,

Το αληθινό λουλούδι

Αυτή η αραβική ιστορία δείχνει πως η αλήθεια μπορεί να αποκαλυφτεί ακόμα και σε έναν κόσμο γεμάτο ψέματα και τεχνάσματα. Όταν ο περίφημος βασιλιάς

Αυτή η αραβική ιστορία δείχνει πως η αλήθεια μπορεί να αποκαλυφτεί ακόμα και σε έναν κόσμο γεμάτο ψέματα και τεχνάσματα.

Όταν ο περίφημος βασιλιάς Σολομώντας επισκέφτηκε τη βασίλισσα του Σαβά, εκείνη, θέλοντας να τον ξεπεράσει σε σοφία, του έδωσε να λύσει ένα είδος γρίφου. Τον πήγε λοιπόν σε μια περιοχή στο παλάτι της όπου κάποιοι εξαιρετικά ταλαντούχοι καλλιτέχνες είχαν δημιουργήσει ένα πανέμορφο τεχνητό λιβάδι με τεχνητά άνθη. Υπήρχε μια θάλασσα από πολύχρωμα λουλούδια που κυμάτιζαν απαλά από ένα αεράκι που είχε δημιουργηθεί επίσης με τεχνητό τρόπο.

Advertisment

Τα χρώματα, οι μυρωδιές και ο αέρας δεν διακρίνονταν από τα αληθινά.

Τότε η βασίλισσα του είπε: «Βασιλιά Σολομώντα, ένα από όλα αυτά τα λουλούδια είναι αληθινό. Μπορείς να βρεις ποιό;».

Ο Σολομώντας κοίταξε γύρω προσεκτικά. Χρησιμοποίησε όλες τις αισθήσεις του και συγκεντρώθηκε όσο περισσότερο μπορούσε, αλλά δεν κατάφερε να ξεχωρίσει το αληθινό λουλούδι. Άρχισε να ιδρώνει και είπε στη βασίλισσα: «Έχει πολλή ζέστη εδώ μέσα. Μπορείτε να πείτε στον υπηρέτη σας να ανοίξει ένα παράθυρο;».

Advertisment

Η βασίλισσα έδωσε εντολή να ανοίξουν το παράθυρο.

Λίγο αργότερα ο Σολομώντας είπε: «Αυτό εδώ είναι το αληθινό λουλούδι».
Πράγματι, δεν είχε κάνει λάθος. Μια μέλισσα είχε πετάξει μέσα από το παράθυρο και είχε καθίσει πάνω στο μοναδικό αληθινό λουλούδι.

Αν και είναι δύσκολο να διαθέτει κάποιος τη σοφία του Σολομώντα, η ιστορία αυτή μας δείχνει ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να είσαι η μέλισσα.

Το πιο δύσκολο απ’ όλα όμως είναι να είσαι ένα αληθινό λουλούδι.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πράξεις καλοσύνης που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
Γκάντι: Για να σταματήσει η φυσική βία πρέπει πρώτα να σταματήσει η παθητική βία
Ο Αρίν και το δικαστήριο | Μια ιστορία για τις αξίες και το πραγματικό νόημα της δικαιοσύνης
Μην ελέγχετε με φόβο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση