Ευτυχία! Τι λέξη!! Και πώς όλη αυτή χωρά στην καρδιά μας, στον κόσμο μας;;

Τις περισσότερες φορές πείθουμε τους εαυτούς μας, ή, τουλάχιστον, προσπαθούμε, ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, ότι η ζωή θα βελτιωθεί, όταν, για παράδειγμα, παντρευτούμε, όταν αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά άλλο ένα.

«Και ύστερα τι;», αναρωτιόμαστε πολλές φορές!

… και ύστερα νιώθουμε απογοήτευση γιατί τα παιδιά δεν είναι αρκετά μεγάλα κι ότι θα είμαστε πιο ευχαριστημένοι, τελικά, όταν μεγαλώσουν. Μετά από αυτό, απογοητευόμαστε, γιατί πλέον έχουμε την εφηβεία να αντιμετωπίσουμε και ούτω καθ΄ εξής. Σίγουρα θα είμαστε ευτυχισμένοι όταν εκείνα θα ξεπεράσουν και αυτό το στάδιο, σκεφτόμαστε. Λέμε στους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι ολοκληρωμένη όταν ο/η σύζυγός μας αναλάβει τις ευθύνες δράσης από κοινού, όταν αγοράσουμε ένα πιο καλό αυτοκίνητο, όταν είμαστε σε θέση να πάμε διακοπές σε ένα ωραίο μέρος ή όταν συνταξιοδοτηθούμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να είμαστε ευτυχισμένοι από αυτήν εδώ ΤΩΡΑ! Εάν όχι ΤΩΡΑ, τότε Πότε;;

H ζωή σας θα είναι πάντα γεμάτη προκλήσεις!

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το παραδεχτείτε στον εαυτό σας και να αποφασίσετε να είστε ευτυχισμένοι έτσι κι αλλιώς. Η ευτυχία είναι ο τρόπος. Ετσι, κρατήστε ως πολύτιμη την κάθε στιγμή που έχετε και εκτιμήστε την όλο και πιο πολύ επειδή τη μοιραστήκατε – και συνεχίζετε – με κάποιον ξεχωριστό άνθρωπο, τόσο ξεχωριστό για να περάσετε τον χρόνο σας μαζί του και ας θυμηθείτε ότι ο χρόνος δεν περιμένει για κανέναν.

Ετσι, ας σταματήσετε να περιμένετε…

…μέχρι το αυτοκίνητό σας ή το σπίτι σας να εξοφληθεί
…μέχρι να αγοράσετε ένα καινούργιο αυτοκίνητο ή σπίτι
…μέχρι να πάτε τις ιδανικές διακοπές
…μέχρι τα παιδιά σας ν’ ανοίξουν τα φτερά τους φεύγοντας από την εστία σας
…μέχρι να τελειώσετε το σχολείο
…μέχρι να αποκτήσετε μια πολύ καλή εργασία
…μέχρι να κερδίσετε πολλά χρήματα
…μέχρι να χάσετε 5 κιλά
…μέχρι να παντρευτείτε
…μέχρι να αποκτήσετε παιδιά
…μέχρι να πάρετε διαζύγιο
…μέχρι να βγείτε σε σύνταξη
…μέχρι την Άνοιξη
…μέχρι το Καλοκαίρι
…μέχρι το Φθινόπωρο
…μέχρι τον Χειμώνα
…μέχρι να ταξιδέψετε σε άλλους… ουρανούς.

Επιτρέψτε, επιτέλους, σε αυτήν τη μικρή φωνούλα, που σας ψιθυρίζει μέσα σας : «Ναι! Μπορείς να τα καταφέρεις!», να δυναμώσει! Συνεχίστε να κρατάτε τον εαυτό σας σταθερό προς τη σωστή κατεύθυνση για εσάς. Μπορεί να μην είναι εύκολο μερικές φορές, αλλά εκείνες τις στιγμές του αγώνα μέσα σας, θα ανακαλύψετε μια ισχυρότερη αίσθηση του ποιοι είστε. Ετσι, όταν έρχονται οι μέρες της δοκιμασίας, με απρόσμενες ευθύνες, θυμηθείτε να ενισχύετε την πίστη στον εαυτό σας και όλα όσα θέλετε να είναι η ζωή σας. Η πραγματικότητά σας είναι εκεί, είναι εδώ και περιμένει να σας αγκαλιάσει.

Δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή, από αυτήν ΕΔΩ τη στιγμή, ΤΩΡΑ, για να είσαστε – για να είμαστε – ευτυχισμένοι.

Ας μην ξεχνάμε ποτέ: Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι… όχι ένας προορισμός!!

Α.Π.

Πηγή

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε