, ,

Η Θεραπεία Gerson κατά του Καρκίνου

Η διατροφή Gerson διαμορφώθηκε από τον δρ Max Gerson στη δεκαετία του 1930 ως θεραπευτική μέθοδος για τις ημικρανίες από τις οποίες έπασχε ο

Η διατροφή Gerson διαμορφώθηκε από τον δρ Max Gerson στη δεκαετία του 1930 ως θεραπευτική μέθοδος για τις ημικρανίες από τις οποίες έπασχε ο ίδιος.

Τελικά, επέκτεινε τη θεραπεία και διαπίστωσε ότι ήταν αποτελεσματική τόσο για εκφυλιστικές ασθένειες όσο και για τον καρκίνο. Η θεραπεία Gerson προσεγγίζει τον οργανισμό με φυσικό, ολιστικό τρόπο. Οι επαγγελματίες που την εφαρμόζουν πιστεύουν ότι ενεργοποιεί την ικανότητα αυτοΐασης του σώματος ενώ ταυτόχρονα δεν παρουσιάζει παρενέργειες.

Τρόπος λειτουργίας

Η θεραπεία Gerson περιλαμβάνει μια σφαιρική προσέγγιση που επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των αιτιών της ασθένειας και όχι των συμπτωμάτων. Γενικώς εστιάζει στην αποτοξίνωση του οργανισμού από τους τοξικούς ρύπους και τις καρκινογόνες ουσίες που εισέρχονται στο σώμα μας κάθε μέρα μέσα από τα τρόφιμα και τον αέρα. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της τροποποίησης της διατροφής.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας απαιτείται αυστηρά χαμηλή κατανάλωση σε αλάτι και λιπαρά και μια διατροφή βασισμένη στην κατανάλωση χυμού από περίπου 9 κιλά φρούτων και λαχανικών καθημερινά.

Η θεραπεία Gerson περιλαμβάνει:

• Έως και 13 ποτήρια χυμό από πράσινα φυλλώδη λαχανικά και χυμό από καρότο / μήλο (που παρασκευάζονται ανά 1 ώρα) καθημερινά.

• Τρία πλήρως χορτοφαγικά γεύματα που αποτελούνται από φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Σε αυτά περιλαμβάνονται μαγειρεμένα και ωμά λαχανικά, σαλάτες και η σούπα του Ιπποκράτη.

• Φρέσκα λαχανικά και φρούτα ανά τακτά διαστήματα όλη την ημέρα.

Εκτός από τη διατροφή με βιολογικά λαχανικά, μπορεί να χρειαστεί να λάβετε βιολογικά συμπληρώματα όπως:

• κάλιο
• βιταμίνη B-12
• παγκρεατικά ένζυμα
• διάλυμα Lugol
• θυροειδικές ορμόνες

Το τελικό στάδιο της θεραπείας Gerson είναι η αποτοξίνωση του οργανισμού με κλύσματα καφέ. Οι ασθενείς με καρκίνο ίσως χρειαστούν μέχρι και 5 κλύσματα καφέ την ημέρα. Σύμφωνα με την Charlotte Gerson, η διαδικασία αυτή έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει το συκώτι στην προσπάθειά του να διώξει όλες τις καρκινογόνες και τοξικές ουσίες που υπάρχουν στον οργανισμό.

Επιπλέον, έχει αποδειχτεί ότι τα κλύσματα αυξάνουν την απορρόφηση της βιταμίνης Α, η οποία παίζει ουσιαστικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και επιτρέπει την εξόντωση των προκαρκινικών κυττάρων.

Τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών που ακολουθούν τη θεραπεία Gerson

Δυστυχώς δεν έχει γίνει ιδιαίτερη μνεία ούτε από μελέτες ούτε από τα μέσα ενημέρωσης για τα ποσοστά επιβίωσης που φτάνουν μέχρι και τα 5 έτη σε καρκινοπαθείς ασθενείς. Μια πρόσφατη ανάλυση περιστατικών ασθενών με μελάνωμα οι οποίοι ακολούθησαν τη συγκεκριμένη θεραπεία έδειξε ότι υπήρξαν καλύτερα αποτελέσματα συγκριτικά με τις παραδοσιακές θεραπείες, όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία.

Για παράδειγμα, σε ασθενείς με τοπικό μελάνωμα, το ποσοστό επιβίωσης για 5 χρόνια ήταν 100% με τη θεραπεία Gerson έναντι του 79% των ασθενών που ακολούθησαν τις παραδοσιακές θεραπείες. Τα ποσοστά επιβίωσης για διάφορα άλλα στάδια καρκίνου παρέμειναν σημαντικά υψηλότερα από αυτά που αναφέρονταν αλλού.

Επιπλέον, μια αυστριακή μελέτη έδειξε ότι η θεραπεία Gerson προσέφερε στους ασθενείς καλύτερη ποιότητα ζωής σε σύγκριση με τις πιο παραδοσιακές θεραπευτικές μεθόδους. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι ασθενείς ανέφεραν ότι ένιωθαν λιγότερο πόνο και παρουσίασαν λιγότερη υπερασβεστιαιμία (ασθενείς με μεταστάσεις στα οστά).

Τέλος, ασθενείς που έπασχαν από προεμμηνοπαυσιακό και μετεμμηνοπαυσιακό καρκίνο του μαστού είχαν βελτιωμένη νεφρική και ηπατική λειτουργία και εξετάσεις αίματος ενώ οι περιπτώσεις υποτροπής ήταν λιγότερες.

Συμπέρασμα

Αν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γενικά δεν έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στη θεραπεία Gerson και πολλοί επιστήμονες προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την αξία της, κανείς δεν αρνείται την ύπαρξη επιστημονικών στοιχείων. Διάφορες μελέτες έδειξαν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος όχι μόνο βελτίωσε την ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο σε σύγκριση με τις παραδοσιακές θεραπείες, αλλά προσέφερε και υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης και λιγότερες πιθανότητες υποτροπής σε ορισμένες μορφές της νόσου.

Η θεραπεία Gerson  είναι αποτελεσματική και για τη θεραπεία του λύκου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία Gerson, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Gerson Media.

Διαβάστε επίσης μια μαρτυρία θεραπείας καρκίνου των ωοθηκών με θεραπεία τύπου Gerson

Πηγές:

www.naturalnews.com

www.ncbi.nlm.nih.gov

gerson.org

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε