,

6 συγκλονιστικά βίντεο που δείχνουν πως αισθάνονται τα άτομα με αυτισμό

Στο βίντεο που δημιούργησε η Εθνική Εταιρεία για τον Αυτισμό της Μεγάλης Βρετανίας παρουσιάζεται η «αισθητηριακή ευαισθησία» η οποία συνοδεύει πολλές περιπτώσεις του αυτισμού.

Στο βίντεο που δημιούργησε η Εθνική Εταιρεία για τον Αυτισμό της Μεγάλης Βρετανίας παρουσιάζεται η «αισθητηριακή ευαισθησία» η οποία συνοδεύει πολλές περιπτώσεις του αυτισμού. Στα άτομα με αυτισμό καθημερινοί ήχοι μπορούν να είναι συντριπτικοί αφού ο τρόπος με τον οποίο τους επεξεργάζεται ο εγκέφαλος είναι τελείως διαφορετικός.

Προσοχή: Μην παρακολουθήσετε τα βίντεο εάν είστε επιρρεπείς σε επιληπτικές κρίσεις

Advertisment

Όταν ένα λεπτό φαντάζει αιώνας – Δείτε το βίντεο

ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Advertisment

Το παιχνίδι Auti-Sim που δημιουργήθηκε από τον Taylan Kadayifcioglu και την ομάδα του που κάνει τον παίκτη να νιώθει υπερευαισθησία μέσα από θολό οπτικό πεδίο και παραμορφομένο ήχο.

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ

Η YouTuber WeirdGirlCyndi είναι μια αυτιστική ενήλικας που «βαρέθηκε να ακούει τις γνώμες των ειδικών για το πως είναι να είσαι αυτιστικός» και έφτιαξε αυτή την προσομοίωση για να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

ΨΩΝΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Η προσομοίωση αυτή είναι μέρος από το ντοκιμαντέρ «Inside Autism». Βάζει τον τηλεθεατή στη θέση ενός αυτιστικού ατόμου που περιηγήτε στο σούπερμαρκετ και φτάνει μέχρι το σημείο της αισθητηριακής υπερφόρτωσης.

ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Σύγκριση μεταξύ ενός φυσιολογικού ατόμου και ατόμου που πάσχει από αυτισμό. Προσέξτε την διαφορά στον ήχο αλλά και στην φωτεινότητα.

ΣΤΟ CAFE

Συγκλονιστικό βίντεο από την ταινία «Carly’s Voice: Breaking Through Autism» που είναι γραμμένη από την 17χρονη Carly Fleischmann η οποία πάσχει από αυτισμό και δεν μπορεί να μιλήσει.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ευερέθιστο έντερο… το σύνδρομο του σύγχρονου τρόπου ζωής | Οι τροφές που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα
Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία
Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση