,

Οι 4 αρχές για την υγεία του εγκεφάλου και τη πρόληψη του Alzheimer

Του δρος Κωνσταντίνου Μουρούτη Παρακάτω είναι μια ευθυτενής έρευνα και πόρισμα από έναν εγκυρότατο οργανισμό για έρευνα στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες και δη στην νόσο

Του δρος Κωνσταντίνου Μουρούτη

Παρακάτω είναι μια ευθυτενής έρευνα και πόρισμα από έναν εγκυρότατο οργανισμό για έρευνα στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες και δη στην νόσο Alzheimer’s. Ο εκπονητής της έρευνας που δημοσιεύτηκε είναι ο Δρ.Gary Small και από νωρίς στις σπουδές του, είχε αναρωτηθεί για το πόσο και πώς ο νους επιδρά στο σώμα.. κάτι που στην Ελλάδα ήταν μεν γνωστό αλλά έχει τώρα χαθεί από τον ορίζοντα μας..

Advertisment

Τα 4 “‘Ευαγγέλια” της υγείας του εγκεφάλου για πρόληψη της συγκεκριμένης ασθένειας αλλά και για τις πλείστες μάστιγες του νου και της διάνοιας, είναι κατά σειρά αναφοράς:

1. Η Διατροφή επιστηριγμένη κατά κόρον στα φρούτα και λαχανικά (μάλλον το κρέας δεν ενδείκνυται διόλου), η ικανοποιητική ενυδάτωση αποτελούν θεμέλιο λίθο

2. Tακτική, καθημερινή άσκηση, τόσο αερόβια αλλά και ανερόβια (με αντιστάσεις) από τα πλείστα οφέλη που ενέχει, είναι και ενεργοποίηση ενός νευρορυθμιστή BDNF-Brain Derived Neurotrophic Factor (Εκ του Εγκεφάλου εκλυόμενος Νευροτροφικός Παράγων). Η ουσία αυτή δημιουργεί καινούργια κύτταρα στον εγκέφαλο σας!

Advertisment

3. Νοητική Άσκηση- Κατ’ επέκταση, η “εξάσκηση” του εγκεφάλου σας , του μυός τούτου που, σε ακινησία, καταναλώνει σχεδόν το 30% των ημερήσιων θερμίδων που προσλαμβάνει ένας άνθρωπος με τη τροφή του, θέτει το ζήτημα σε ανώτερη, πιο πνευματική βάση και υπόστρωμα. Έχει μείζουσα σημασία λοιπόν, να μελετάτε, να μαθαίνετε, να γνωρίζετε και να πιστεύετε.. Η Πίστη είναι βιολογική προϋπόθεση καλής λειτουργίας του εγκεφάλου σας!

4. Χειρισμός του άγχους- Το αποκορύφωμα της διαδραστικότητας ή μη του εγκεφάλου σας θα καθοριστεί όχι από το πόσο στρες έχετε αλλά μάλλον από τον βαθμό ικανότητας χειρισμού του και την ΕΡΜΗΝΕΙΑ που προσφύετε σε αυτές τις συνθήκες που συνιστούν ψυχοπιεστικές συνιστώσες προς εσάς.

Είθε η γνώση να αποτελεί βατήρα για εφαρμογή στη πράξη αυτών που θεωρητικά διδασκόμεθα. Η πολλή γνώση τις περισσότερες φορές ακυρώνει την πράξη… Για αυτό στα προγράμματα υγείας που περαιώνουμε δείχνουμε ακριβώς αυτά και πολύ περισσότερα δια ζώσης, δια βίου και ευχόμενα να μείνουν.. δια παντός!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι Πολλαπλοί Εγκέφαλοι του Ανθρώπινου Σώματος: Επανεξετάζοντας την Ανθρώπινη Νοημοσύνη
Οι ορμόνες που διαμορφώνουν την κοινωνική συμπεριφορά μας
bruce lipton_hero

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση