,

Το εναλλακτικό εργαστήρι κηπουρικής στολίζει την Αθήνα

Ένα Εναλλακτικό Εργαστήρι Κηπουρικής θα κοσμήσει το κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 16.00 το

Ένα Εναλλακτικό Εργαστήρι Κηπουρικής θα κοσμήσει το κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 16.00 το απόγευμα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο Εργαστήρι που διοργανώνουν, το πρόγραμμα «Καλύτερη Ζωή» του WWF Ελλάς και η Οργάνωση Γη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν, πώς μπορούν να καλλιεργήσουν λαχανικά στη γλάστρα τους, πώς να φτιάξουν το δικό τους μπαλκονόκηπο, ποια είναι τα οφέλη της κηπουρικής στην υγεία και στο περιβάλλον, θα γίνει επίδειξη κομποστοποίησης και θα μοιραστούν ιδέες και λύσεις, με όλους όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την κηπουρική στο σπίτι και στον κήπο τους.

Advertisment

Στο Εργαστήρι θα υπάρχουν ακόμη, βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες, εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και τέλος, θα χαριστούν βιολογικά φυτά και θα μοιραστούν σπόροι τοπικών ποικιλιών, με σκοπό να γίνουμε όλοι κηπουροί στα σπίτια μας.

«Δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο Γεωπονίας, για να γίνεις κηπουρός στην πόλη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις το μεράκι και τη διάθεση να κάνεις καλό στη υγεία σου, στο περιβάλλον και να θέλεις να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής στην πόλη». Αυτό το μήνυμα δίνει ο κος Αχιλλέας Πληθάρας, υπεύθυνος του Προγράμματος WWF-Καλύτερη Ζωή και μας καλεί όλους, να βγούμε από την αδράνεια του καναπέ και να καταπιαστούμε με ένα χόμπι, ευεργετικό για εμάς και το περιβάλλον.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση