5 ερωτήσεις που προϊδεάζουν για πρόωρο στάδιο Ατλτσχάιμερ

Αμερικανοί ερευνητές από το Κέντρο Νευρολογίας του Οχάιο δημιούργησαν ένα τεστ διάρκειας 15 λεπτών, το οποίο μπορεί να αποκαλύψει το Αλτσχάιμερ, ακόμη και σε

Αμερικανοί ερευνητές από το Κέντρο Νευρολογίας του Οχάιο δημιούργησαν ένα τεστ διάρκειας 15 λεπτών, το οποίο μπορεί να αποκαλύψει το Αλτσχάιμερ, ακόμη και σε πρώιμο στάδιο.

Περιλαμβάνει πέντε απλές ερωτήσεις, μπορεί να γίνει στο σπίτι και είναι εξίσου αποτελεσματικό με τις διαγνωστικές εξετάσεις.
Το τεστ δοκιμάστηκε σε περισσότερα από 1.000 άτομα άνω των 50 ετών και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 28% από αυτούς αντιμετώπιζε νοητική κατάπτωση και μερική απώλεια μνήμης.

Οι ερωτήσεις που περιλαμβάνει το τεστ φαίνονται στην παρακάτω φωτογραφία

1. Αγοράσατε προϊόντα αξίας 1,95. Πόσα ρέστα θα πάρετε από ένα χαρτονόμισμα των 5;

2. Κατονομάστε τις εικόνες (η ορθογραφία δεν έχει σημασία).

testalzheimers

3. Ποια χαρακτηριστικά είναι όμοια σε ένα ανοιχτήρι και σε ένα σφυρί; Γράψτε γιατί μοιάζουν τα δύο αντικείμενα.

4. Γράψτε τους αριθμούς επάνω στο ρολόι και τοποθετήστε τους δείκτες ώστε η ώρα να είναι 10 λεπτά μετά τις 11. Ονομάστε το μεγάλο δείκτη L και το μικρό δείκτη S.

5. Ονομάστε 12 διαφορετικά φρούτα ή λαχανικά.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές που τα ανέπτυξαν, το τεστ δεν παρέχει, σε κάθε περίπτωση, επίσημη διάγνωση της νόσου, ωστόσο δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς να παρακολουθούν τις αλλαγές στις επιδόσεις των ασθενών όσο περνά ο καιρός.

www.dailymail.co.uk

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε