Πώς να επιλέξετε θεραπευτικές τροφές

1. Οι πραγματικές φυσικές τροφές προέρχονται κατευθείαν από τη φύση. Οι πραγματικές τροφές δεν δημιουργούνται από επιστήμονες ή ειδικούς στην τεχνολογία τροφίμων σε κάποιο

1. Οι πραγματικές φυσικές τροφές προέρχονται κατευθείαν από τη φύση.

Οι πραγματικές τροφές δεν δημιουργούνται από επιστήμονες ή ειδικούς στην τεχνολογία τροφίμων σε κάποιο εργαστήριο. Αναπτύσσονται φυσικά ακολουθώντας τον δικό τους ρυθμό από σπόρους που φυτεύτηκαν στη γη και με τη βοήθεια του ήλιου και της βροχής.

Advertisment

2. Οι πραγματικές φυσικές τροφές δεν είναι επώνυμες μάρκες.

Τα τρόφιμα αναπτύσσονται φυσικά, όπως το μπρόκολο, τα καρότα, ο ανανάς, το αβοκάντο και τα μπιζέλια. Δεν είναι μάρκες….

3. Οι πραγματικές φυσικές τροφές δεν διαφημίζονται ούτε προωθούνται στην αγορά.

Advertisment

Συνήθως οι πραγματικές φυσικές τροφές δεν διαφημίζονται στην τηλεόραση, τα περιοδικά ή τις εφημερίδες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότερες εταιρείες που τις διαθέτουν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να δαπανήσουν τεράστια ποσά για να τις διαφημίσουν. Το μάρκετινγκ και οι διαφημίσεις υποδηλώνουν τυποποιημένες τροφές.

4. Μπορείτε να διαβάσετε και να αναγνωρίσετε όλα τα συστατικά.

Όταν αγοράζετε κάτι, θα πρέπει να είστε σε θέση να διαβάσετε εύκολα και να αναγνωρίσετε όλα τα συστατικά που αναγράφονται. Τα συστατικά θα πρέπει να σας είναι γνώριμα κι να μην έχουν περίεργες ονομασίες ή άγνωστες λέξεις, διότι τότε πιθανόν πρόκειται για χημικά πρόσθετα, αρωματικές ύλες ή συντηρητικά.

5. Οι πραγματικές φυσικές τροφές συνήθως περιέχουν λίγα συστατικά.

Συνήθως υπάρχουν 1-3 συστατικά σε αυτές τις τροφές, αλλά σίγουρα όχι περισσότερα από 5-6. Προσέξτε για την ύπαρξη συντηρητικών, ενισχυτικών γεύσης και κωδικών που χρησιμοποιούνται για τα πρόσθετα τροφίμων.

6. Οι πραγματικές φυσικές τροφές είναι απαλλαγμένες από τοξίνες και αυξητικές ορμόνες.

Αυτό σημαίνει ότι τα τρόφιμα έχουν καλλιεργηθεί χωρίς τοξικά σπρέι όπως το Round-up, φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα ή / και ζιζανιοκτόνα. Όλα αυτά τα σπρέι είναι δηλητηριώδη για το ανοσοποιητικό σύστημα και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησία σε διάφορες τροφές και αλλεργίες. Βρείτε μάρκες τροφίμων που μπορείτε να εμπιστευτείτε. Εναλλακτικά, αγοράστε βιολογικά προϊόντα ή, αν είναι δυνατόν, απευθείας από τον παραγωγό.

7. Οι πραγματικές φυσικές τροφές δεν είναι γενετικά τροποποιημένες.

Οι τροφές αυτές αναπτύσσονται φυσικά, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Αυτό σημαίνει ότι οι ντομάτες προέρχονται από σπόρους ντομάτας και όχι από διασταυρώσεις, πχ με γονίδια ψαριών. Όταν τα τρόφιμα είναι γενετικά τροποποιημένα, μπορεί να μοιάζουν ακριβώς όπως τα φυσικά, αλλά το σώμα μας ξέρει πάντα την αλήθεια. Ένας τρόπος για να είμαστε σίγουροι είναι να αγοράζουμε βιολογικά τρόφιμα ή να ελέγχουμε αν είναι μη γενετικά τροποποιημένα.

8. Οι πραγματικές φυσικές τροφές έχουν ημερομηνία λήξης.

Ένας τρόπος για να ξεχωρίσετε εύκολα τις πραγματικές φυσικές τροφές από τις τυποποιημένες είναι να ελέγξετε αν μουχλιάζουν ή αποσυντίθενται μόνες τους ύστερα από μερικές ημέρες. Αν δεν καταναλωθούν φρέσκιες, οι φυσικές τροφές λήγουν μέσα σε λίγες ημέρες.
Ελπίζω ότι αυτή η λίστα θα σας βοηθήσει να εντοπίζετε και να διαλέγετε πιο φυσικές τροφές, έτσι ώστε να καταφέρετε να θεραπεύσετε το σώμα σας με φυσικό τρόπο και να αισθάνεστε πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Άνοια: Το μεσογειακό ελιξίριο που μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου
Πίνουν απαστερίωτο γάλα μολυσμένο με H5N1 για να αποκτήσουν ανοσία στον ιό
Διατροφικές διαταραχές: Είναι συχνές σε έναν στους τέσσερις εφήβους με αυτή την πάθηση
Το αντιφλεγμονώδες ελληνικό βότανο που καταπολεμά διαβήτη και κατάθλιψη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση