Το ψεύτικο χαμόγελο βλάπτει!

Ερευνητές δήλωσαν ότι με τον καιρό, το ψεύτικο χαμόγελο μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να συνδέουν το χαμόγελο με το να αισθάνονται δυστυχισμένοι, και

Ερευνητές δήλωσαν ότι με τον καιρό, το ψεύτικο χαμόγελο μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να συνδέουν το χαμόγελο με το να αισθάνονται δυστυχισμένοι, και ότι οι άνθρωποι θα πρέπει αντ’ αυτού να θυσιάσουν το χαμόγελο μέχρι να υποχωρήσει το αρνητικό συναίσθημα που αισθάνονται.
Ερευνητής σημειώνει ότι το χαμόγελο καθαυτό δεν αυξάνει την ευτυχία ή την ευεξία.

Για την έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ”Journal of Experimental Social Psychology”, επιστήμονες πραγματοποίησαν 3 πειράματα στα οποία ρώτησαν ανθρώπους σχετικά με το επίπεδο ευτυχίας στη ζωή τους, πόσο χαμογέλασαν σήμερα, αν πίστευαν ότι οι άνθρωποι πιο συχνά χαμογελούν για να αισθάνονται καλά ή για να προσπαθήσουν να αισθανθούν καλά και σε ποιες κατατάσσεις θυμούνται να χαμογελούν από ευτυχία.

Advertisment

Κατέληξαν ότι όσοι χαμογελούν όταν είναι ευτυχισμένοι συχνά αισθάνονται καλύτερα ως αποτέλεσμα, ενώ όσοι χαμογελούν όταν δεν είναι ευτυχισμένοι συχνά αισθάνονται χειρότερα.

 ”Journal of Experimental Social Psychology”.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση