7 προειδοποιητικά σημάδια καρδιαγγειακής πάθησης

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μια καρδιακή προσβολή δεν συμβαίνει συνήθως χωρίς προειδοποίηση. Εμφανίζονται σημάδια εβδομάδες και ημέρες νωρίτερα. Οι άνθρωποι συχνά αγνοούν κάποια

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μια καρδιακή προσβολή δεν συμβαίνει συνήθως χωρίς προειδοποίηση. Εμφανίζονται σημάδια εβδομάδες και ημέρες νωρίτερα.

Οι άνθρωποι συχνά αγνοούν κάποια συμπτώματα, επειδή δεν τα θεωρούν ιδιαίτερα επικίνδυνα. Τα συμπτώματα που προηγούνται από μια καρδιακή προσβολή είναι διαφορετικά σε άντρες και γυναίκες. Ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών που έπαθαν καρδιακή προσβολή είχαν προειδοποιητικά συμπτώματα μήνες και εβδομάδες νωρίτερα. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι εάν παρουσιάζετε ένα από τα παρακάτω συμπτώματα θα πρέπει να πανικοβληθείτε. Απεναντίας, σκοπός αυτού του άρθρου είναι η έγκαιρη ενημέρωση ώστε εάν παρατηρήσετε αρκετές από αυτές τις ενδείξεις να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην χρειαστεί ποτέ να νοσήσετε.

Advertisment

Ροχαλητό

Αν έχετε περιορισμένη ροή αέρα κατά τη διάρκεια του ύπνου, η καρδιά σας βρίσκεται σε κίνδυνο. Όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου τους και σταματούν να αναπνέουν για λίγες στιγμές έχουν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Προβλήματα στα ούλα

Advertisment

Αν έχετε οίδημα, φλεγμονή ή αιμορραγία στα ούλα, επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί επίσης να αποτελούν πρώιμο σημάδι καρδιακών προβλημάτων. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν φροντίζουν αρκετά τα ούλα τους. Ακόμα κι αν είναι πρησμένα ή πονούν, συνήθως πιστεύουν ότι ο πόνος θα περάσει μόνος του.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει σύνδεση ανάμεσα στα βακτήρια εξαιτίας της ουλίτιδας και της πλάκας και της εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Πρησμένα πόδια

Σε περίπτωση που οι αρθρώσεις στα πόδια σας είναι πολύ πρησμένες ίσως υπάρχει πρόβλημα με την κατακράτηση υγρών στο σώμα, γεγονός που μπορεί να είναι πρώιμο σημάδι κάποιας καρδιαγγειακής πάθησης. Αυτό συμβαίνει όταν η καρδιά δεν λειτουργεί αρκετά με αποτέλεσμα το αίμα να μην καθαρίζει τα τοξικά στοιχεία από τους ιστούς. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται οίδημα και εμφανίζεται συνήθως στα πέλματα, τα δάχτυλα, τα χέρια και τα πόδια.

Ακανόνιστος καρδιακός παλμός

Ο ακανόνιστος καρδιακός παλμός ή αρρυθμία σημαίνει ότι η καρδιά χτυπά πολύ γρήγορα, πολύ δυνατά ή χάνει έναν χτύπο.

Πόνος στο στήθος ή τους ώμους

Το συχνότερο σύμπτωμα μιας καρδιάς με προβλήματα είναι η στηθάγχη. Αυτό το είδος πόνου στο στήθος δεν μοιάζει με τον απότομο πόνο που εμφανίζεται στην καρδιακή προσβολή. Στην πραγματικότητα, είναι πιο σοβαρός ή επιδεινώνεται με κάθε ανάσα.

Αυτός ο πόνος συχνά συγχέεται με την καούρα ή τον πόνο στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Αυτό συμβαίνει επειδή η καρδιά λειτουργεί υπό πίεση με λιγότερο αίμα λόγω της πλάκας που συσσωρεύεται στις αρτηρίες. Η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί από το στρες και την άσκηση.

Συριγμός

Ο συριγμός μπορεί να υποδηλώνει διάφορες ασθένειες και πρώιμο σημάδι προβλημάτων στην καρδιά ή τους πνεύμονες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν προβλήματα στην αναπνοή, το στήθος και τους πνεύμονες και αδυναμία βαθιάς αναπνοής.

Στυτική δυσλειτουργία

Τα άτομα με στυτική δυσλειτουργία είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από καρδιαγγειακά προβλήματα. Σε ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις οι αρτηρίες στενεύουν και έτσι περιορίζεται η ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τα περιττά κιλά συνδέονται με συρρίκνωση του εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα έρευνα
Αυτοάνοσα: Οι διαταραχές ύπνου που «προειδοποιούν» ακόμη και ένα χρόνο πριν την έξαρση της νόσου
Προεκλαμψία: Νέο τεστ αίματος εντοπίζει τον κίνδυνο από το πρώτο τρίμηνο της κύησης
Μικροβίωμα εντέρου: Πώς επηρεάζει τη συμπεριφορά μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση