Το θαυματουργό – ταπεινό καρότο

Τα καρότα αποτελούν πλούσια πηγή του β-καροτένιου, ενός ισχυρότατου αντικαρκινικού, αγγειοπροστατευτικού, ανοσοενισχυτικού και αντιμικροβιακού αντιοξειδωτικού. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι ένα καρότο ημερησίως αρκεί για

Τα καρότα αποτελούν πλούσια πηγή του β-καροτένιου, ενός ισχυρότατου αντικαρκινικού, αγγειοπροστατευτικού, ανοσοενισχυτικού και αντιμικροβιακού αντιοξειδωτικού.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι ένα καρότο ημερησίως αρκεί για να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες κατά 68%! Κανένα απολύτως φάρμακο δεν είναι σε θέση να προσεγγίσει αυτή την τιμή.

Advertisment

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα (2007), τα συμπληρώματα β-καροτένιου δεν είχαν το παραμικρό όφελος. Για όσους καπνίζουν ή υπήρξαν καπνιστές: το β – καροτένιο ενός καρότου μεσαίου μεγέθους μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο των πνευμόνων σχεδόν κατά 50%.

Τα μάτια σας θα σας ευγνωμονούν αν τρώτε ένα καρότο ημερησίως. Έχει αποδειχθεί ότι οι υψηλές ποσότητες του β-καροτένιου μειώνουν σε αξιοσημείωτο βαθμό τις πιθανότητες για εκφυλιστικές παθήσεις των οφθαλμών (όπως καταρράκτη και εκφύλιση ώχρας κηλίδας).

Επίσης, είναι ευεργετικό και για τη στηθάγχη. Η υψηλή ποσότητα διαλυτών ινών που περιέχει το καρότο εξισορροπεί τη χοληστερόλη και προάγει τη ρύθμιση της.

Advertisment

Έχει αποδειχθεί ότι το μαγείρεμα του καρότου συντελεί στην καλύτερη απορρόφηση του β-καροτένιου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κάστανα: To superfood του Χειμώνα με τις πλούσιες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό
Τι είναι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και πώς την αντιμετωπίζουμε | Μία διατροφολόγος εξηγεί τα βήματα
Μέλι από έλατο: Το βασιλικό μέλι
Είναι καλύτερα να καταναλώνουμε πολλά και μικρά γεύματα ή λιγότερα και μεγαλύτερα;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση