,

Συνδυασμός βοτάνων για τη διάλυση και την αποβολή όλων των τύπων νεφρόλιθων

Το παρακάτω κείμενο είναι απόσπασμα από το Πλήρες Βιβλιο της Εναλλακτικής Ιατρικής του Andreas Moritz, τόμος Ι – Εκδόσεις Διόπτρα. Σας συνιστούμε να προμηθευτείτε

Το παρακάτω κείμενο είναι απόσπασμα από το Πλήρες Βιβλιο της Εναλλακτικής Ιατρικής του Andreas Moritz, τόμος Ι – Εκδόσεις Διόπτρα. Σας συνιστούμε να προμηθευτείτε και τους τρεις τόμους. Έχουν εξαιρετικές πληροφορίες.

Τα ακόλουθα βότανα, εφόσον ληφθούν σε καθημερινή βάση επί 20-30 ημέρες, συντελούν στη διάλυση και την αποβολή όλων των τύπων νεφρόλιθων, συμπεριλαμβανομένων των λίθων ουρικού οξέος, οξαλικού οξέος, φωσφορικών αλάτων και αμινοξέων. Αν έχετε ιστορικό νεφρολιθίασης και θέλετε να καθαρίσετε τα νεφρά σας, θα χρειαστεί να επαναλάβετε την αποτοξίνωση αρκετές φορές, ανά 6-8 εβδομάδες.

Advertisment

Συστατικά:

• Μαντζουράνα (Origanum majorana) (28 γρ.)

• Νύχι γάτας (Uncaria tomentosa) (28 γρ.)

Advertisment

• Ρίζα σύμφυτου (Symphytum officinale) (28 γρ.)

• Μαραθόσπορος (Foeniculum Vulgare) (56 γρ.)

• Πικραλίδα (Cichorium intybus) (56 γρ.)

• Αρκτοστάφυλλος (Arktostaphylos uva-ursi) (56 γρ.)

• Ρίζα υδραγείας (Hydrangea serrata) (56 γρ.)

• Ευπατόχριο ή αμμοχάλικο (Eutrochium purpureum) (56 γρ.)

• Αλθαία ή δενδρομολόχα (Althea officinalis) (56 γρ.)

• Σολιντάγκο ή χρυσόβεργα (Solidago virgaurea) (56 γρ.)

Οδηγίες:

Αναμείξτε πολύ καλά τα παραπάνω βότανα, στη δοσολογία που αναφέρεται. Φυλάξτε το μείγμα σε αεροστεγές δοχείο. Πριν πέσετε για ύπνο, αδειάστε 2-3 γεμάτες κουταλιές μείγματος σε 2 φλιτζάνια νερό. Σκεπάστε το δοχείο και αφήστε το ολονυχτίς. Το επόμενο πρωί βάλτε το μείγμα να πάρε1 βράση. Έπειτα, χαμηλώστε τη φωτιά, αφήστε το να σιγο-‘ βράσει για λίγα λεπτά και σουρώστε το. Αν ξεχάσατε να μουλιάσετε το μείγμα το προηγούμενο βράδυ, το πρωί βάλτε το να πάρει βράση και αφήστε το (ή σιγοβράστε το) να βγάλει τις ουσίες του για 10-15 λεπτά. Έπειτα, σουρώστε το.

Πίνετε λίγες γουλιές τη φορά, σε 6-8 δόσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το αφέψημα δεν πρέπει να είναι απαραίτητα ζεστό ή κρύο, αλλά μην το βάζετε στο ψυγείο. Μην προσθέτετε ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ύλες. Αφήστε να περάσει τουλάχιστον μία ώρα μετά το γεύμα προτού πιείτε το αφέψημα.

Επαναλάβετε τη διαδικασία επί 20-30 ημέρες. Αν αισθανθείτε δυσφορία ή ακαμψία στη μέση, να ξέρετε ότι οφείλεται στο ότι τα άλατα των νεφρόλιθων περνούν από τις ουροφόρους οδούς. Η έντονη οσμή και το σκούρο χρώμα στα ούρα στην αρχή της αποτοξίνωσης, ή κατά τη διάρκεια της, δείχνουν ότι αποβάλλεται μεγάλη ποσότητα τοξινών από τα νεφρά. Εν γένει, η αποβολή των τοξινών γίνεται σταδιακά και δεν τροποποιεί σε μεγάλο βαθμό το χρώμα ή την υφή των ούρων. Κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης, είναι σημαντικό να στηρίζετε τα νεφρά σας πίνοντας επιπλέον νερό – έξι μίνιμουμ και οκτώ μάξιμουμ ποτήρια νερό ημερησίως.

Κατά την αποτοξίνωση, αποφύγετε τα ζωικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, το τσάι, τον καφέ, το αλκοόλ, τα αναψυκτικά, τη σοκολάτα και οποιοδήποτε τρόφιμο περιέχει συντηρητικά, τεχνητές γλυκαντικές ύλες, τεχνητά χρώματα, κτλ. Σε εκείνη τη φάση, οι επιθετικές χημικές ουσίες όχι μόνο κωλύουν την αποτοξίνωση, αλλά ενδέχεται να είναι και επιβλαβείς για τα νεφρά.

Εκτός από την καθημερινή πρόσληψη του αψεφήματος, μπορείτε να μασάτε ένα μικρό κομμάτι από φλούδα βιολογικού λεμονιού στην αριστερή πλευρά του στόματος σας, και ένα μικρό κομμάτι καρότο στη δεξιά. Μασήστε τα 30- 40 φορές. Αυτό διεγείρει τις λειτουργίες των νεφρών και προάγει την έκλυση ενζύμων τα οποία συντελούν στη διάλυση ορισμένων όξινων εναποθεμάτων στα νεφρά. Πρέπει να παρεμβάλλεται μισή ώρα μεταξύ των κύκλων μάσησης. Παρότι αυτό δεν αποτελεί μέρος της αποτοξίνωσης, μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητά της.

 Στην κατηγορία Νεφρά μπορείτε να βρείτε και άλλες πολλές προτάσεις για την αποτοξίνωση, τον καθαρισμό και την έκλυση των νεφρικών λίθων

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ευερέθιστο έντερο… το σύνδρομο του σύγχρονου τρόπου ζωής | Οι τροφές που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα
Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία
Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση