή ένδειξη σεξουαλικής διέγερσης.

Advertisment

Αναλυτικότερα δύο μελέτες, που πραγματοποίησε ο νευρολόγος δρ Αλαν Ρ. Χιρς, διευθυντής στο Ερευνητικό και Θεραπευτικό Ιδρυμα Οσφρησης & Γεύσης (STTRF) του Σικάγου και οι συνεργάτες του, απέδειξαν ότι οι μυρωδιές που αναδίδουν μερικά τρόφιμα μπορεί να είναι αρκετές για να διεγερθούν ερωτικά άνδρες και γυναίκες.

Οπως διαπίστωσαν, οι άνδρες φαίνεται να διεγείρονται από το συνδυασμό της μυρωδιάς της λεβάντας, ενώ οι γυναίκες από τη μυρωδιά της καραμέλας και του αγγουριού.

Εξάλλου η αφροδισιακή αξία της κανέλας είναι γνωστή από παλιότερες μελέτες που είχαν γίνει αφού, όπως απεδείχθη, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που θεωρείται ότι ενισχύει τη λίμπιντο. Σε μεγάλη ποσότητα, όμως, είναι τοξική και μπορεί να μειώσει την άμυνα του οργανισμού. Ο δρ Χιρς δεν έχει καμία σαφή επιστημονική ερμηνεία για τα ευρήματα αυτά, αλλά εικάζει ότι ίσως οι συγκεκριμένες μυρωδιές ανακαλούν στη μνήμη κάποιες καλές αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας, με αποτέλεσμα να «φεύγουν» το άγχος και οι αναστολές και έτσι να διεγείρεται η ροή αίματος στα γεννητικά όργανα.

Advertisment

Ελευθεροτυπία

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κάστανα: To superfood του Χειμώνα με τις πλούσιες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό
Τι είναι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και πώς την αντιμετωπίζουμε | Μία διατροφολόγος εξηγεί τα βήματα
Μέλι από έλατο: Το βασιλικό μέλι
Είναι καλύτερα να καταναλώνουμε πολλά και μικρά γεύματα ή λιγότερα και μεγαλύτερα;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση