, , , , , ,

Γάτα πέφτει στη φωτιά για να σώσει τα μωρά της

Δεν ήταν γάτα σαλονιού ούτε είχε μάθει να ζει σε σπίτι. Η Scarlett ήταν μια αδέσποτη γάτα που ζούσε σε μια αποθήκη στη Νέα

Δεν ήταν γάτα σαλονιού ούτε είχε μάθει να ζει σε σπίτι. Η Scarlett ήταν μια αδέσποτη γάτα που ζούσε σε μια αποθήκη στη Νέα Υόρκη και καθημερινά έδινε μάχη για την επιβίωση στους δρόμους της πόλης. Μόλις είχε γεννήσει 5 γατάκια και έπρεπε να τα ταΐσει. Για κακή της τύχη μια φοβερή πυρκαγιά ξέσπασε στην αποθήκη που έβαλε σε κίνδυνο τα μικρά της, τα οποία ήταν μόλις 4 εβδομάδων και παγιδεύτηκαν στις φλόγες χωρίς να μπορούν από μόνα τους να κάνουν τίποτα για να γλιτώσουν. Η Scarlett δεν το σκέφτηκε στιγμή. Μπήκε και βγήκε στο κτήριο 5 φορές σώζοντας από βέβαιο θάνατο τα μωρά της, μεταφέροντάς τα στο απέναντι πεζοδρόμιο για προστασία.

Η ίδια έπαθε εγκαύματα 3ου βαθμού και σχεδόν τυφλώθηκε εξαιτίως των καπνών και των φλογών, ενώ τα αυτιά και τα πόδια είχαν καεί. Η ίδια και τα 5 μωρά μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρικό κέντρο σε άθλια κατάσταση και εν τέλει μόνο τα 4 σώθηκαν. Τα μάτια της ανέκτησαν σταδιακά την όρασή τους και η ίδια ανάρρωσε σιγά-σιγά. Τα μωρά υιοθετήθηκαν και η ίδια έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της με μια γυναίκα που την πήρε μαζί της να την περιθάλψει. Επιπλέον η Scarlett έλαβε βραβείο για τον ηρωισμό της από τη Βασιλική Εταιρεία.

Advertisment

Πηγή

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Tiktoker έσωσε σκύλο που τον βρήκε στη θάλασσα στα ανοιχτά της Πάρου!
Τι μπορούμε να κάνουμε όταν ένα παιδί λέει ψέματα
Πλοίο έγινε… ιπτάμενο ανοιχτά της Κύμης | Το φαινόμενο Fata Morgana που προκάλεσε την εικόνα
Μπορούν οι σκύλοι να “μυρίσουν” το PTSD; Ερευνητές απαντούν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση