Η τηλεόραση σκοτώνει….

Από ξαφνικό θάνατο κινδυνεύουν όσοι βλέπουν πολλή τηλεόραση, προκύπτει από νέα έρευνα. Ισπανοί επιστήμονες βρήκαν ότι οι ενήλικες οι οποίοι παρακολουθούν τρεις ή περισσότερες

Από ξαφνικό θάνατο κινδυνεύουν όσοι βλέπουν πολλή τηλεόραση, προκύπτει από νέα έρευνα.

Ισπανοί επιστήμονες βρήκαν ότι οι ενήλικες οι οποίοι παρακολουθούν τρεις ή περισσότερες ώρες τηλεόρασης την ημέρα εμφανίζουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν αιφνίδια, συγκριτικά με όσους βλέπουν λιγότερη τηλεόραση. Η έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Παμπλόνα δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Journal of American Heart Association.

Advertisment

Η μελέτη ουσιαστικά επιβεβαιώνει παλαιότερες έρευνες που συνέδεσαν την παρακολούθηση τηλεόρασης με τη θνησιμότητα. Οι αιτίες φαίνεται να εντοπίζονται στην καθιστική ζωή την οποία επιβάλει η τόση πολλή τηλεθέαση. Ενδιαφέρον προκαλεί πάντως το γεγονός ότι σε σύγκριση με άλλες κατεξοχήν καθιστικές δραστηριότητες, όπως η χρήση υπολογιστή και η οδήγηση δεν αντιπροσωπεύουν αντίστοιχα υψηλό ρίσκο αιφνίδιου θανάτου.

Αντιθέτως, η μελέτη έδειξε πως ο κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου ήταν διπλάσιος για όσους δήλωσαν ότι παρακολουθούν κάθε ημέρα τηλεόραση, για τρεις ή περισσότερες ώρες, κάτι που δεν συνέβη με όσους κάθονταν στον υπολογιστή ή στο τιμόνι. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν μέσο όρο τα 37 έτη, ενώ η αναλογία αντρών-γυναικών ήταν 40%-60%.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το πόρισμα τους επιβεβαιώνει ότι οι ενήλικες πρέπει να στραφούν σε ένα πιο ενεργητικό τρόπο ζωής και να περιορίσουν την παρακολούθηση τηλεόρασης σε μία με δύο ώρες την ημέρα.

Advertisment

www.life2day.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τοξικές ουσίες σε απίστευτα επίπεδα εντοπίστηκαν σε παιδικά προϊόντα Shein
Διαταραχή μετατραυματικού στρες: Με ποιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα εκδηλώνεται
Φαρμακευτική κάνναβη: Τι δείχνει ελληνική έρευνα για τη χορήγησή της σε ογκολογικούς ασθενείς
Μεταλλικά και χημικά αντηλιακά | Ποιες είναι οι διαφορές τους (πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα του κάθε προϊόντος)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση