Αντιμετωπίστε τον στρεπτόκοκκο με φυσικούς τρόπους

Μετάφραση/Επιμέλεια: Σωτηρία Κακαγιά Ο στρεπτόκοκκος αποτελεί ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα που οδηγεί πολλούς ανθρώπους στον γιατρό και σε θεραπεία με αντιβιοτικά. Αλλά όπως συμβαίνει

Μετάφραση/Επιμέλεια: Σωτηρία Κακαγιά

Ο στρεπτόκοκκος αποτελεί ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα που οδηγεί πολλούς ανθρώπους στον γιατρό και σε θεραπεία με αντιβιοτικά. Αλλά όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα προβλήματα, τα φάρμακα δεν είναι απαραίτητα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν απλές και φυσικές λύσεις για την αντιμετώπισή του.

Advertisment

Συμπτώματα

Πρώτον, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα συμπτώματα του στρεπτόκοκκου. Παρακάτω αναφέρονται μερικά από αυτά:

• ξαφνικός κι έντονος πονόλαιμος

• κίτρινες ή / και λευκές κηλίδες στον λαιμό

Advertisment

• πόνος ή / και δυσκολία στην κατάποση

• πρησμένες αμυγδαλές ή λεμφαδένες στον λαιμό

• πυρετός πάνω από 38,3

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο στρεπτόκοκκος (ο οποίος είναι μεταδοτικός) είναι μια αρκετά επώδυνη ασθένεια με δυσάρεστα συμπτώματα. Συμπτώματα όπως έντονος πονόλαιμος, δυσκολία στην κατάποση, πόνοι σε ολόκληρο το σώμα και υψηλός πυρετός είναι αρκετά για να σας κάνουν να επισκεφτείτε τον γιατρό, αν δεν γνωρίζετε άλλες λύσεις. Δυστυχώς, η λύση της συμβατικής ιατρικής σε όλα τα προβλήματα που αφορούν την υγεία είναι απλώς η συνταγογράφηση κάποιου φαρμάκου που μπορεί να περιλαμβάνει πολλές παρενέργειες. Για ποιό λόγο λοιπόν είναι καλό να μάθετε φυσικές μεθόδους για τη θεραπεία του στρεπτόκοκκου στον λαιμό; Διότι η κατάχρηση των αντιβιοτικών, τα οποία πάντα χορηγούνται ως μέθοδος θεραπείας, διαιωνίζουν την ασθένεια που μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα είναι αδύνατον να θεραπευτεί. Επιπλέον, η υπερσυνταγογράφηση των αντιβιοτικών γίνεται ειδικά για τον πονόλαιμο.

Αν θέλετε να μάθετε πώς να θεραπεύσετε τον στρεπτόκοκκο λαιμού με φυσικό τρόπο και να αποφύγετε συνταγογραφούμενα φάρμακα αμφίβολης αποτελεσματικότητας, αρχίστε να εφαρμόζετε και να πειραματίζεστε με τις ακόλουθες λύσεις. Έτσι, θα καταφέρετε να τον αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο και με πολύ λίγες ή ακόμα και καθόλου παρενέργειες.

Στρεπτόκοκκος λαιμού – φυσικές λύσεις

• Χρήση μηλόξυδου.

Ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος που είναι γνωστό ότι βοηθά τον οργανισμό να ανακάμψει από διάφορες παθήσεις. Το μηλόξυδο είναι μια ουσία που μπορεί να σας απαλλάξει από τον πόνο στον λαιμό. Απλά κάντε γαργάρες με μηλόξυδο αφού το αραιώσετε σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό. Η ποσότητα μηλόξυδου που θα χρησιμοποιηθεί μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, αλλά συνήθως 1-3 κουταλάκια του γλυκού σε 240 ml νερού είναι αρκετά. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε διαφορετική ποσότητα, για παράδειγμα 1/4 του φλιτζανιού μηλόξυδο σε 470 ml νερού. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δείτε αποτελέσματα μέσα σε μόλις 30 λεπτά, αλλά μην ανησυχήσετε αν χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος. Αν σας αρέσει η γεύση ή μπορείτε να την ανεχτείτε, δοκιμάστε να το ανακατέψετε με λίγο νερό και πίνετέ το όλη την ημέρα. Χρησιμοποιήστε ανεπεξέργαστο βιολογικό μηλόξυδο για καλύτερα αποτελέσματα.

• Βιταμίνη C.

Παρ’ όλο που η βιταμίνη C είναι ευρέως γνωστή για τη θεραπεία του σκορβούτου, μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση των ιών και του άγχους αλλά και στη βελτίωση της υγείας γενικά. Η λήψη 1000 mg βιταμίνη C 3 φορές ημερησίως μπορεί να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα, ειδικά όταν συνδυάζεται και με άλλες λύσεις για τη θεραπεία του στρεπτόκοκκου.

• Πιπέρι καγιέν.

Μαζί με το μηλόξυδο, το πιπέρι καγιέν αποτελεί επίσης μια από τις πιο ισχυρές φυσικές θεραπείες για τον στρεπτόκοκκο και τον πονόλαιμο. Χρησιμοποιήσετε το πιπέρι καγιέν μόνο του ή αναμείξτε το σε μια μικρή ποσότητα νερού. Βυθίστε μια μπατονέτα μέσα στο διάλυμα και απλώστε το στο πίσω μέρος του λαιμού σας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια αλοιφή από βιολογικό μέλι και πιπέρι καγιέν αναμειγνύοντας περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν με μέλι. Στη συνέχεια, απλώστε την αλοιφή στο πίσω μέρος του λαιμού σας. Τα οφέλη του μελιού είναι επίσης εκπληκτικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο χυμό λεμονιού για να φτιάξετε το μείγμα αντί για ζεστό νερό ή μέλι.

Οι παραπάνω λύσεις για τη θεραπεία του στρεπτόκοκκου ενισχύουν επίσης τη γενικότερη υγεία του οργανισμού – το ακριβώς αντίθετο δηλαδή που συμβαίνει με τα φάρμακα.

Μπορείτε ακόμη να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με άλλους ανθρώπους και να ανταλλάξετε απόψεις ως προς το τι ήταν αποτελεσματικό και τι όχι στη δική σας περίπτωση.

Σημείωση: Ο στρεπτόκοκκος λαιμού είναι πιο σοβαρός στα παιδιά. Αναζητήστε τη συμβουλή κάποιου επαγγελματία υγείας

Επιπλέον πηγές:

naturalsociety.com

www.mayoclinic.org

www.nlm.nih.gov

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία
Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο
Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωσε την αποστολή ακριβών φαρμάκων στο σπίτι | Ποιες παθήσεις αφορά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση