5 συνταγές για υπέροχα χειμερινά smoothies

Με υλικά που είναι πολύ εύκολο να βρείτε στο σούπερ μάρκετ, μπορείτε να φτιάξετε και να απολαύσετε διαφορετικά smoothie κάθε πρωί. Τα smoothie είναι

Με υλικά που είναι πολύ εύκολο να βρείτε στο σούπερ μάρκετ, μπορείτε να φτιάξετε και να απολαύσετε διαφορετικά smoothie κάθε πρωί. Τα smoothie είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, ειδικά κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα. Το σώμα σας θα πάρει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες προκειμένου να καταφέρει να αντισταθεί πιο αποτελεσματικά στις εποχιακές ασθένειες.

1. Καρότο

Advertisment

Φτιάξτε smoothie καρότου και γεμίστε το σώμα σας με βιταμίνη Α, C και Β. Εκτός από τις βιταμίνες, τα καρότα προστατεύουν το δέρμα σας από εξωτερικές βλάβες και το κάνουν πιο ελαστικό και απαλό. Μπορείτε να εμπλουτίσετε αυτό το smoothie προσθέτοντας αχλάδι, μήλο ή χυμό πορτοκαλιού.

2. Εσπεριδοειδή

Ανακατέψτε λεμόνι, πορτοκάλι, μανταρίνια, τζίντζερ, γκρέιπφρουτ, σπόρους κολοκύθας και μέλι. Βάλτε το μείγμα στο μπλέντερ και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές. Αυτά τα συστατικά είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία έχει ευεργετικά αποτελέσματα στα μαλλιά, το δέρμα και το μαύρισμα.

Advertisment

3. Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί αποτελούν ένα νόστιμο σνακ για τον χειμώνα διότι περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που προστατεύουν το δέρμα από την ξηρασία. Το smoothie από ξηρούς καρπούς είναι γεμάτο από βιταμίνες και μέταλλα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε μια χούφτα ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ μαζί με γάλα αμυγδάλου, κανέλα, κάρδαμο και έλαιο καρύδας. Φροντίστε απλώς να τους έχετε μουσκέψει σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.

4. Ρόδι

Πιείτε smoothie ροδιού διαλυμένο σε νερό 2 φορές την ημέρα προκειμένου να αποφύγετε την κακή κυκλοφορία του αίματος και τις διογκωμένες φλέβες. Το ρόδι περιέχει 15 αμινοξέα και βιταμίνες όπως Β6, Β12, А, Е και F. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά βελτιώνουν την κυκλοφορία και καθαρίζουν το δέρμα σας.

5. Ακτινίδιο

Αν θέλετε να αποκτήσει ξανά λάμψη το δέρμα σας, θα πρέπει να καταναλώνετε ένα smoothie από ακτινίδιο, μπανάνα και μαϊντανό αρκετές φορές την εβδομάδα. Αυτό το smoothie θα βελτιώσει επίσης τη διάθεσή σας αλλά και τη γενικότερη υγεία σας. Το κύριο συστατικό του, δηλαδή το ακτινίδιο, περιέχει μακροστοιχεία και μικροστοιχεία, όπως ασβέστιο, κάλιο και φώσφορο. Αυτό το εκπληκτικό φρούτο περιέχει επίσης το ένζυμο ακτινιδίνη, η οποία διεγείρει τη διαδικασία μεταβολισμού στο σώμα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση
Pancakes: 15 συνταγές για πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση