, ,

Πώς να αποσυμφορήσετε τη μύτη σας σε 20 δευτερόλεπτα

Πώς να αποσυμφορήσετε τη μύτη σας σε 20 δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας τη γλώσσα και τον αντίχειρά σας Η ιγμορίτιδα είναι μια πραγματικά ενοχλητική και δυσάρεστη

Πώς να αποσυμφορήσετε τη μύτη σας σε 20 δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας τη γλώσσα και τον αντίχειρά σας

Η ιγμορίτιδα είναι μια πραγματικά ενοχλητική και δυσάρεστη πάθηση, αλλά είναι αρκετά συνηθισμένη. Περίπου 37 εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν από τη συγκεκριμένη πάθηση. Πρόκειται για μια φλεγμονή των παραρρινίων κόλπων.

Advertisment

Αυτή η φλεγμονή μπορεί να προκληθεί από κοινό κρυολόγημα, γρίπη, βακτήρια ή αλλεργίες. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες για την ιγμορίτιδα, ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε φάρμακα.

Πιέστε τη γλώσσα σας στο πάνω μέρος του στόματός σας. Τοποθετήστε ένα δάχτυλο ανάμεσα στα φρύδια σας και πιέστε ελαφρά. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 20 δευτερόλεπτα μέχρι τα ιγμόρεια να αρχίσουν να αποσυμφορούνται.

Η Lisa DeStefano, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στον τομέα της οστεοπαθητικής, εξηγεί ότι αυτή η κίνηση κάνει την ύνιδα, δηλαδή το οστό που περνά μέσα από τις ρινικές διόδους, να μετατοπίζεται μπρος-πίσω. Έτσι, θα σας ανακουφίσει από τη συμφόρηση μέσα σε μόλις 20 δευτερόλεπτα.

Advertisment

Διαβάστε άλλες προτάσεις για την ιγμορίτιδα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση