Ενδυναμώνοντας τη θηλυκή ενέργεια

Όλα για να δημιουργηθούν χρειάζονται μία μήτρα στην οποία θα κυοφορηθούν ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν να γεννηθούν. Μπορεί να είναι ένα νέο πλάσμα

Όλα για να δημιουργηθούν χρειάζονται μία μήτρα στην οποία θα κυοφορηθούν ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν να γεννηθούν.

Μπορεί να είναι ένα νέο πλάσμα στον πλανήτη ή μία νέα ιδέα δεν έχει τελικά σημασία. Σημασία έχει η ανάγκη ενός πλούσιου ζωτικού χώρου όπου θα εστιάσει η ενέργεια ώστε να γεννηθεί.

Advertisment

Η μήτρα στην κινέζικη ιατρική είναι ο δεύτερος εγκέφαλος για τη γυναίκα η οποία αισθάνεται και βιώνει τις εμπειρίες της ζωής με εντελώς δικό της τρόπο.

Έτσι μην ξαφνιάζεστε όταν το μυαλό σας λέει κατανοώ έτσι πρέπει να γίνει και η μήτρα αρρωσταίνει γιατί η ενέργεια της μήτρας δεν έχει ανάγκη το μυαλό αλλά την αγάπη έτσι όταν στη ζωή δεν υπάρχει αγάπη θα βρει ένα τρόπο να το δείξει, μπορεί να είναι ινομυώματα, όγκοι, όλα είναι μορφές έκφρασης μιας μήτρας που δεν της δώσατε χώρο, που δεν περιλάβατε στη ζωή σας και τις δικές της ενεργειακές ανάγκες. Χρειάζεται το θηλυκό να μάθει να σέβεται το σώμα του και τη θηλυκή του ενέργεια. Μόνο τότε η υγεία στο σώμα, στη ψυχή και στην ενέργεια θα βρουν ισορροπία. Η αρσενική ενέργεια είναι εξαιρετική αλλά δουλεύει με έναν αντίθετο τρόπο από τη θηλυκή μετά τη πτώση της θηλυκής ενέργειας και την άνοδο της πατριαρχίας οι γυναίκες μέσα στα χρόνια ξέχασαν τη δύναμή τους τη βάπτισαν αμαρτωλή και την έκαναν να ντρέπεται για αυτό που ήταν, η ενοχή την πλημμύρισε και έτσι ήρθε η ολοκληρωτική λήθη.

Όταν αποφάσισε να επαναστατήσει είχε τόσο απομακρυνθεί από τη φύση της ούτε χρειάστηκε να δανειστεί την αρσενική ενέργεια με τους δικούς του τρόπους έκφρασης, χωρίς να το ξέρει την έκανε να νοσήσει ακόμη περισσότερο. Τώρα πια η γυναίκα χρειάζεται να επαναστατήσει ακόμη μια φορά και να βρει τη δύναμη που της ανήκει, τη δικιά της δύναμη, μόνο τότε η γυναίκα στους πολλαπλούς ρόλους που έχει θα μπορέσει να ισορροπήσει και να συνειδητοποιήσει ότι η δύναμη είναι μέσα της στο αρχέγονο θηλυκό αρχέτυπο.

Advertisment

Ας δούμε μερικούς πολύ απλούς τρόπους για να αφυπνίσουμε και να ενδυναμώσουμε την θηλυκή ενέργεια μέσα μας.

Χλιαρές εσωτερικές πλύσεις με τα εξής βότανα: λυγαριά, τσιμισιφούγκα, αρτεμισία, τριαντάφυλλο.

Πίνεται έκχυμα από λεόνουρο με τριαντάφυλλο, ένας συνδυασμός που ενώνει τη μήτρα με την καρδιά.

Ακουμπήστε πάνω στην κοιλιά σας ορυκτά «στο κέντρο ιερού» όπως τη φεγγαρόπετρα, το λάριμαρ, την ακουαμαρίν, το σμαράγδι ώστε να απορροφήσει τις ιδιαίτερες ποιότητες που έχει το καθένα σε σχέση με τη θηλυκή ενέργεια.

Η φεγγαρόπετρα συσχετίζεται με τη γυναίκα ιέρεια τη βαθιά σοφία και γνώση. Η μεταφυσική όψη του θηλυκού το οποίο γνωρίζει και έχει τη δυνατότητα να δράσει μεταμορφωτικά.

Το κεχριμπάρι έχει να κάνει περισσότερο με τη γυναίκα θεραπεύτρια αυτή που ξέρει πώς να φέρει την ίαση στους άλλους, πώς να γλυκάνει τον πόνο ακόμη και με μια ματιά.

Η ακουαμαρίν συσχετίζεται με τη γυναίκα που ξέρει να ελίσσεται εξαιρετικά καλά, ξέρει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε να απελευθερώσει καταστάσεις, συναισθήματα ακόμα και ενέργειες που δεν φαίνονται, μια σταθερή δύναμη που ξέρει καλά το διαχειρισμό.

Το σμαράγδι συσχετίζεται με τη γυναίκα που ξέρει και δρα ομαλά αλλά και με μία σταθερότητα που κάνει τους άλλους να παραδοθούν σε αυτήν χωρίς βία. Είναι μία βασίλισσα που χαρίζει ευδαιμονία και πλούτο στις ζωές των άλλων, αλλά δεν παραδίνεται και δεν χαρίζεται ποτέ, ξέρει την αξία της και σέβεται τον εαυτό της.

Φορέστε πάνω σας το ορυκτό που νοιώθετε ότι ταυτίζετε με τη δική σας θηλυκή ενέργεια ή ακόμη πιείτε το ιάμα του.

Απολαύστε τη γυναίκα μέσα σας και αφήστε τη βασίλισσα που κρύβεται να λάμψει εσωτερικά και εξωτερικά.

Στείλτε αγάπη σε εσάς, στις γυναίκες του γενεαλογικού σας δέντρου και στις γυναίκες όλου του κόσμου. Xρειάζεται να θεραπεύσουμε ό,τι μας κρατά με το παρελθόν και λυτρωμένες να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο μέλλον για όλους.

Shakila Ιωάννα Μπράτη – Ολιστική Ενεργειακή Θεραπεύτρια

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση