Ο Κλωντ Λεβί-Στρως, και μερικοί άλλοι ανθρωπολόγοι και επιστήμονες, προσπάθησαν να υπενθυμίσουν, στη διάρκεια του αιώνα μας (όπως παλιότερα κάποιοι διαφωτιστές, και κυρίως ο Ντιντερό στο περίφημο Άγριοι και Πολιτισμένοι), ότι δεν υπάρχουν πρωτόγονοι και εξελιγμένοι λαοί, βάρβαρες και πολιτισμένες κοινωνίες. Πράγματι, η μόνη ανωτερότητα για την οποία μπορεί να καυχηθεί ο δυτικός άνθρωπος είναι η τεχνολογική. Σε πνευματικό και ηθικό επίπεδο βρίσκεται ακόμη στην παλαιολιθική εποχή. Για του λόγου το αληθές, ας δούμε συνοπτικά την κοσμοθεωρία των «βάρβαρων» Αυτοχθόνων της Αυστραλίας, όπως προκύπτει από το σχετικό βιβλίο της Μάρλο Μόργκαν, με τίτλο Το Μήνυμα.

«Η γη ανήκει σε όλα τα όντα. Οι διάφορες συμφωνίες και το μοίρασμα της είναι καθαρά ανθρώπινες επινοήσεις. Η ιδιοκτησία αποτελεί τον πιο ακραίο θεσμό αποκλεισμού των άλλων για προσωπικό όφελος. Πριν έρθουν οι Βρετανοί, δεν υπήρχε κανείς στην Αυστραλία χωρίς γη».

- Sponsored Ad -

«Τα υλικά πράγματα γεννούν τον φόβο. Όσο περισσότερα πράγματα έχει κανείς, τόσο μεγαλύτερος φόβος τον κατέχει. Τελικά ζει τη ζωή του για τα υλικά πράγματα».

«Οι Αυτόχθονες πιστεύουν ότι οι άνθρωποι, σαν ενιαία οικογένεια, έχουν να μάθουν ακόμη πολλά κατά την εξελικτική τους πορεία. Πιστεύουν ότι το Σύμπαν εξακολουθεί να εκτυλίσσεται και ότι δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένο. Οι άνθρωποι είναι πολύ απασχολημένοι με υλικά πράγματα για να εξελιχθούν σε αληθινές υπάρξεις».

«Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι όλα όσα υπάρχουν σε,αυτόν τον πλανήτη υπάρχουν για κάποια αιτία. Το καθετί έχει έναν σκοπό. Δεν υπάρχουν τέρατα, απροσάρμοστα πλάσματα, ή τυχαία γεγονότα. Υπάρχουν μόνο παρανοήσεις και μυστήρια που δεν έχουν αποκαλυφθεί στον άνθρωπο».

«Όλοι οι άνθρωποι είναι πνεύματα-επισκέπτες σε αυτόν τον κόσμο. Όλα τα πνεύματα είναι αιώνιες υπάρξεις. Όλες οι συναντήσεις με τους άλλους ανθρώπους είναι εμπειρίες, και όλες οι εμπειρίες είναι παντοτινοί δεσμοί. Οι Πραγματικοί Άνθρωποι (οι Αυτόχθονες) κλείνουν τον κύκλο κάθε εμπειρίας. Εμείς δεν αφήνουμε ανοιχτές άκρες, όπως κάνουν οι Μεταλλαγμένοι (οι λευκοί). Αν φύγει κάποιος με άσχημα συναισθήματα στην καρδιά του για κάποιον άλλο και αυτός ο κύκλος δεν κλείσει, θα επαναληφθεί αργότερα στη ζωή του. Δεν θα υποφέρει μόνο μια φορά, αλλά ξανά και ξανά, μέχρι να μάθει. Είναι καλό να παρατηρούμε, να μαθαίνουμε, και καθετί που μας συμβαίνει να μας κάνει σοφότερους. Είναι καλό να προσφέρεις ευχαριστίες σε αυτό, να ευλογείς, όπως λέτε εσείς, και να φεύγεις γαλήνια».

«Πιστεύουμε στην οικειοθελή αποχώρηση του ανθρώπου από τη ζωή. Η ψυχή επιλέγει ελεύθερα να έρθει εδώ στη γη, επομένως πώς είναι δυνατόν να είναι δίκαιοι οι κανόνες που λένε ότι δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω στον τόπο της, όταν το επιθυμήσει; Πρόκειται για μια απόφαση παρμένη στο αιώνιο επίπεδο, και λαμβάνεται από εκείνο το κομμάτι της ύπαρξης μας που αποφασίζει τα πάντα».

«Εσείς πιστεύετε ότι η Θεία Ενότητα βλέπει και κρίνει τους ανθρώπους, εμείς πιστεύουμε ότι η θεία Ενότητα αισθάνεται την πρόθεση και το συναίσθημα των όντων, δεν ενδιαφέρεται για εκείνο που κάνουμε αλλά για τον λόγο που το κάνουμε».

«Εμείς, η φυλή της Θείας Ενότητας των Πραγματικών Ανθρώπων, φεύγουμε από τον πλανήτη Γη. Στον χρόνο που μας απομένει επιλέξαμε να ζήσουμε στο ύψιστο επίπεδο της πνευματικής ζωής: επιλέξαμε την αγαμία, που είναι ένας τρόπος να επιδείξουμε σωματική πειθαρχία. Αποφασίσαμε να μην κάνουμε άλλα παιδιά. Όταν και το νεότερο μέλος μας θα έχει αποχωρήσει, αυτό θα είναι και το τέλος της άδολης ανθρώπινης φυλής».

«Είμαστε αιώνιες υπάρξεις. Υπάρχουν πολλοί τόποι στο Σύμπαν όπου μπορούν να ενσαρκωθούν οι ψυχές που πρόκειται να μας ακολουθήσουν. Είμαστε οι απ’ ευθείας απόγονοι των πρώτων υπάρξεων. Έχουμε περάσει τη δοκιμασία επιβίωσης από καταβολής Κόσμου, διατηρώντας σταθερά τις πρωταρχικές αξίες και τους νόμους. Η ομαδική μας συνείδηση έχει διατηρήσει τη γη ενιαία. Τώρα πήραμε την άδεια να φύγουμε. Οι άνθρωποι του κόσμου έχουν αλλάξει κι έδιωξαν ένα μέρος της ψυχής της γης. Πηγαίνουμε να ενωθούμε μαζί της στον ουρανό».

«Επιλέχτηκες σαν η Μεταλλαγμένη αγγελιοφόρος μας για να πεις στους ανθρώπους σου ότι φεύγουμε. Αφήνουμε τη Μητέρα Γη σ’ εσάς. Προσευχόμαστε να αντιληφθείτε τι προκαλεί ο τρόπος ζωής σας στο νερό, στα φυτά, στα ζώα, στον αέρα, και στον καθένα σας. Προσευχόμαστε για να βρείτε λύση στα προβλήματα σας χωρίς να καταστρέψετε αυτόν τον κόσμο. Υπάρχουν Μεταλλαγμένοι που βρίσκονται πολύ κοντά στην ανάκτηση του ατομικού τους πνεύματος αληθινής υπόστασης. Αν η προσοχή σας εστιαστεί αρκετά προς την κατεύθυνση αυτή, υπάρχει χρόνος για να αποτραπεί η καταστροφή του πλανήτη, αλλά εμείς δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε άλλο πια. Ο χρόνος μας τελείωσε. Ήδη οι βροχοπτώσεις και τα καιρικά φαινόμενα έχουν αλλάξει, η ζέστη έχει αυξηθεί, κι εδώ και χρόνια βλέπουμε να ελαττώνεται η φυτική και η ζωική αναπαραγωγή. Δεν μπορούμε να προσφέρουμε άλλες ανθρώπινες μορφές για να κατοικήσουν σε αυτές πνεύματα, επειδή σύντομα, εδώ στην έρημο που ζούμε, δεν θα υπάρχει ούτε νερό ούτε τροφή….»

-Sponsored Ad-

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε